dinsdag 21 maart 2017, 6:17

Feyenoord wacht halflege Gelredome

Feyenoord-spelers wacht halflege Gelredome. © Rene Bouwman

Het Eredivisieduel tussen Vitesse en Feyenoord wordt waarschijnlijk in een zeer slecht gevuld Gelredome afgewerkt. En dat terwijl de Rotterdammers in Arnhem, tijdens speelronde 32, zomaar kampioen kunnen worden.

Vitesse heeft in overleg met de lokale driehoek (burgemeester, politie en officier van justitie) besloten dat tijdens het treffen op 23 april alleen seizoenkaarthouders naar binnen mogen. Vitesse heeft dit seizoen ruim 9.000 seizoenkaarten verkocht. De houders kunnen op hun eigen tribune wel twee extra kaarten bijkopen, maar die kopers moeten gelijktijdig met de seizoenkaarthouder naar binnen. Ook dient iedere bezoeker zich te legitimeren. „We balen hier ontzettend van”, reageert algemeen directeur Joost de Wit desgevraagd. „Blijkbaar moet het op deze manier.”

Eerder dit jaar liep het tijdens het bekerduel tussen Vitesse en Feyenoord uit de hand op meerdere tribunes van de Gelredome, waar veel fans van de Rotterdamse club zaten. De thuisploeg wil er nu logischerwijs alles aan doen om dergelijke praktijken te voorkomen. De Arnhemmers stellen voor het competitietreffen wel 1200 kaarten voor uitsupporters ter beschikking.

„Natuurlijk hebben we het liefst een vol stadion”, aldus De Wit. „We hebben tijdens de vorige wedstrijd helaas gezien dat via onze kaarthouders tickets in handen kwamen van Feyenoord-fans. Vitesse-supporters zonder seizoenkaart zijn nu de dupe, dat maakt het extra pijnlijk.”

Andere kaarthouders van de Arnhemse club kunnen dus helemaal geen kaartjes kopen. Zij visten ook al achter het net wat plaatsen voor de bekerfinale tegen AZ (die een week na het bewuste duel met Feyenoord wordt gespeeld) betreft. De 13.000 beschikbare kaarten waren binnen een mum van tijd verdeeld onder de seizoenkaarthouders.

Meer artikelen in Telesport

VIDEO - Boze Ajax-fans gooien stoeltjes op het veld
58 minuten geleden
Mourinho prijst Fellaini na sleutelrol
1 uur geleden
’Emotionele avond en Ajax dat trouw is aan tradities’
1 uur geleden
Veltman: 'Ik ben wel klaar met discussie over Tete'
1 uur geleden
REACTIES - Sprookje Ajax ten einde
1 uur geleden
De Ligt vond Ajax té slap in Stockholm
1 uur geleden
Balende Bosz: 'Met kop omhoog medaille ophalen'
2 uur geleden
Vraagtekens bij Ziyech na finale
2 uur geleden
Column Valentijn Driessen: 'Zo hard is topvoetbal'
2 uur geleden
Klaassen baalt van 'mazzeltjes'
2 uur geleden