zaterdag 11 maart 2017, 6:00

Bent u ook zo dol op vintage?

© Peter Schoonen

Polaroid-foto’s maken een comeback. We zijn blijkbaar de digitale foto een beetje beu. Zo’n bestand op een camera of telefoon zegt natuurlijk an sich ook niet zoveel, dan is zo’n fysiek stukje papier met daarop een dierbare herinnering - hoe vaag en verkeerd gekleurd ook - veel leuker.

Of neem de elpeemarkt. Jarenlang kelderden de cd-verkopen, maar wat trekt de laatste tijd juist weer aan? De oude, vertrouwde vinyl elpee. ‘Het zwarte goud’ is weer in zwang, en niet een beetje ook. Artiesten omarmen de trend, want hoewel ze op een Spotify-stream niet zoveel verdienen, kunnen ze beter rondkomen van de fysieke verkopen.

Ook op speelgoedgebied is vintage hip. Kinderen kunnen tegenwoordig met de meest moderne soorten speelgoed aan de gang - robots en drones die met een iPad bestuurd kunnen worden, programmeerbare stukken Lego - maar veel ouders grijpen weer terug naar de klassieke autootjes en bouwblokjes.

De technische vooruitgang heeft ons veel gemak gebracht, maar blijkbaar is niet iedereen dus al aan de toekomst toe. Hoe ervaar jij dit? Plaats een reactie onder dit bericht of mail naar vrij@telegraaf.nl o.v.v. Vintage.

Meer artikelen in Vrij

Zien: kunst van Damon Belanger
11 uur geleden
Toerist weet Parijs weer te vinden
13 uur geleden
Uit & Thuis
13 uur geleden
Hashtag al tien jaar trending op social media
18 uur geleden
Strakke, verleidelijke luxe
1 dag geleden
’Wég met dat heerlijke Netflix’
1 dag geleden
Dit was de zonsverduistering
2 dagen geleden
Eerste keer alleen op de fiets
5 dagen geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
5 dagen geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
5 dagen geleden