zaterdag 11 maart 2017, 6:00

Vegetarische Flammkuchen

© Peter Schoonen

Deze week zie je op de #pizza pagina jullie ingezonden foto's van heerlijke pizza's. Heb je er trek van gekregen en wil je een andere variant proberen? Ga dan zelf aan de slag met dit recept voor een flammkuchen van Felix Wilbrink.

Vegetarische Flammkuchen

Benodigdheden:

1 zakje droge gist

300 gr bloem

150 ml lauwwarm water

1 tlp zout

30 gr zure room

30 gr crème fraîche

40 gram geraspte cheddar (kaas)

1 potje gedroogde tomaten op olie

beetje rucola

Bereiding:

Zorg wel voor een hete oven en verwarm die vast voor op ruim 280°C. Meng de gist, de bloem en het zout in een kom. Giet er 150 ml lauwwarm water in. Kneed tot een soepel deeg en zet weg onder een doek. Laat op een warme plek 1 uur rijzen.

Meng crème fraîche met de zure room en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rol het deeg uit, mooi dun en smeer in met de crème. Beleg met geraspte cheddar en stukjes gedroogde tomaat uit de olie. Kleine beetjes is het beste. Teveel beleg en dan wordt de bodem niet knapperig. Een flinke draai peper er over en dan in de oven. Vijf minuten, dan moet het al goed zijn. Als je oven tenminste echt heet was. Beetje rucola er over en serveren.

Meer artikelen in Vrij

Zien: kunst van Damon Belanger
11 uur geleden
Toerist weet Parijs weer te vinden
13 uur geleden
Uit & Thuis
13 uur geleden
Hashtag al tien jaar trending op social media
18 uur geleden
Strakke, verleidelijke luxe
1 dag geleden
’Wég met dat heerlijke Netflix’
1 dag geleden
Dit was de zonsverduistering
2 dagen geleden
Eerste keer alleen op de fiets
5 dagen geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
5 dagen geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
5 dagen geleden