zaterdag 18 maart 2017, 6:00

Paddenstoelencurry met quinoa

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: paddenstoelencurry met quinoa.

Met deze heerlijke curry kun je alle kanten op. Als je met 2-3 personen eet, kun je dit gerecht nog steeds voor 6 personen maken en twee dagen gebruiken. De overgebleven curry is ook de volgende dag lekker als lunch. Voor de afwisseling kun je de volgende dag, in plaats van quinoa, boekweit of volkoren rijst gebruiken.

6 personen – 30 min

Benodigdheden:

500 g quinoa

500 g paddenstoelen

250 verse doperwten

2 gele of groene paprika’s

4 tomaten

3 bosuien

2 uien

8 teentjes knoflook

1 chilipeper

2 cm gember

6 el olijfolie extra virgine

1 el garam masala kruiden

½ tl kurkuma

¼ tl kardemompoeder

versgemalen peper

Keltisch of Himalayazout

1 blik kokosmelk

200 ml kokend water

25 g verse peterselie

Bereiding:

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Boen de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken of plakken. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in repen. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Schil de uien en knoflook. Pers de knoflook uit. Snijd de uien in blokjes en de bosuien in ringen. Snijd de chilipeper en gember fijn.
  • Fruit de uien in een wokpan in de olie tot ze glazig zijn geworden. Voeg de knoflook, bosuien, chilipeper en gember toe en fruit deze mee. Voeg de garam masala, kurkuma en kardemompoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de doperwten, tomaten, paprika en paddenstoelen toe aan de wok. Wok alles al roerend op een hoog vuur ongeveer 5 minuten. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg het water en de peterselie toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuur sudderen.

Meer artikelen in Vrij

Wat koop je voor €20.000?
2 uur geleden
Landgenoten op vakantie
3 uur geleden
At u King Corn-brood?
3 uur geleden
Nat genieten
18 uur geleden
Rotterdam bruist deze zomer
21 uur geleden
Buitensport voor 'schermjeugd'
3 uur geleden
Posttunnels Londen als museumattractie
23 uur geleden
Ga mee naar Spanje!
23 uur geleden
Ga mee op safari in Sri Lanka
23 uur geleden
Levens in beeld
1 dag geleden