maandag 1 juni 2015, 15:08

Akkersdijk en Lammerts winnaars van NK Kiteboard Freestyle

Steven Akkersdijk

Steven Akkersdijk en Annelous Lammerts zijn de winnaars van het eerste weekeinde van de Fruit to Go NK Kiteboardfreestyle stop in Workum. Onder hele mooie omstandigheden werd in het Friese Workum gestreden om de nationale titel Kiteboard freestyle. Veel wind zorgde voor veel spektakel op het Ijsselmeer.

Het NK Kiteboarden freestyle valt binnen een tour van drie evenementen waarbij de overal winnaars uiteindelijk gehuldigd zullen worden tot de Nationale kampioenen. Na Workum staan nog Noordwijk en Scheveningen op de kalender.

Heren

Steven Akkersdijk neemt de leiding bij de heren na de stop in Workum. In een hele spannende eindstrijd wist hij af te rekenen met Sander Bos. Sander Bos stond halverwege de dag nog aan de kop van het klassement. Derde in het klassement staat werd Dylan van der Meij.

Dames

Bij de dames gaat Annelous Lammerts aan de leiding na het eerste weekeinde. In de finale wist ze af te rekenen met Kelly Schouten, momenteel regerend Nationaal Kampioen. Isabeau Galiart werd nog knap derde.

De Fruit To Go NK Kiteboard tour  zal verdergaan op 26 & 27 september in Noordwijk.