Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 21 april 2017, 6:55

Verdachte van aanslag bus Borussia Dortmund aangehouden

© AP

De Duitse politie heeft een verdachte aangehouden van de bomaanslag vorige week op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens de autoriteiten gaat het om een 28-jarige man die kort voor de aanslag zou hebben gespeculeerd op een koersval van opties van de Duitse topclub. Een terreurmotief lijkt er niet te zijn. Het betreft een Duits-Russische man die kort voor Pasen al in het vizier was gekomen van justitie.

Door de aanslag van vorige week liep de Spaanse verdediger Marc Bartra van Dortmund verwondingen op.

De verdachte verbleef op de dag van de aanslag in hetzelfde hotel als de spelers van Dortmund en kon precies in de gaten houden wanneer de spelersbus richting het stadion vertrok. Onderweg naar het stadion voorafgaand aan het Champions Leagueduel tegen AS Monaco ontplofte de bom in een heg langs de weg.

De man zal volgens het Duits Openbaar Ministerie onder meer poging tot moord en toebrengen van ernstig lichamelijk letsel ten laste worden gelegd. De verdachte is door een speciaal arrestatieteam van de politie ingerekend. Vrijdagochtend zou er in verband met de zaak nog een politieactie gaande zijn in vier verschillende panden in de deelstaat Baden-Württemberg. Honderden mensen van het Openbaar Ministerie en de politie werken aan het onderzoek.

Volgens een handige Twitteraar zou op dit scherm de aankoop van de 15.000 zogeheten 'putopties', die de Russische verdachte voorafgaand aan de aanslag kocht voor een bedrag van 78.000 euro, te zien zijn.

Meer artikelen in Telesport

LeBron James haalt uit naar president Trump
1 uur geleden
’Vitesse niet euforisch naar Nice’
1 uur geleden
'Winterspelen staan niet ter discussie'
1 uur geleden
Feyenoord staat voor zware klus in Napels
1 uur geleden
Oranjeleeuwinnen troeven Schippers af
2 uur geleden
Keizer gewoon op bank tegen SC Heerenveen
3 uur geleden
Belgische vedette: ’Oranje komt er wel weer bovenop’
3 uur geleden
Dries Mertens, een grootheid in Napels
3 uur geleden
’In De Kuip verloor ik m’n voortanden’
3 uur geleden
Arsenal wint en passeert West Bromwich
9 uur geleden