Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 21 april 2017, 0:06

Ajax-uitblinker Viergever: 'Nu eerst twee biertjes'

Nick Viergever was donderdagavond in het tweede Europa League-duel met Schalke (4-3 zege na 3-2 nederlaag) dé grote uitblinker bij Ajax. De linksback verzette bergen werk in de Amsterdamse defensie en was om de haverklap ook voorin te vinden. Als klap op de vuurpijl maakte de 27-jarige verdediger in de verlenging een cruciale treffer.

"Ja, die gozer schiet de bal tegen mij aan, ik zet een blok, maar ik zag niet eens hoe de bal in het doel ging. Iedereen viel over me en ik had overal kramp", aldus Viergever, die baalde van het matige spel van Ajax in Gelsenkirchen. 

"We waren angstig en dat was zo zonde. Na die 2-0 zege van vorige week repte iedereen weer over de Hollandse school. We hoopten hetzelfde te laten zien, maar lieten dat na. Gelukkig hebben we wel karakter getoond en zijn we met zijn allen alles blijven geven. Iedereen vloog in de slotfase naar voren om die goal te maken en dat kenmerkt deze ploeg ook wel. We zijn een hecht team."

De zege zorgt ondanks de slopende verlenging voor een boost bij Ajax, meende Viergever in gesprek met RTL7, vooruitblikkend op het competitieduel met PSV van zondag. "Als we waren uitgeschakeld, had dat een aardige knauw geweest. Nu moeten de fyiotherapeuten aan de slag. Morgen gaan we met de bus terug naar Amsterdam, maar nu eerst twee biertjes."

Meer artikelen in Telesport

Arsenal wint en passeert West Bromwich
2 uur geleden
Zidane verdedigt zich: 'Nergens is het lastiger'
2 uur geleden
Jong Ajax ontsnapt - Duur puntenverlies NEC
3 uur geleden
Ryan Giggs moet imposant Engels record inleveren
4 uur geleden
Tijd gaat steeds meer dringen voor handbalbond
4 uur geleden
Feyenoord doet dringende oproep aan fans in Italië
5 uur geleden
'Nederlandse' inbreng bij Spurs flink gereduceerd
5 uur geleden
Feyenoord-coach schrikt: 'Ik werd overvallen'
5 uur geleden
Kramer lijkt op bank Feyenoord te belanden
6 uur geleden
Sinkgraven maakt weer minuten in Ajax-shirt
6 uur geleden