zaterdag 11 maart 2017, 6:00

Winkelen in eigen huis

Charlotte en Peter van Welsem: „Ruimte maken voor nieuwe spullen.”

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij de familie van Welsem uit Deventer.

Het schitterende jarendertighuis van Charlotte en Peter van Welsem is eigenlijk een doorlopende wisselende expositie. Boven is, vooral sinds hun drie kinderen zijn uitvlogen, genoeg ruimte voor opslag van meubeltjes en spulletjes die even niet in de woonkamer passen.

Tafeltje naar boven, ander naar beneden, bureautje naar beneden en de Corbusier lounge chair („geen echte, hoor en hij komt wel weer eens terug”) weer even naar boven. Zo is Charlotte eigenlijk altijd aan het ’frunniken’ aan het huis.

Zo’n dertien jaar geleden stuitte Charlotte en Peter toevallig op deze woning. „Peter is hier schuin tegenover opgegroeid.” De nieuwbouwwijk, waar hun drie kinderen inmiddels ’uitgegroeid’ waren, werd snel achtergelaten en het prachtige huis uit 1930 betrokken.

„Het zat nog boordevol oude details, we zijn namelijk pas de tweede bewoners!” aldus Charlotte. Behalve veel schilderwerk en een nieuwe badkamer en keuken was er niet veel nodig. „We hebben alleen de keuken opengemaakt naar de eetkamer toe. Zo valt daar meer licht naar binnen.”

Boven deze doorbraak is een glas-in-loodraam geplaatst dat ook aan de voorkant van de living naar de zijkamer hangt. „Een groot geluk, want dat raam bij de keuken vonden we na een dagje Antwerpen. Het stak daar zomaar uit een container langs de kant van de weg! Thuis bleek het exact de goede maat te hebben en vrijwel hetzelfde te zijn als aan de voorkant! Een krankzinnig toeval.”

Bewoners

Charlotte en Peter van

Welsem

Huisdieren

Poes Bibi en hond Sita

Oppervlakte

220 m2

Woz-waarde

€397.000

Kamers

8

Woonstijl

Scandinavisch/vintage

 

Meer artikelen in Vrij

Koffer vooruit sturen?
1 dag geleden
Gadget van de Week: Microsoft Surfacebook
23 uur geleden
Avontuur in Noorwegen
3 dagen geleden
Attractie past zich aan lichaamsreactie aan
1 dag geleden
Hond doet yoga met baasje
1 dag geleden
Man houdt pijn bevallig niet vol
1 dag geleden
Moeilijk om als introvert gezien te worden
23 uur geleden
Niet te missen in Ljubljana
23 uur geleden
Zo blijven deze populaire planten zo lang mogelijk goed
1 dag geleden
Op zoek naar verzoening
1 dag geleden