vrijdag 21 april 2017, 14:27

Cocu: 'Tijd dat we topduel gaan winnen'

Phillip Cocu. © Hollandse Hoogte

PSV-trainer Phillip Cocu gelooft niet dat Ajax na de zware inspanning in de Europa League zondag vermoeid aan het treffen in het Philips Stadion begint. "Mijn ervaring is dat je na een succesbeleving veel minder last hebt van vermoeidheid.”

En een succesbeleving hadden de Amsterdammers, want de ploeg van Peter Bosz bereikte ten koste van Schalke 04 de halve finale van de Europa League, waarin het vrijdagmiddag gekoppeld werd aan Olympique Lyon.

Prestige

Nog geen 72 uur later wacht Ajax de volgende krachtproef, wanneer PSV in Eindhoven wacht. "Gezien de prestige maakt het niet uit dat je niet om titel speelt", stipte Cocu het belang van het topduel aan. "Dit soort toppers moet je altijd willen winnen. Het wordt bovendien tijd dat we dit seizoen drie punten pakken in een topwedstrijd." En daar slaagden de Eindhovenaren dit seizoen nog niet in. Van Feyenoord verloor de ploeg zowel thuis (0-1) als uit (2-1), terwijl de heenwedstrijd tegen Ajax in 1-1 eindigde.

Gefaald

Cocu bestreed vrijdagmiddag al bezig te zijn met komend seizoen en stelde dat hij en zijn spelers juist uitkijken naar PSV - Ajax. "Op moment dat je succes hebt, is het allemaal goed. Als je dat niet hebt, dan heb je al gauw gefaald en krijg je andere commentaren. Volgens mij zijn we voor dit soort wedstrijden ooit voetballer geworden. Dit zijn de mooiste duels die je kunt spelen of coachen. Zeker thuis, als er een mooie sfeer in het stadion heerst."

Cocu mist tegen Ajax de geblesseerden Jorrit Hendrix en Remko Pasveer. Of Jetro Willems kan spelen, is nog twijfelachtig.

 

Meer artikelen in Telesport

Jamaica met drie olympisch kampioenen naar WK atletiek
28 minuten geleden
Froome blij met het 'wielergekke' België
47 minuten geleden
Aanvoerster Van den Berg: Onverwachts op bank
1 uur geleden
Bijl: 'Ik twijfelde na de Spelen van Rio al'
2 uur geleden
Engeland in ban van conflict rond peperdure Van Dijk
2 uur geleden
Dolberg: 'Real Madrid is wel okay voor me'
2 uur geleden
Oranje-krijger durft niet in spiegel te kijken
8 uur geleden
Cassano heeft goed nagedacht en stopt toch
8 uur geleden
Denemarken met Oranje mee naar laatste acht
8 uur geleden
Mighty Mike: 'Er zit nog meer in de tank'
9 uur geleden