zaterdag 12 augustus 2017, 17:53

Afschuwelijk begin De Boer, Klaassen dankt Rooney

Frank de Boer begint belabberd aan zijn Premier League-avontuur. © Reuters

Frank de Boer heeft een valse start beleefd als trainer van Crystal Palace. Tegen promovendus Huddersfield Town gingen de Londenaren op het eigen Selhurst Park hard onderuit: 0-3. 

De Boer stelde liefst drie Nederlanders op tijdens zijn officiële vuurdoop in Engeland. Jairo Riedewald maakte met Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt deel uit van de Palace-defensie. Tegen Huddersfield Town, dat eind mei ten koste van Jaap Stam en Reading promotie naar de Premier League afdwong, ging het al snel mis. In een tijdsbestek van drie minuten (tussen de 23e en 26e minuut) liepen de bezoekers uit naar een 0-2 voorsprong door Joel Ward (eigen doelpunt) en Steve Mounie.

Bij die tweede treffer zag Riedewald er niet goed uit. De ex-Ajacied liet zich in de lucht verrassen door Mounié, die hard raak kopte. Na rust werd het allemaal nog erger voor De Boer en consorten, toen Mounié zijn tweede doelpunt maakte en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Klaassen
Davy Klaassen beleefde een beter Premier League-debuut. In de thuiswedstrijd tegen Stoke City liet manager Ronald Koeman hem in de basis starten bij Everton. Dat gold ook voor Wayne Rooney, die deze zomer terugkeerde op het oude nest en kort voor rust de score opende tegen het team van Erik Pieters. Zijn doelpunt kort voor rust was goud waard voor Everton. Klaassen werd na een uur gewisseld.

Meer artikelen in Telesport

Anderlecht droom voor Boy de Jong
21 minuten geleden
’Kasper is superspits met mooie toekomst’
24 minuten geleden
'Wat ons betreft, komt Siem erbij. Graag'
42 minuten geleden
Ten Hag: 'De druk zit er vol op bij Zenit'
54 minuten geleden
Arias (PSV) aast op vertrek in laatste week transfermarkt
1 uur geleden
FOTO Kostbare kampioensgordel voor McGregor of Mayweather
7 uur geleden
Dressuurruiters vijfde op EK in Göteborg
7 uur geleden
Tegen wie kan Feyenoord loten?
7 uur geleden
Wijnaldum en Dost naar groepsfase Champions League
8 uur geleden
Sanchez: 'Voel me belangrijke speler van Tottenham'
9 uur geleden