vrijdag 21 april 2017, 7:45

Spektakel tegen Schalke levert Ajax 4,5 miljoen op

Ajax beleeft buiten de landsgrenzen niet alleen sportief, maar ook financieel een topjaar. Dankzij het Europese avontuur, inclusief de Champions League-voorronden tegen PAOK en Rostov, kan financieel directeur Jeroen Slop ruim 14,5 miljoen euro aan recettes, UEFA-premies en (geschat) tv-geld bijschrijven.

Buiten wereldwijd aanzien, verdiende Ajax tegen Schalke 04 ook nog eens een premie van 1,6 miljoen euro voor het bereiken van de halve finale van de Europa League, 2,5 miljoen euro aan entreebewijzen voor de thuiswedstrijd in die halve eindstrijd én pakweg vier ton euro aan tv-rechten.

„Hoewel de sportieve doelstelling al jaren overwinteren is, hebben we de afgelopen seizoenen steevast tot de winterstop gebudgetteerd”, zegt Slop, die merkt dat Ajax momenteel hot is. „Ja, het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen.”

De kassa van Ajax rinkelt. Al had die volgens de CFO nog harder kunnen rinkelen. „We hebben er circa vier jaar geleden voor gekozen om lagere toegangsprijzen te hanteren bij Europa League-wedstrijden. Wij kiezen liever voor een vol stadion met misschien een iets lagere recette dan een voor driekwart gevulde ArenA en meer inkomsten uit de kaartverkoop.” Onder meer tegen FC Kopenhagen en Schalke 04 bleek de meerwaarde van de Ajax-fans als twaalfde man.

Gerelateerde artikelen

Fikse aderlating voor Ajax in halve finale
21 Apr 17
Veltman treft het liefst Celta de Vigo
21 Apr 17
Bosz verklaart lastige avond Ajax
21 Apr 17
'Ik denk dat Feyenoord ook blij is'
21 Apr 17
Ajax in halve eindstrijd na thriller 
20 Apr 17

Meer artikelen in Telesport

WK ligt voor het grijpen voor volleybalsters
9 minuten geleden
Treurig einde aan badmintonduo Muskens/Piek
26 minuten geleden
'Hopen dat verkouden Kruijswijk gaat aansluiten'
55 minuten geleden
FC Utrecht rekent op Ayoub en Braafheid
59 minuten geleden
Dost op de bank - Wijnaldum in basis
1 uur geleden
Klaassen dreigt interlands te missen
1 uur geleden
Tighadouini: 'Ik kan beter dan bij Vitesse'
1 uur geleden
Kelderman: 'Blij dat het weer beetje loopt'
1 uur geleden
Stengs in Amerika succesvol geopereerd
1 uur geleden
Ajax moet het zelf doen in Noorwegen
1 uur geleden