Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 21 april 2017, 18:10

Van Dijke stunt met goud op EK judo

Sanne van Dijke. © Screenshot

Sanne van Dijke heeft vrijdag in Warschau de Europese titel in de klasse tot 70 kilogram veroverd. De 21-jarige Brabantse was in de finale de 19-jarige Duitse Giovanna Scoccimarro de baas.

Van Dijke nam direct het initiatief en scoorde al snel twee waza-ari's. Ze wist haar voorsprong daarna zonder al te veel problemen te verdedigen.

De Brabantse had twee maanden geleden al brons gepakt bij de prestigieuze Grand Slam van Parijs. Bij haar debuut op een EK voor senioren veroverde ze verrassend de titel. Van Dijke werd eerder al twee keer Europees kampioene bij de junioren en beloften. Ze debuteerde in 2015 al bij de senioren op een WK, maar strandde toen in Astana in de tweede ronde.

De categorie tot 70 kilogram is doorgaans het domein van Kim Polling, maar de drievoudig Europees kampioene ontbrak in Warschau vanwege een slepende elleboogblessure.

De Wit

Voor judoka Frank de Wit is brons het hoogst haalbare op de EK. De 21-jarige Noord-Hollander zette in de halve finale tegen Alan Chubetsov een aanval in, maar de Rus nam het over en wierp De Wit op diens rug. Met een ippon voor Chubetsov was de partij direct beslist.

De voormalig wereldkampioen bij de jeugd won onlangs de Grand Slam van Parijs en stelde daarmee zijn kandidatuur voor de Europese titel. De Wit won drie partijen op ippon, maar liet zich in de halve finale verrassen door Chubetsov. Hij kan daardoor niet om het goud strijden, maar moet tegen de Rus Aslan Lappinagov proberen nog brons mee te pakken.

Meer artikelen in Telesport

Arsenal wint en passeert West Bromwich
2 uur geleden
Zidane verdedigt zich: 'Nergens is het lastiger'
2 uur geleden
Jong Ajax ontsnapt - Duur puntenverlies NEC
3 uur geleden
Ryan Giggs moet imposant Engels record inleveren
4 uur geleden
Tijd gaat steeds meer dringen voor handbalbond
4 uur geleden
Feyenoord doet dringende oproep aan fans in Italië
5 uur geleden
'Nederlandse' inbreng bij Spurs flink gereduceerd
5 uur geleden
Feyenoord-coach schrikt: 'Ik werd overvallen'
5 uur geleden
Kramer lijkt op bank Feyenoord te belanden
6 uur geleden
Sinkgraven maakt weer minuten in Ajax-shirt
6 uur geleden