vrijdag 21 april 2017, 16:08

Vitesse-coach: 'Spelers hebben ook hun voorkeuren'

Henk Fraser. © ANP Pro Shots

De speculaties rond Vitesse-Feyenoord zijn deze week niet van de lucht, maar Henk Fraser gaat met zijn ploeg 'gewoon' voor een resultaat tegen de koploper van de Eredivisie. "De wedstrijd laten lopen? Zo kan een sportman niet denken."

Met de bekerfinale van volgende week in De Kuip in het vooruitzicht is het belang van een goed resultaat tegen Feyenoord voor Vitesse niet groot. Bij verlies in de finale spelen de Arnhemmers hoe dan ook play-offs om het laatste Europese ticket.

Onzinnig

Fraser vindt het onzinnig dat de druk voor de voor Feyenoord belangrijke wedstrijd bij Vitesse wordt gelegd. "Ajax heeft zelf punten laten liggen bij Excelsior. En Feyenoord heeft verloren bij Sparta en punten laten liggen bij PEC Zwolle. Dat hebben wij niet gedaan, toch? Maar nu ineens zouden Vitesse of FC Utrecht één van de clubs kampioen kunnen laten worden. Het gaat om de resultaten over een heel seizoen, hoor”, zegt de coach van de Arnhemmers op de website van De Gelderlander.

Diskrediet

"Ik kan niets met al die verhalen dat wij de wedstrijd laten lopen", aldus de oud-verdediger van Feyenoord. "In mijn elftal lopen vast ook wel spelers die hun voorkeur voor een bepaalde club hebben. Maar geen mensen die een wedstrijd uit handen gaan geven. Ik vind het ongepast. Zulke onzin suggereren, brengt mij en mijn spelers in diskrediet."

Fraser moet het in Gelredome doen zonder twee spelers uit de as van zijn elftal. Spits Ricky van Wolfswinkel is geschorst, terwijl centrale verdediger Matt Miazga geblesseerd is.

Meer artikelen in Telesport

Gasparotto mijdt Romandië vanwege begrafenis Scarponi
22 minuten geleden
Warriors zetten tweede stap richting revanche
34 minuten geleden
Cruijff op vele manieren geëerd
1 uur geleden
Publieksprijs voor honkballers
2 uur geleden
KNVB: ’Opzet opleiding veranderd’
2 uur geleden
Onbegrip bij Hiddink en Van Marwijk
2 uur geleden
Autobiografie Cruijff nadert grens 400.000
2 uur geleden
KNVB maakt heuse soap van vacature bondscoach
2 uur geleden
Verbazing over gesprek KNVB met Advocaat
2 uur geleden
Williams kraakt 'racistische' tenniscoach
8 uur geleden