zaterdag 12 augustus 2017, 23:07

Veltman beleeft déjà vu-moment: 'Dat is doodzonde'

Joel Veltman in duel (r.). © ANP Pro Shots

Joël Veltman hoopt niet dat de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo (2-1) net zulke desastreuze gevolgen heeft als de slechte seizoensstart van vorig jaar. Toen lieten de Amsterdammers punten liggen tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Die averij brak Ajax aan het einde van het seizoen op in de titelstrijd. Ook nu ging het vroeg in het seizoen mis voor de Amsterdamse ploeg, die verrassend verloor in Almelo. "Of dit ons ook zou kunnen opbreken? Ja, dat kun je wel zeggen", verzuchtte Veltman in gesprek met FOX Sports. "Toen was het tegen Roda en Willem II, nu verlies je hier op het laatst met 2-1. Dat is doodzonde."

Veltman noemt Ajax 'naïef' nadat het op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. "Dan spelen we uit onze organisatie en krijgen we twee countergoals om de oren."

Ajax moest het stellen zonder Davinson Sanchez, die vanwege transferperikelen in Amsterdam achterbleef. "Op een gegeven moment merk je wel dat zijn kleding er niet hangt in kleedkamer. Dan weet je wel hoe laat het is. Dan is 1 plus 1 nog altijd 2. We dachten dat het geruchten waren."

Meer artikelen in Telesport

Bolt snoert critici de mond
15 minuten geleden
Vloet aan de slag bij KNVB
30 minuten geleden
Azarenka aan kant wegens scheiding
51 minuten geleden
Bekende namen in FIFA-verkiezing
1 uur geleden
Ook FIFA nomineert Martens
1 uur geleden
Slecht nieuws voor Suarez
2 uur geleden
VIDEO - McGregor beloont muzikale fan
2 uur geleden
Vuelta opgeschrikt door dopingschandaal
2 uur geleden
Maradona opent deuren
2 uur geleden
Sanchez afwezig bij Ajax
3 uur geleden