School bedreigd om ’seksspelletjes’

Beeld ter illustratie

Activist vast na verzoek Marokko

Saïd C.
Nu wel maximale straf Soerel * Kroongetuige vrij man

Vier keer levenslang

Dino Soerel, Jesse R., Mohammed ’Moppie’ R. en Siegfried S.

UPDATE 14.28 UUR - In lijn met de strafeis kregen Dino Soerel, Jesse R., Mohammed ’Moppie’ R. en Siegfried S. te horen dat ze de rest van hun leven achter de tralies zullen doorbrengen. Soerel werd gezien als kopstuk en opdrachtgever. De andere drie waren als huurmoordenaars betrokken bij diverse criminele afrekeningen en pogingen daartoe in het Passage-dossier, dat draait om zeven onderwereldmoorden en een reeks plannen voor liquidaties tussen 1993 en 2006.

Kraamverlof weer omstreden

Carola Schouten (Christenunie) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie).

UPDATE 15.07 uur - De kersverse onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie over een nieuwe regering hebben meteen gevolgen. De krappe meerderheid van deze vier partijen in de Tweede Kamer wil zich niet buigen over een uitbreiding van het kraamverlof voor partners van twee naar vijf dagen.

Rijkswaterstaat boos op Douwe Egberts

Een jongen springt van een brug in het water in de omgeving van Alkmaar.

Een postercampagne van Douwe Egberts, waarop jongeren van een brug springen, kan op weinig begrip van Rijkswaterstaat rekenen. ,,Wij raden dit echt af. Er zijn doden gevallen door het springen van bruggen’’, aldus een woordvoerster.

Telegraaf TV

Baby nummer vier voor Ronaldo?

De vriendin van Cristiano Ronaldo is gespot met een beginnend ...

'Een Ajacied zou hier doodgaan'

Gordon betreedt de voetbaltempel van Jolanda in 'Hotter Than My ...

Beyoncé koopt spectaculaire villa

Beyoncé en Jay-Z hebben hun droomhuis gevonden. Ze betrekken ...

Fred van Leer krijgt kerstcollectie

Fred van Leer krijgt een nieuwe collectie bij Shoeby, een ...

Zien we Adele ooit nog optreden?

Adele twijfelt of ze ooit nog op tournee gaat. Dat blijkt uit ...

‘M’n lichaam was daar maar ik niet’

De beruchte tippelkiller die in de jaren tachtig en negentig in Rotterdam 5 prostituees zou hebben afgeslacht, legde bij de rechtbank een bizarre verklaring af.

Tien jaar voor schieten op café

Een pistoolmitrailleur | Beeld ter illustratie

Een dertigjarige man uit Polen moet tien jaar de cel in wegens poging tot moord op meerdere mensen. De man had op 5 september 2015 van buitenaf een vol café in Hilversum beschoten met een pistoolmitrailleur. Niemand raakte gewond, maar dat kwam vooral omdat de man bij het schieten uit balans raakte. De aanklager had veertien jaar cel geëist.

OM: tot 8 jaar voor douaniers

Tegen twee douaniers die worden verdacht van het doorlaten van cocaïne op Schiphol heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag celstraffen van zeven en acht jaar geëist. Vier andere verdachten in deze zaak moeten volgens de officier van justitie ook de gevangenis in, variërend van achttien maanden tot acht jaar.

Duitsland verbiedt toespraak Erdogan

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel.

De Turkse president Erdogan mag komende maand geen toespraak houden voor Turkse Duitsers in de marge van de topconferentie van de G20 in Hamburg. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zei dit donderdag op bezoek in Rusland.

Turkije: onaanvaardbaar

Het is onaanvaardbaar dat de Duitse regering bij voorbaat al het idee afwijst dat de Turkse president Erdogan zijn aanhang in Duitsland toespreekt. Dit toont weer eens aan dat Berlijn met twee maten meet, klaagde een woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

Dansbeer Mascha overleden

Mascha woonde meer dan 20 jaar in Het Berenbos.

De bruine beer Mascha, die werd gered van een zwaar leven als dansbeer in het Russisch Staatscircus, is overleden. Mascha had ernstig versleten ellebogen en knieën. Het Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft haar na 20 jaar laten inslapen.

Dit wordt Trumps Mexico-muur

Beton storten of een muur volgens het Berlijn-recept? De plannen voor Trumps Mexico-muur krijgen vorm.

Paard in nauw zet spuitgasten in onderbroek

Een groep toegesnelde brandweermannen uit Gouda heeft donderdagmiddag een paard gered aan de Otweg in Waddinxveen. Het dier was te water geraakt en dreigde kopje onder te gaan. De spuitgasten twijfelden geen moment; ze trokken hun broek uit en sprongen het water in.

'Bijzondere trouwdatum'

Roxeanne Hazes en haar vriend Erik hebben nog geen officiële datum vastgesteld voor hun huwelijk. Wel heeft de zangeres er al een paar ideeën over.

Mopperend naar Tour-start

Laurens ten Dam is klaar voor de Tour de France.

De aanloop naar de Tour de France verloopt voor lang niet alle renners vlekkeloos. Het peloton komt mopperend én grappend aan in Düsseldorf waar zaterdag de openingstijdrit wordt verreden.

Roda JC ver met PSV'er Jurjus

Reserve-doelman Hidde Jurjus van PSV

Roda JC heeft de opvolger van doelman Benjamin van Leer die naar Ajax is vertrokken bijna binnen. De Limburgers zijn vergevorderd in hun onderhandelingen met PSV over een overgang van reserve-doelman Hidde Jurjus. Roda JC wil de 23-jarige keeper graag huren van de Brabanders en heeft zich inmiddels gemeld in Eindhoven. Beide clubs en Jurjus zelf staan positief tegenover een overgang naar Limburg. 

8 jaar voor doodslag Jesse

Jesse van Wieren

UPDATE 14.54 uur - Rhowan P. (27) en Desirée G. (28) zijn beiden veroordeeld tot 8 jaar celstraf met tbs voor doodslag op de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens, begin 2016. Het misdrijf speelde zich vorig jaar af op nieuwsjaarsnacht in het dorp Kloosterburen (gemeente De Marne).

Winkelruit doorzeefd

De politie heeft de omgeving afgezet.

Een nog onbekende schutter heeft tussen woensdagavond en donderdagochtend een bedrijfspand in Enschede onder vuur genomen. Zowel de gevel als de ruit van het bedrijf zijn doorboord met kogels.

Gebreid protest tegen Gronings gas

Een actievoerder op de grootste gebreide deken van Nederland, als protest tegen het Gronings gas.

Met een enorme gebreide deken van 450 vierkante meter heeft Milieudefensie donderdagmiddag in Den Haag geprotesteerd tegen de gaswinning in Groningen. Het breiwerk is aangeboden aan de Tweede Kamer. Cabaretier en geboren Groninger Freek de Jonge bood kort daarvoor zijn petitie 'Laat Groningen niet zakken' aan, die 210.000 keer is getekend. Bijna alle Kamerfracties hebben een ingelijst breiwerk gekregen. Alle breisels hebben gaswinning als thema.

Boodschap formatie: niet te veel uitgeven

Het gaat goed met de economie, maar overschat vooral niet hoeveel geld er is. Die waarschuwing voor de partijen aan de formatietafel kwam donderdag van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank.

Huis onder de zon is meer waard

Woningeigenaren van een huis dat daadwerkelijk een plek onder de zon is, zitten er warmpjes bij. Een uurtje zonneschijn op de gevel doet niet alleen de temperatuur stijgen, maar ook de verkoopprijs.

OM: noodbevel asielzoekers Weert ontoereikend

Burgemeester van Weert (D66) Jos Heijmans.

Justitie blijft erbij dat zes asielzoekers die in de weken rond de jaarwisseling in Weert een uitgaansverbod aan hun laars lapten niet succesvol vervolgd kunnen worden. Burgemeester Jos Heijmans wil het Openbaar Ministerie (OM) door het gerechtshof laten dwingen om toch een zaak te beginnen tegen de zes, die het verbod kregen omdat ze zich eerder schuldig hadden gemaakt aan misdrijven.

Heftig! Man neer door taser

In Politiewerk deze week een opmerkelijke video van een agent die een verwarde man neerhaalt met een taser. Bekijk meer video’s van Pro 24/7 hier.

Kunstwerken aap Michael Jackson worden geveild

Bubbles, de beroemde aap van Michael Jackson, heeft in zijn spaarzame vrije tijd geschilderd. Meerdere kunstwerken van hem worden nu geveild bij het liefdadigheidsevenement Apes That Paint.

Bizarre verklaringen van ‘tippelkiller'

De Rotterdamse ‘tippelkiller’ legde donderdagochtend een aantal opmerkelijke verklaringen af in de rechtbank. Albert B. (58) ging in op de vondst van zijn sperma op de lichamen van twee vermoorde prostituees. ,,Het kan zijn dat mijn lichaam daar aanwezig was, maar ik niet’’.

Zo weerlegt tippelkiller dna-bewijs

Een dna-match en toch ontkennen: de zaak tegen de tippelkiller wordt een rechtbankthriller.

Film Layla M wint Duitse mensenrechtenprijs

Nora El Koussour

De Nederlandse film Layla M van regisseur Mijke de Jong is woensdagavond in Duitsland bekroond met een grote prijs. Het coming of age-verhaal over een mogelijk radicaliserende tiener kreeg op het Filmfestival van München de Fritz Gerlich Prize, maakte de organisatie bekend.

Jaguarwelpjes geboren in Artis

In de Amsterdamse dierentuin Artis zijn donderdagochtend twee zwarte jaguarwelpjes ter wereld gekomen. Het is voor het eerst sinds 1975 dat er jaguarwelpen in Artis te zien zijn. Zowel de jongen als de moeder maken het goed.

Meer NAVO-troepen naar Afghanistan

Afghaanse president Ashraf Ghani (R) en secretaris-generaal van de militaire alliantie Jens Stoltenberg (L).

De militaire trainingsmissie van de NAVO in Afghanistan wordt uitgebreid. Vijftien landen hebben toegezegd extra troepen te leveren aan de operatie Resolute Support, die het Afghaanse leger helpt in de strijd tegen islamitisch extremisme.

Uitgaven aan WW dalen harder

Dankzij het aanhoudend economisch herstel lopen de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen sneller terug dan gedacht.

RIVM voorziet forse groei huidkankerpatiënten

Het aantal mensen met een vorm van huidkanker zal de komende twintig jaar naar verwachting verdubbelen of in het ergste geval zelfs vervijfvoudigen, staat in een donderdag verschenen rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

’Verkiezingen manipuleren kost 4 ton’

Een campagnebijeenkomst van de Duitse socialisten eerder deze week in Dortmund.

Wie verkiezingen wil manipuleren heeft een budget nodig van omstreeks €400.000. Voor dat bedrag kan men gedurende een jaar volgers kopen op sociale media zoals Facebook en bedrijven inhuren die nepnieuws schrijven en verspreiden.

Vrouw gewond bij schietpartij in Amsterdam Zuidoost

Bij een wooncentrum in Amsterdam-Zuidoost heeft zich donderdagochtend een schietpartij voorgedaan. Daarbij is een 37-jarige vrouw, die uit de buurt komt, gewond geraakt. De belager, die een bivakmuts droeg, heeft geschoten en geslagen en is te voet gevlucht. Het lijkt om een geschil in de relationele sfeer te gaan.

Hof: lagere straffen voor 'Quote 500-bende'

Drie hoofdverdachten van een inbrekersbende die het had voorzien op rijke mensen, zijn in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Enkele andere verdachten kregen donderdag lagere straffen opgelegd door het gerechtshof in Den Haag. De straffen zijn lager dan de celstraffen tot zes jaar die de rechtbank eerder had opgelegd.

Relatie Kendall Jenner en A$AP Rocky serieus

De relatie tussen model Kendall Jenner en rapper A$AP Rocky is heel serieus. Dat beweren ingewijden tegenover People. Het stel heeft zelf hun relatie nog niet officieel bevestigd.

Positie KNVB-directeur voorlopig gered

Jan Dirk van der Zee (r.) heeft zich als KNVB-voorzitter niet populair gemaakt in de amateurvoetbalwereld.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee is door de topamateurclubs uit de Tweede en Derde Divisie terug naar de tekentafel gestuurd. De zwaar onder vuur liggende directeur amateurvoetbal ging gisteravond door de knieën tijdens een bijeenkomst met bestuurders van de boze verenigingen. Hij beloofde dat er de komende twee seizoenen geen nieuwe beloftenteams aan de voetbalpiramide worden toegevoegd. Daarmee lijkt zijn positie voorlopig gered.

Nog twee 'spuit-tieners' opgepakt

Twee jongens van veertien en zestien jaar zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij het spuiten van een stof op een school. Leerlingen en docenten werden woensdag op het Martinuscollege in Grootebroek (Noord-Holland) onwel. Volgens de politie was er vermoedelijk met een vorm van traangas gespoten.

Zomerdip: nat en fris

Festivalgangers wacht nat pak

Op het festival Down the Rabbit Hole kregen bezoekers afgelopen weekend regelmatig een korte plensbui op hun hoofd. Gelukkig boden de poncho's droogte én gezelligheid.

Slecht nieuws voor festivalgangers. Het komend weekend wordt overschaduwd door herfstachtige taferelen. Bezoekers van bijeenkomsten in de buitenlucht krijgen te maken met een heuse zomerdip. Zaterdag komt het kwik niet boven de 15-17 graden. Het regent een groot deel van de dag en er staat een stevige wind. Poncho’s in de aanslag dus.

Erdogan wil Turkse Duitsers toespreken

De Turkse president Erdogan heeft de Duitse regering gevraagd binnenkort een toespraak te mogen houden voor zijn landgenoten in de Bondsrepubliek. Erdogan komt in juli naar de top van de G20 in Hamburg en wil in de marge zijn aanhang in Duitsland op een toespraak ’trakteren’.

Mea culpa Bakelants na kleineren rondemissen

Jan Bakelants zegt sorry.

Jan Bakelants heeft donderdag via Twitter excuses gemaakt voor een uitspraak over rondemissen in het wielrennen.

Contador gaat gekke dingen doen

Alberto Contador met een verbeten blik.

Het parcours van de 104e Tour de France is niet bepaald op het lijf van Alberto Contador geschreven. Er zijn slechts drie aankomsten bergop. Ploegleider Steven de Jongh van Trek-Segafredo weet dat de ranke klimmer zijn concurrenten moet gaan verrassen. 

’Tippelkiller’ voor het eerst voor de rechter

De vermeende tippelkiller staat vandaag voor het eerst voor de rechter. De man bleef meer dan een kwart eeuw uit handen van de politie. Is Albert B. (58) de seriemoordenaar die prostituees in de jaren tachtig en negentig afslachtte? Verder: Winkeliers zijn straatverkopers voor etalages helemaal zat. En: Ronaldo vliegt naar zijn pasgeboren tweeling. Lees alles om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.

Overgrootmoeder zelfs mee met bedrijfsuitje

Krasse dame (92) nog altijd in het vastgoed

De 92-jarige Riek weet van geen ophouden. Nog altijd werkt ze één dag per week bij vastgoedbedrijf Zadelhoff Beheer BV.

Ze maakte een helikoptervlucht, genoot van een warmtebron en bezocht homobars tijdens een bedrijfsuitje in IJsland. Dit gaat niet over een avontuurlijke twintiger, maar over de 92-jarige Riek Koppers uit Amsterdam.

ACM: spoorwegen misbruikte machtspositie

Boete van 41 miljoen voor NS

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt de Nederlandse Spoorwegen een boete op van bijna 41 miljoen euro. Het spoorbedrijf heeft volgens de toezichthouder zijn economische machtspositie misbruikt bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Gorilla uit zijn dak in bad

Het heeft een week geduurd, maar nu kent ’heel’ internet de gorilla Zola. Het dier kreeg in de dierentuin van Dallas de beschikking over een gevuld bad en schatte dat volkomen op waarde.

Robot R2-D2 brengt 2,4 miljoen op

C-3PO (l.) en R2-D2

De beroemde Star Wars-robot R2-D2 is woensdag bij een veiling in Hollywood voor 2,4 miljoen euro verkocht. Het gaat om een van de versies die van de robot is gemaakt. Op de veiling werden meerdere beroemde kledingstukken en rekwisieten verkocht.

Financiën op de agenda

Het gaat goed met de economie, maar overschat vooral niet hoeveel geld er is. Die waarschuwing voor de partijen aan de formatietafel kwam donderdag van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank.

Burgemeester Weert vol in de aanval om asielaso’s

D66’er Jos Heijmans wil dat justitie hem steunt in de aanpak van overlastgevende asielzoekers.

Burgemeester Heijmans van Weert sleept het Openbaar Ministerie voor de rechter. De reden is dat justitie weigert zes criminele asielzoekers te vervolgen die rond de jaarwisseling een uitgaansverbod aan hun laars lapten.

Bankklanten laten 7 ton liggen

Voormalig klanten van de failliete banken DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover hebben circa €700.000 laten liggen. Zij konden tot vorige week misgelopen rente terugvragen bij De Nederlandsche Bank. 

Nigeriaanse weduwen slepen Shell voor rechter

Shell aangeklaagd om medeplichtigheid executies Nigeria en iPhone viert tiende verjaardag in het nieuws van Telegraaf VNDG.