vrijdag 21 april 2017, 7:45

Spektakel tegen Schalke levert Ajax 4,5 miljoen op

Ajax beleeft buiten de landsgrenzen niet alleen sportief, maar ook financieel een topjaar. Dankzij het Europese avontuur, inclusief de Champions League-voorronden tegen PAOK en Rostov, kan financieel directeur Jeroen Slop ruim 14,5 miljoen euro aan recettes, UEFA-premies en (geschat) tv-geld bijschrijven.

Buiten wereldwijd aanzien, verdiende Ajax tegen Schalke 04 ook nog eens een premie van 1,6 miljoen euro voor het bereiken van de halve finale van de Europa League, 2,5 miljoen euro aan entreebewijzen voor de thuiswedstrijd in die halve eindstrijd én pakweg vier ton euro aan tv-rechten.

„Hoewel de sportieve doelstelling al jaren overwinteren is, hebben we de afgelopen seizoenen steevast tot de winterstop gebudgetteerd”, zegt Slop, die merkt dat Ajax momenteel hot is. „Ja, het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen.”

De kassa van Ajax rinkelt. Al had die volgens de CFO nog harder kunnen rinkelen. „We hebben er circa vier jaar geleden voor gekozen om lagere toegangsprijzen te hanteren bij Europa League-wedstrijden. Wij kiezen liever voor een vol stadion met misschien een iets lagere recette dan een voor driekwart gevulde ArenA en meer inkomsten uit de kaartverkoop.” Onder meer tegen FC Kopenhagen en Schalke 04 bleek de meerwaarde van de Ajax-fans als twaalfde man.

Gerelateerde artikelen

Fikse aderlating voor Ajax in halve finale
21 Apr 17
Veltman treft het liefst Celta de Vigo
21 Apr 17
Bosz verklaart lastige avond Ajax
21 Apr 17
'Ik denk dat Feyenoord ook blij is'
21 Apr 17
Ajax in halve eindstrijd na thriller 
20 Apr 17

Meer artikelen in Telesport

Handbalsters treffen Duitsland op WK
5 minuten geleden
'Federer en Nadal favorieten op Wimbledon'
22 minuten geleden
Na 3 jaar rentree Gilbert in Tour
26 minuten geleden
Portugal waarschijnlijk zonder Guerreiro
58 minuten geleden
Naam Veltman al gevallen bij Crystal Palace
1 uur geleden
Crystal Palace de mist in met De Boertjes
1 uur geleden
Fury rekent op verwoestende klap McGregor
1 uur geleden
Leonardo vertrekt door achterdeur uit Eindhoven
2 uur geleden
Cavendish start alleen 'omdat het de Tour is'
2 uur geleden
'Dit is toch prachtige televisie?'
3 uur geleden