Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 21 april 2017, 14:27

Cocu: 'Tijd dat we topduel gaan winnen'

Phillip Cocu. © Hollandse Hoogte

PSV-trainer Phillip Cocu gelooft niet dat Ajax na de zware inspanning in de Europa League zondag vermoeid aan het treffen in het Philips Stadion begint. "Mijn ervaring is dat je na een succesbeleving veel minder last hebt van vermoeidheid.”

En een succesbeleving hadden de Amsterdammers, want de ploeg van Peter Bosz bereikte ten koste van Schalke 04 de halve finale van de Europa League, waarin het vrijdagmiddag gekoppeld werd aan Olympique Lyon.

Prestige

Nog geen 72 uur later wacht Ajax de volgende krachtproef, wanneer PSV in Eindhoven wacht. "Gezien de prestige maakt het niet uit dat je niet om titel speelt", stipte Cocu het belang van het topduel aan. "Dit soort toppers moet je altijd willen winnen. Het wordt bovendien tijd dat we dit seizoen drie punten pakken in een topwedstrijd." En daar slaagden de Eindhovenaren dit seizoen nog niet in. Van Feyenoord verloor de ploeg zowel thuis (0-1) als uit (2-1), terwijl de heenwedstrijd tegen Ajax in 1-1 eindigde.

Gefaald

Cocu bestreed vrijdagmiddag al bezig te zijn met komend seizoen en stelde dat hij en zijn spelers juist uitkijken naar PSV - Ajax. "Op moment dat je succes hebt, is het allemaal goed. Als je dat niet hebt, dan heb je al gauw gefaald en krijg je andere commentaren. Volgens mij zijn we voor dit soort wedstrijden ooit voetballer geworden. Dit zijn de mooiste duels die je kunt spelen of coachen. Zeker thuis, als er een mooie sfeer in het stadion heerst."

Cocu mist tegen Ajax de geblesseerden Jorrit Hendrix en Remko Pasveer. Of Jetro Willems kan spelen, is nog twijfelachtig.

 

Meer artikelen in Telesport

Goed nieuws voor Ajax
22 minuten geleden
Federer deelt tik uit aan wereldteam
39 minuten geleden
De Jong over beuk van Berghuis: 'Was wel even paniek'
1 uur geleden
LIVE EXTRA Volg al het internationale topvoetbal op de voet
1 uur geleden
Historische tennisdag in Praag
2 uur geleden
Records voor Robben na 92ste treffer in Bundesliga
3 uur geleden
Palace-spits: 'De Boer had meer tijd moeten krijgen'
3 uur geleden
Sagan over Tour: 'Als ze mij niet willen, dan niet hè?'
4 uur geleden
Vos: 'Na een harde koers zijn onze winstkansen het grootst'
4 uur geleden
Cocu vol lof: 'De knop ging snel om bij Zoet'
5 uur geleden