zaterdag 18 maart 2017, 6:00

Echte kipnuggets

© TLG

Deze week zie je op de #borrel en hap pagina jullie ingezonden foto's van heerlijke borrelhapjes. Heb je er trek van gekregen? Ga dan zelf aan de slag met dit recept voor een echte kipnuggets van Felix Wilbrink.

Echte kipnuggets

Benodigdheden:

600 gr kipfilet in blokjes

1 eetl sherry

1 eetl lichte sojasaus

1 eetl pindakaas

1 eetl mosterd

1 theel suiker

zout en peper

1 ei

bloem

paneermeel

olie om in te frituren

Bereiding:

Snij de kip in stukjes, lekkere brokken, zou ik zeggen. Maak een marinade van de pindakaas, mosterd, suiker, sherry en sojasaus. Wat zout en peper erbij, ook goed. Leg de kip hier in. Minstens twee uur. Klop een ei los en roer dit door de kip met marinade.

Schep de kip er nu uit en haal die door de bloem, haal weer door de marinade en haal de kip dan door het broodkruim. Verhit olie in een wok en frituur de stukjes kip tot ze bruin zijn. Laat uitlekken. Iets afkoelen en dan nog een keer, tot ze mooi knapperig zijn. Hiermee word je tot beste ouder ooit uitgeroepen.

Meer artikelen in Vrij

Zien: kunst van Damon Belanger
11 uur geleden
Toerist weet Parijs weer te vinden
13 uur geleden
Uit & Thuis
13 uur geleden
Hashtag al tien jaar trending op social media
18 uur geleden
Strakke, verleidelijke luxe
1 dag geleden
’Wég met dat heerlijke Netflix’
1 dag geleden
Dit was de zonsverduistering
2 dagen geleden
Eerste keer alleen op de fiets
5 dagen geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
5 dagen geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
5 dagen geleden