maandag 20 maart 2017, 17:09

Flinke tegenslag voor honkballers

Mariekson 'Didi' Gregorius in actie tegen Israël op de World Baseball Classic.. © AFP

De Nederlandse honkballers hebben in de aanloop naar de halve finale van de World Baseball Classic een fikse personele tegenvaller gekregen. Mariekson 'Didi' Gregorius kampt met een blessure aan zijn rechterschouder en kan daardoor niet meedoen tegen Puerto Rico.

De 27-jarige korte stop van New York Yankees is naar Florida gevlogen, waar hij zich door de medische staf van zijn Amerikaanse club uit de Major League verder laat onderzoeken. De Yankees zitten in Tampa, een stad in het zuiden van Florida, voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volgens een woordvoerder van het Nederlands team heeft Gregorius al wat langer last van zijn schouder. De Yankees willen onderzoeken hoe hun vaste kracht er aan toe is. Gregorius mist daardoor het duel met Puerto Rico, in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag. Het is niet uitgesloten dat hij eventueel de finale van de WBC kan spelen, mocht Oranje die halen.

Acht punten

Gregorius is een van de belangrijkste krachten in het koninkrijksteam van bondscoach Hensley Meulens. Hij speelt op de WBC vooral als aangewezen slagman. De geboren Amsterdammer sloeg er lustig op los. Gregorius was dit toernooi al goed voor acht punten, onder meer dankzij een homerun tegen Israël. Alleen Wladimir Balentien deed het nog beter met tien binnen geslagen punten.

Rick van den Hurk start in de halve finale op de Nederlandse heuvel. De Brabantse pitcher moet de slagploeg van het nog altijd ongeslagen Puerto Rico in de bedwang zien te houden. Oranje heeft voor de finaleronde in Los Angeles versterking gekregen van Kenley Jansen, de hoog aangeschreven 'closer' van LA Dodgers.

Meer artikelen in Telesport

Kishna boekt ruime zege met Lille
10 minuten geleden
Kruijswijk haakt af in Yorkshire
23 minuten geleden
Barça wint derby en houdt Liga spannend
30 minuten geleden
Squashsters grijpen naast brons op EK
35 minuten geleden
Rojer en Tecau onderuit in halve finale
47 minuten geleden
Atletico speelt 'vakantiepotje' op Gran Canaria
1 uur geleden
Pech voor Brighton: wéér geen titel
1 uur geleden
Nederlandse WTCC-coureurs vooraan in Monza
1 uur geleden
Stam met Reading zeker van play-offs
2 uur geleden
Hogenkamp naar finale in Tunis
2 uur geleden