maandag 20 maart 2017, 13:43

Bottas verwacht 'moeilijk jaar' bij Mercedes

Valtteri Bottas met ploeggenoot Lewis Hamilton.. © Reuters

Valtteri Bottas is bij het Formule 1-team van Mercedes de opvolger van Nico Rosberg, die vorig jaar wereldkampioen werd. De 27-jarige Fin verwacht dat het komende seizoen moeilijk voor hem zal worden, maar is vastberaden om zich te bewijzen.

Bottas stond tot dusver 77 keer aan de start van een grand prix en eindigde negen keer op het podium. Een zege boekte hij nog niet. Ploeggenoot Lewis Hamilton won 53 van zijn 188 races en is drievoudig wereldkampioen.

"Het wordt een moeilijk jaar tegen Lewis", geeft Bottas aan in gesprek met The Times. "Hij is een geweldige coureur en een kampioen, terwijl ik nog geen race heb gewonnen. In theorie zijn zijn kansen dus groter, maar ik weet waar ik toe in staat ben."

Enorme kans

Bottas heeft een contract voor een jaar bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff liet eerder al weten dat voor 2018 'de opties worden opengehouden'. Volgend jaar lopen de contracten van meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en Fernando Alonso af.

"Ik weet dat dit een speciale kans is en ik heb veel te bewijzen om mijn plaats voor de lange te termijn veilig te stellen", weet Bottas. "Dat is hoe het gaat, ik vind het prima. Het is een enorme kans om me te bewijzen. Ik ben hier alleen om te winnen."

Meer artikelen in Telesport

Kishna boekt ruime zege met Lille
9 minuten geleden
Kruijswijk haakt af in Yorkshire
22 minuten geleden
Barça wint derby en houdt Liga spannend
29 minuten geleden
Squashsters grijpen naast brons op EK
34 minuten geleden
Rojer en Tecau onderuit in halve finale
46 minuten geleden
Atletico speelt 'vakantiepotje' op Gran Canaria
1 uur geleden
Pech voor Brighton: wéér geen titel
1 uur geleden
Nederlandse WTCC-coureurs vooraan in Monza
1 uur geleden
Stam met Reading zeker van play-offs
2 uur geleden
Hogenkamp naar finale in Tunis
2 uur geleden