maandag 6 maart 2017, 11:17

Ga mee naar Berlijn!

Berlijn. © Getty Images/iStockphoto

Geen stad in Europa veranderde zo vaak van karakter als Berlijn. Keurvorsten en krijgslustige koningen, bliksemsnelle industriële ontwikkeling, intense culturele uitstraling, dictatuur, bezetting en tragische verdeling… in slechts enkele eeuwen heeft Berlijn het allemaal meegemaakt. Met correspondent Rob Savelberg kunnen Telegraaf-lezers een weekeinde beleven vol verhalen over de bruisende metropool.

Dag 1:

In de ochtend per KLM-vlucht naar Berlijn. ’s Middags ontmoeting met Rob Savelberg en zijn introductie 'Berlijn staat nooit stil’ tijdens een gezamenlijk diner.

Dag 2:

’s Morgens een wandeling door verleden en heden van Berlijn met Rob Savelberg. We starten op de Potsdamer Platz met sporen van de Muur, zien de DDR-Wachtturm en gaan via de Topografie des Terrors, kanselarij, Gestapo-hoofdkwartier en Goerings Luftfahrtministerium naar de Wilhelmstrasse, de ‘Strasse der Macht’. We staan stil op de ’hoek van de Koude Oorlog’ en maken kennis met de moderne stad. De wandeling wordt afgesloten op de befaamde Unter den Linden, naar Brandenburger Tor en de Rijksdag.

’s Middags vrij: Tiergarten, voor liefhebbers van monumenten en landschapsarchitectuur.

Of ontdek Berlijn culinair, met tips van Rob Savelberg – zoals het oudste restaurant van Berlijn, waar Gerhard Schröder zijn Eisbein nuttigde.

Dag 3:

Een ochtend op het Museuminsel met een rondleiding in het Neues Museum vooral bekend door het treffende beeld van Nefertiti. Aansluitend kan op eigen gelegenheid nog meer bezocht worden: de Alte Nationalgalerie op het ‘Museuminsel’, sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, met de werken van alle grote Duitse meesters en beroemde Franse Impressionisten. Of ga naar het Deutsches Historisches Museum, een prachtig barok gebouw uit de 18e eeuw met een moderne uitbouw van I.M. Pei (2003).

’s Middags een wandeling met Rob Savelberg door de oude Joodse wijk met Hamburger- en Oranienburgerstrasse, bekend van o.a. de indrukwekkende synagoge. Naast het bijzondere, historische karakter is het ook een leefbare wijk om te shoppen – met winkel- en uitgaanscentrum Hackesche Höfe en andere hofjes –, om lekker te eten en zelfs te dansen: bijvoorbeeld in Clärchens Ballhaus.

Dag 4:

De laatste ochtend in Berlijn wordt besteed aan een van de grootste gebouwen van Europa: vliegveld Tempelhof. Een enorm complex, met onder de grond verborgen tunnels en bunkers (waaronder de legendarische Filmbunker) uit de tijd van het Derde Rijk en boven de vertrekhallen met het door de Amerikanen aangelegde basketbalveld. Door de luchtbrug van 1948-49 is Tempelhof ook een symbool van de Koude Oorlog en van de vrijheid geworden. De spannende rondleiding geeft antwoord op vele vragen en raadsels, met name over de Filmbunker.

In de middag transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam Schiphol Airport.

REISDATA en PRIJS

15-18 juni én 24-27 augustus

Reissom: € 995,- p.p.

Inbegrepen:

• Vlucht per KLM Amsterdam – Berlijn v.v. luchthavenbelastingen ca. €55,

• Transfer luchthaven-hotel v.v.

• Ruimbagage € 50,-

• Drie overnachtingen in een ****-hotel in Berlin Mitte

• Verzorging op basis van logies/ontbijt

• Diner

• Berlin Welcome Card

• Entree Museuminsel en Tempelhof

• Deskundige Nederlandstalige begeleiding vanuit Marco Polo Reizen

• Lezing en twee wandelingen met Rob Savelberg, correspondent van De Telegraaf in Berlijn

Niet inbegrepen:

• Toeslag eenpersoonskamer €195,- per persoon; lunches en niet genoemde diners

• Avondprogramma

• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50,- per reservering; administratiekosten € 25,- per reservering

Reserveren en info:

telegraaf@marcopoloreizen.nl of tel. 020-4204482

 

Meer artikelen in Vrij

Wat koop je voor €20.000?
1 uur geleden
Landgenoten op vakantie
3 uur geleden
At u King Corn-brood?
3 uur geleden
Nat genieten
17 uur geleden
Rotterdam bruist deze zomer
21 uur geleden
Buitensport voor 'schermjeugd'
3 uur geleden
Posttunnels Londen als museumattractie
23 uur geleden
Ga mee naar Spanje!
23 uur geleden
Ga mee op safari in Sri Lanka
23 uur geleden
Levens in beeld
1 dag geleden