Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
woensdag 16 oktober 2013, 19:35

Verscherpt reisadvies voor Egypte

Sharm el-Sheikh. © Reuters
Het reisadvies voor Egypte is aangescherpt. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is er reële dreiging van terroristische aanslagen in het gehele land.

Voor reizen naar de Sinaï geldt daarbij in het bijzonder een dreiging voor het vliegverkeer naar en van de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba. Alle reizen naar de Sinaï, inclusief de hotelresorts aan de kust van de Rode Zee en de Golf van Akaba worden mede om die reden ten sterkste ontraden, zegt het departement.

Het ministerie adviseert reizigers om bij luchtvaartmaatschappijen of touroperators te informeren voordat ze naar Egypte reizen. De vluchten van Transavia en ArkeFly liggen al een tijdje stil door het negatieve reisadvies voor Egypte. Transavia liet eerder woensdag weten dat de vluchten op Hurghada en Marsa Alam deze week weer doorgaan. De vluchten op Sharm-el-Sheikh zijn opgeschort.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Reizen
› Rome nu duurste met toeristentaks › Chamonix in de spotlights › Vakantie geen oplossing voor relatieproblemen › 'Cruise-overname' in de maak › De beste landen om te backpacken › Rome verdubbelt toeristenbelasting › Tien tips voor je verblijf in Bangkok › James Blunt opent seizoen in Ischgl › Boetes voor autoslapers › Nederlandse hotelprijzen gestegen
Gerelateerde artikelen:
› Terreurdreiging luchtvaart boven Sinaï › Timmermans houdt grote zorgen over Egypte › Transavia mijdt Sharm-el-Sheikh om veiligheid