Kunst

Zien: kunst van Damon Belanger

Hoera! De hashtag is jarig

Spijt

’Wég met dat heerlijke Netflix’

Wat deed ik vroeger in mijn vrije tijd? Nou ja, dat weet ik eigenlijk best. Een boek lezen, met een vriendin shoppen of naar een mooie expositie. Maar sinds Netflix...

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Hotel Café Royal, Londen

Strakke, verleidelijke luxe

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week.

INTERNATIONALE DAG VAN DE FOTOGRAFIE

Ingezonden lezersfoto's (deel 2)

Om de Internationale Dag van de Fotografie te vieren vroegen we jullie om de meest bijzondere vakantiefoto's in te sturen. Nou, dat hebben we geweten! Geniet hier van de tweede selectie.

Blog en video deel 4: kleding passen met Eric

VRIJ... op weg naar de top

Onze redacteur Hortence Chen gaat de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van Afrika, beklimmen. Zo’n reis vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Hortence houdt jullie de komende weken op de hoogte van de voorbereidingen op haar grote avontuur. Vandaag deel 4: kleding passen met Eric.

Zien: totale zonsverduistering VS

Heel Amerika heeft genoten van de totale zonsverduistering. De NASA bracht de eclips mooi in beeld.

VRIJ langs de kust

Levendig Blankenberge

Ravotten aan het strand van Blankenberge.

Duinen, strand, zee… We bezoeken deze zomer de mooiste badplaatsen langs de Noordzee. Deze week reizen we af naar het Vlaamse Blankenberge.

VRIJ op het water

Geef mij maar Utrecht

Door de fotogenieke grachten van Utrecht.

Varend door mooie stukjes Nederland ontmoeten we deze zomer mensen die genieten op het water. Vandaag de laatste aflevering: Utrecht.

INTERVIEW KEJE MOLENAAR

Slangenkuil? Liever paling

De rust is terug in het leven van advocaat Keje Molenaar (58). Als voetbalprof van Ajax overwoog hij ooit serieus om het veld uit te lopen en nooit meer terug te komen. Als voetballiefhebber stapte hij onbezoldigd in een slangenkuil om de idealen van Johan Cruijff te verwezenlijken. De kater is weggespoeld, de liefde voor het spel gebleven.

Speciale lezersreis

Ga mee naar Blankenberge!

We hebben weer een leuke lezersaanbieding samengesteld. Wat dacht je van een paar dagen aan de Vlaamse kust? Op enkele kilometers van Zeeuws-Vlaanderen ligt de badplaats Blankenberge. Het hele jaar door is het hier gezellig druk, mede door de vele evenementen en activiteiten die hier worden georganiseerd.

Speciale lezersreis

Op naar Rusland!

Ga je mee op reis?

Ga mee op reis door het boeiende Rusland! Tijdens diverse lezingen neemt Pieter Waterdrinker u mee in de Russische tijdmachine. Onze correspondent/romanschrijver heeft er de afgelopen twintig jaar alle grote gebeurtenissen voor De Telegraaf verslagen. Zijn diepe liefde voor Rusland deelt hij graag met onze lezers tijdens deze bijzondere stedenreis.

De Herberg van Smallingerland

Foar de wyn!

Veel sfeer tussen Fries porselein en de bedstee.

De wind is gaan liggen, de zeilen gestreken en de skûtsjes zijn terug naar hun thuishavens. De Sneekweek 2017 zit erop. Tijd voor een stevige maaltijd, of zoals de Friezen zeggen: ’in hecht miel’.

Wijncolumn

Picnic sur l’eau

Als u dit leest, varen we ergens in een van die azuurblauwe calanques tussen Marseille en Cassis. Van de kids moet dat in een joekel van een speedboot, want papa heeft toch niet voor niets zijn Vaarbewijs 2 gehaald? Met 250 pk aan de spiegel pruttelen we de Calanque de Port-Pin in. Volgens Antoine de bootverhuurder de rustigste kreek om voor anker te gaan en lekker te gaan lunchen.

Boottest Fountaine Pajot MY 44

Rap ruimtewonder

Het Franse Fountaine Pajot dat al tientallen jaren een succesvolle lijn zeilcatamarans op de markt brengt, bouwt inmiddels ook dubbelromps motorboten. Tijdens Boot Düsseldorf introduceerde de werf de 13,40 m. lange Fountaine Pajot MY 44.

Lezersreis

Zeeuwse zaligheid

Op het noordelijkste eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland, vindt u Burgh-Haamstede. Gelegen in de kop van Schouwen behoort dit dorp tot een van de zonnigste gebieden van Nederland. Naast uitgestrekte natuurgebieden zoals duinen en bossen zijn ook de steden Zierikzee en Renesse zeker een bezoekje waard.

Lezersreis

Ga mee naar Texel!

Texel is gevormd door de zee, de wind en de mens. Hier vindt u natuurgebieden, brede zandstranden en dorpen waar u lekker kunt winkelen en eten. Met de fiets of met de auto ontdekt u in een paar dagen het hele eiland en neemt u – volledig uitgewaaid en uitgerust – de boot weer terug naar het vasteland.

Lezersreis

Tot rust in Callantsoog

Net buiten het centrum van Callantsoog ligt hotel ’t Zwaantje. Omgeven door duinen en strand is dit een prachtige omgeving om tot rust te komen midden in de natuur. Stevig wandelen langs het strand, op zoek naar wilde plantensoorten in natuurreservaat het Zwanenwater of op de fiets door de duinen. Stap op en ontdek het zelf!

Huis te koop

Idyllisch landhuis

Veel lichtinval, uitzicht op de weilanden en tussen de dieren. Jaap Balder (63) en Jolanda Bras (57) verkopen na 31 jaar hun landhuis in een oer-Hollands polderlandschap in Mijdrecht.

Binnenkijker

’Bob de Bouwer’ wakker gekust

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Greet van der Veen en Maurice Krijtenberg uit Tiel.

REIZEN

VRIJ treint door Ierland

VRIJ-verslaggevers reizen de hele wereld over om nieuwe bestemmingen te ontdekken en/of speciale reiservaringen aan den lijve te ondervinden. Verslaggeefster Marjolein Schipper is aan boord van een nieuwe luxetrein in Ierland. Lees hier haar blog.

VRIJ op Schiphol

UIT & THUIS

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Gadgets

Fiets veilig!

Veiligheid boven alles. Dus ook op de fiets! Voor wie graag fietstochtjes maakt, kunnen deze gadgets een uitkomst zijn.