donderdag 20 april 2017, 20:29

Wevers als tweede naar finale

Sanne Wevers in actie.. © EPA

De Nederlandse turnsters hebben donderdag bij de kwalificaties van de EK in het Roemeense Cluj liefst zes finaleplaatsen behaald.

Eythora Thorsdottir nam het merendeel voor haar rekening. De turnster met IJslandse roots komt vrijdag uit in de meerkampfinale en plaatste zich ook voor de finales op vloer en balk. Op dat laatste toestel komt ze zondag uit samen met Sanne Wevers. De olympisch kampioene was donderdag goed voor de tweede score: 14,300.

Alleen de Roemeense Larisa Iordache deed het beter: 14,566. Thorsdottir kwam tot de derde score: 14,233. Naast Thorsdottir komt ook Tisha Volleman in actie in de allroundfinale. Thorsdottir was met haar 54,598 goed voor de vijfde score. Ook Volleman zat met 51,699 ruim binnen de top 24. Als achtste kwalificeerde ze zich bovendien voor de finale op sprong: 13,966 gemiddeld over twee sprongen. De beste meerkampster in de kwaificaties was de Britse Elissa Downie met een score van 56,198.

Wevers turnde een oefening met een moeilijkheidsgraad (D-score) van 5,9 en zag verbeterpuntjes. "Ik stond niet heel lekker op de balk. Het kan altijd wel wat beter. Er waren hier en daar bovendien wat compensatiestukjes”, zei ze bij Sports2Visuals. In de finale wil ze haar D-score uitbreiden naar 6,5. "Dat zal een van de hoogsten zijn.''

Thorsdottir was op vloer goed voor de zesde score 13,366. Ook hier was Downie de beste: 13,900. "Het ging redelijk,” zei ze over haar rondgang met een foutje bij de landing op sprong. "Op brug ging het een stuk beter en balk ging super. Op vloer heb ik wat schoonheidsfoutjes gemaakt.''

Meer artikelen in Telesport

Van Eijden ook afwezig tegen Utrecht
51 minuten geleden
Goalgetter Dost sluit aan bij Oranje
58 minuten geleden
Red Bull 'eist' onafhankelijke F1-motor
1 uur geleden
Stuivenberg haalt Meppelink naar Genk
1 uur geleden
Burnley laat geschorste Barton gaan
1 uur geleden
Ook Toornstra blijft langer bij Feyenoord
2 uur geleden
Ajax fit op weg naar finale
2 uur geleden
'Hij heeft genoeg te doen, maar hij belt altijd even'
2 uur geleden
Technisch manager weg bij FC Groningen
3 uur geleden
'Wij verkopen geen miljard shirtjes per jaar'
3 uur geleden