maandag 20 maart 2017, 21:01

Zoenen voor nieuweling Hoedt

Wesley Hoedt arriveert bij hotel Huis ter Duin en wordt gefeliciteerd door Erica Terpstra met zijn debuut. Het Nederlands elftal bereidt zich voor op het kwalificatieduel tegen Bulgarije.. © ANP

Met een zoen op beide wangen werd Wesley Hoedt maandag welkom geheten toen hij zich voor het eerst mocht melden bij het Nederlands elftal. Erica Terpstra, toevallig ook aanwezig in hotel Huis ter Duin in Noordwijk, wilde de verdediger van Lazio graag feliciteren. ,,Hartstikke goed voor je en veel succes", jubelde de vaak zo positieve oud-staatssecretaris.

Hoedt bekende met veel dingen rekening te hebben gehouden. Maar een dergelijke spontane ontvangst stond niet in zijn draaiboek. De verdediger was vrijdag ook al blij verrast toen hij zijn naam terugvond op de lijst van 25 internationals voor de interlands tegen Bulgarije en Italië. ,,In de anderhalf jaar dat ik weg ben bij AZ heb ik nu geloof ik 55 duels voor Lazio gespeeld", rekende hij. ,,Dan ben je op de goede weg, maar je weet nooit of dat voldoende is voor een plaats in de selectie van Oranje."

Meer artikelen in Telesport

'Valverde nieuwe coach Barcelona'
3 uur geleden
Porto moet op zoek naar nieuwe coach
3 uur geleden
Ploeggenoot Nuytinck beste speler van België
4 uur geleden
Promes is de beste speler van Rusland
4 uur geleden
Padt: 'Bondscoach vertelde dat ik moet genieten'
4 uur geleden
'Fantastisch dat Sliedrecht Champions League in gaat'
4 uur geleden
Robben: 'Afscheid van vriend bijzonder om te zien'
5 uur geleden
Van Persie schiet 'Fener' naar plaats 3
5 uur geleden
Quintana: 'We weten niet hoe Tom daarop reageert'
6 uur geleden
Haase verliest en kan zich richten op Roland Garros
6 uur geleden