72 uur in... Oeteldonk

Wereldreizigers

Op avontuur in Dominica

Reizen

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200 000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Oproep

VRIJ zoekt deelnemers aan spaaracties

Van pannenset tot keukenaccessoires en van handdoeken tot glazen. Je kunt tegenwoordig je hele huisraad door middel van zegels bij elkaar sparen. VRIJ zoekt iemand die geen enkele spaaractie aan zich voorbij laat gaan.

Leef nu!

De invloed van moderne technieken

Hoewel de laatste technieken ons veel voordelen opleveren, kleven er ook nadelen aan. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

In Volkswagenbusje Europa ontdekken

De zon achterna

Hedwig en Jeroen zijn van een woning van zeventig vierkante meter naar een busje van zeven vierkante meter gegaan.

Velen dromen ervan, slechts een enkeling durft de stap daadwerkelijk te zetten. Je huis verkopen, je zekerheden opgeven, een Volkswagenbusje aanschaffen en het avontuur tegemoet rijden: de zon achterna. Amsterdammers Jeroen Bosman (33) en Hedwig Wiebes (31) deden het.

Recept

Surinaamse garnalen voor de lunch

In een garnalencocktail, sushirol of salade. Wij vinden ze heerlijk, die garnalen. En je kunt er alle kanten mee op! Krijg je zin om zelf aan de slag te gaan? Misschien is dit recept van onze Felix Wilbrink wel wat voor jou.

Video

Voor adrenaline junkies

Deze extreme sport is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of vliegangst. Durf jij het aan?

Ouwe jongens

Blog Jeroen Hendriks: Lange tenen

GroenLinks is boos op De Telegraaf vanwege een publicatie over de levensloop van Jesse Klaver.

Angsten

Met deze fobieën is reizen een ramp

Er bestaan heel wat vreemde fobieën op de wereld. Een fobie voor spinnen of naalden komt vrij veel voor, maar van sommige bestaande angsten valt je mond open. Daarbij beperken en bepalen ze ook behoorlijk je leefruimte. Deze 10 fobieën zijn erg onhandig voor op reis. En dan zijn er ook angsten waarmee je maar beter naar het buitenland kan gaan!

Bizarre beautytrend

Sproeten tatoeër je tegenwoordig

Sproeten zijn een schoonheidsideaal en blijkbaar is er een grote groep die dit ideaal maar wat graag heeft. De oplossing? Getatoeëerde sproetjes.

’Te onafhankelijk voor relatie’

Op een verjaardag bij vrienden kom ik Peter tegen. Ik heb hem al een paar keer getroffen en ik merk dat hij wel wat in me ziet. Een leuke man met verlegen ogen. Hij geeft me zijn telefoonnummer: of we eens wat afspreken? Ik glimlach: waarom niet? Maar als Peter op zoek is naar een vaste relatie, zal hij van een koude kermis thuiskomen. Mannen en ik zijn geen goede combinatie.

Wereldreizigers

VRIJ in... Dominica

VRIJ reist de hele wereld rond en deelt al het moois dat onze verslaggevers tegen komen! Reza Bakhtali is momenteel in Dominica.

Blog

De laatste oceaan

Ik heb nachtwacht en zit achter mijn navigatietafel kijkend naar het navigatiescherm. We zijn een klein rood stipje op de weidse Indische oceaan. Katia en ik zijn al 2,5 week op zee en ik mis het land. Een knagend gevoel van heimwee overmeestert mij, terwijl ik weemoedig terugdenk aan de late diners in Maleisië aan het strand, het groen van de bomen en het geluid van spelende kinderen op straat. Maar hier op zee zijn we alleen en vloeien de blauwe dagen in elkaar over. Het enige dat ons omringt zijn de ruisende golven van de oceaan, onze laatste oceaan.

Vlog Joshua van Eijndhoven

Vissen bij Lamotrek

Joshua van Eijndhoven en zijn Katia zijn op het geïsoleerde eiland Lamotrek, waar de wereldzeiler aan het vissen is geslagen met de eilandmannen terwijl de vrouwen aan land de avondmaaltijd bereiden.

Zonvakantie

Last minute opwarmen in Cancun

Wil je alvast een voorsprong nemen op de zon en genieten van parelwitte stranden, prachtige natuur en ’s avonds lekker uitgaan, dan is een last minute naar het Mexicaanse Cancun een goede optie.

Ken jij deze woorden?

Dol op dialecten

Lekker met je geliefde 'snoetjeknovveln’, een 'nondedjzuke’ omdoen of een vriend erop wijzen dat hij weer zit te 'miemelen’! Het is vandaag Internationale dag van de Moedertaal, een uitgelezen moment om even stil te staan bij een aantal prachtige woorden uit onze Nederlandse dialecten.

FC De Aftakeling

Deel 1: Klussen voor de club

Weekend! Tijd voor honderduizenden Nederlanders om weer de voetbalvelden op te zoeken. Onder hen steeds meer oudere mannen. Zij houden, als veteranen met krakende knieën en zere ruggen, zichzelf overeind en vaak ook (als bestuursleden tegen wil en dank) hun club. Belegen belevenissen, verpakt in een op het boek FC De Aftakeling geënte serie. Vandaag deel 1: het dak lekt.

Leef Nu!

 Simpelweg gelukkig

Het geheim tot een gelukkig(er) leven zit in de kleine dingen. Deze zes handelingen die je in je dagelijks leven kunt toepassen, zullen ervoor zorgen dat jij je net iets beter voelt.

Kalfsmedaillions ‘Italian style’

Wat ligt er nou op mijn bord?

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: onze botenspecialist Epco Ongering in Florida.

Video

Zweven boven Dubai

Niet het lef, de tijd of het geld om Dubai met een wingsuit van bovenaf te bekijken? Met deze 360° video kom je aardig in de buurt.

Video

Maak een massagespin

Je kent de simpele massageapparaatjes waarschijnlijk wel. Met deze speciale 'spinnen' bezorg je jezelf een momentje van rust. In deze video leer je hoe je er zelf gemakkelijk een maakt.

Video

Wolken om op te eten

Wie is er nu niet gek op een heerlijk toetje? Deze desserts zijn een ware lust voor de mond en het oog.

Winnen!

Lekker warm huis

Een warm huis als je thuiskomt, zonder al te veel energie (en dus geld) te verspillen: de nieuwste, slimme en programmeerbare thermostaat Lyric T6 van Honeywell zorgt voor comfort en besparing als u niet thuis bent. Wij mogen er vier weggeven.

Eropuit

5 x tips voor de krokusvakantie

VRIJ biedt vijf leuke tips voor in de krokusvakantie, want er is genoeg te doen!

Oproep

Inspiratie voor je carnavalskostuum

Carnaval, het grootste feest van het zuiden,  staat voor de deur en dat vergt enige voorbereiding. Voor wie z'n outfit nog niet op orde heeft bieden we graag wat inspiratie. Wellicht 'hangt' hier iets voor je tussen?

Ingezonden foto's

#IJspret

Wij vroegen jullie vorige week terug te blikken op de koude winterdagen door jullie leukste foto's in te sturen van ijspret. Wij maakten een selectie van de leukste foto's.

Blog Ouwe Jongens

Aftellen

Toen ik afgelopen donderdag in alle vroegte mijn skisokken, thermo-onderpak en winterhandschoenen bij elkaar zocht om aan te trekken, bekroop mij een heus wintersportgevoel. Buiten vroor het, de weg glansde en de wereld was aardig wit.

Spijt

’Liefde te laat herkend’

Ik ken Richard al zolang ik me kan herinneren. Op de kleuterschool en op de lagere school zat hij naast me. Hij woonde in dezelfde buurt, mijn ouders waren bevriend met de zijne.

Speciale lezersreis

Ontdek het andere Parijs

Cité de la Mode et du Design

Parijs blijft zichzelf opnieuw uitvinden. Neem de nieuwe kunsttempel in het Bois de Boulogne, de Fondation Vuitton en de indrukwekkende Philharmonie van Jean Nouvel. Correspondent Eveline Bijlsma neemt u mee naar ’haar Parijs’: onbekende parken, fraaie uitzichtpunten en culturele hotspots. En het leuke is; jij kunt mee!

Leef nu!

Op eigen kracht afkicken

Waar anderen zich tot professionele hulp richtten, besloten Kim en Claudia hun verslaving geheel op eigen kracht aan te pakken.

Florida

Dirk Zeelenberg in vakantiehemel

Met drie kinderen jonger dan tien jaar vinden mijn vrouw en ik het belangrijk dat onze gezinsvakanties afwisselend zijn. Het Amerikaanse Florida bleek een regelrechte voltreffer. Weliswaar zo’n tien uur vliegen, maar dan bén je ook ergens. Ik voelde me Vader van het Jaar met die blije koppies. „Pap, mag ik met deze krokodil op de foto?”

Winnen!

Weg in eigen land

Fijn hoor, al die ver-wegbestemmingen, maar in ons eigen land is ook veel moois te ontdekken! Daarom geven we met Valentijn in het vooruitzicht maar liefst 12 overnachtingen voor twee personen weg.

Culinair

Wentelteefjes met spannend randje

Wentelteefjes zijn hot en Miranda Nijssen (36) uit Schagen kan het weten. Sinds dit jaar is zij de trotse eigenaar van de enige Wentelteefjes foodtruck die Nederland rijk is en vliegen 'de teefjes' als warme broodjes over de toonbank.

Leef nu!

De kapper als psycholoog

Mannen zijn niet zo praatgraag, maar blijkbaar verandert dat als ze in de kappersstoel zitten. In Engeland heeft een groep barbieren zich verenigd om tijdens een knipbeurt wat meer het gesprek aan te gaan met hun klanten. In samenwerking met de overheid willen ze hiermee de psychische gesteldheid van mannen verbeteren.