zaterdag 11 maart 2017, 6:00

Wat u nog niet wist van Ischgl

© Ischgl

Over Ischgl is natuurlijk al een hoop geschreven. Niet voor niets, het skigebied in het Paznauntal is dé lifestyle bestemming van de Alpen. De pistes zijn top, de restaurants staan bekend om het goede eten en de après Skitenten weten Nederlanders feilloos te vinden. Wil je een dagje niet op de lange latten staan, dan is er ook genoeg te doen. In de winkelstraten kan je namelijk heel wat uurtjes zoetbrengen met shoppen.

Maar wat maakt een skigebied nou tot een topbestemming? Wat is ervoor nodig om al die wintersportliefhebbers tevreden te houden en wat komt er allemaal kijken bij een perfect geprepareerde piste? Wat wetenswaardigheden over Ischgl op een rij.

En vergeet niet dat u een lang weekend skiën kunt winnen in dit prachtige plaatsje!

Wist je dat…

  • Er tijdens de wintermaanden in dit skigebied meer dan 700 mensen werken? 

  • Dat, terwijl jij lekker ligt te snurken, er iedere nacht 36 pistemachines de afdalingen prepareren zodat jij de volgende morgen kunt genieten van mooi geprepareerde pistes? 

  • Deze pistemachines ca 400.000 euro per stuk kosten?

  • Dat een weekskikaart in ‘63-’64 ca. 29 euro kostte? Er waren toen 2 kabelbanen. Nu zijn er 45 kabelbanen en kost een weekskikaart 240 euro. 

  • De kabelbanen ca. 93.771 personen per uur kunnen vervoeren en de afgelopen winter bijna 26,2 miljoen mensen hier gebruik van maakten?

  • Er in de laatste 10 jaar 272 miljoen geïnvesteerd is in de verbetering van de skigebieden in het Paznauntal?

  • Dat in het skigebied de weiden altijd gemaaid en bedekt worden met mulch, een laag organisch materiaal dat een hele goede uitwerking heeft op de soortendiversiteit van de vegetatie en het landschap?

  • Dat de meeste pistes in de skigebieden in de zomermaanden functioneren als almen en dat deze almen ‘bioalmen’ zijn geworden? In de zomermaanden loopt er meer vee op de weiden dan voor de tijd dat hier een skigebied was. 

  • Dat er elk jaar meer dan 300 ton aan mest van de boerderijen gebruikt wordt voor het bemesten en de groenvoorziening van de pistes?

  • Dat er op de pistes elk jaar nieuwe bomen geplant worden? 

  • Dat elk jaar, na het winterseizoen, de medewerkers van de Slivrettaseilbahn dagen bezig zijn de lifttracés schoon te ontdoen van peuken, verpakkingen en ander afval?

  • Dat er sinds 1998 in de restaurants 973 runderen, 369 kalveren en 269 lammeren verwerkt worden?

Meer artikelen in Vrij

Avontuur in Noorwegen
1 dag geleden
Attractie past zich aan lichaamsreactie aan
4 uur geleden
Hond doet yoga met baasje
4 uur geleden
Man houdt pijn bevallig niet vol
4 uur geleden
Zo blijven deze populaire planten zo lang mogelijk goed
4 uur geleden
Op zoek naar verzoening
4 uur geleden
Recept: Broccoli-quiche
4 uur geleden
Safari Sri Lanka
4 uur geleden
Uit & Thuis
1 dag geleden
Zeker geen draak van een hotel
1 dag geleden