zaterdag 18 maart 2017, 6:00

Wonen in een beestenboel

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Sandra Broekhuis in Apeldoorn.

Het knusse huis van Sandra Broekhuis in Apeldoorn heeft stiekem een thema. Het valt niet direct op, maar eigenlijk is het een soort dierentuin.

Pas als je er even in vertoeft, begint het je te dagen en doemen er steeds meer dieren op: een aap met een lamp, een vogel op een stam, een ijsbeer in een lijst, een konijn in een mand, een veer aan de wand en een hert op de schoorsteen. „Ik ben inderdaad dol op dieren”, lacht Sandra. „Maar kitsch is het nooit!”

 

Dat klopt, want stuk voor stuk zijn het leuke items. Accessoires met een subtiele dierlijke knipoog of dito design. Sandra: „Ik hou van spulletjes, dus ik verzamel ze graag!”

Dat begon al toen ze een klein meisje was. „Ik versleepte altijd de indeling van mijn kamer en verheugde me er heimelijk op dat mijn grote broer het huis zou uitgaan. Dan kon ik zijn ruime zolderkamer betrekken met meer plek voor mijn spulletjes.”

Uiteindelijk werd het een klein appartementje in de stad. Maar na een paar jaar was ook dat te klein voor haar stylingsdriften. „Klein wonen en dat toch gezellig en ruimtelijk doen, is natuurlijk een uitdaging, maar op een gegeven moment had ik de ideale indeling gevonden en kon ik nauwelijks meer veranderen.” Daar houdt de Apeldoornse nou juist zo van.

 

Dus betrok Sandra een eengezinswoning in een ruim opgezette jaren 70-wijk. Een huis met een Z-vormige woonkamer waar ze naar hartenlust hoekjes kan maken met haar bijzondere verzameling woonaccessoires. Met of zonder vacht.

Het was liefde op het eerste gezicht toen Sandra dit pand bezocht na een reeks andere bezichtigingen.

„Vreemd, want het was het meest uitgewoonde huis dat ik had gezien. Het stonk naar kattenpis, alle deuren waren ingetrapt en er lag een lelijke groene tegelvloer in.”

Ze durfde nauwelijks aan haar vader, die was meegekomen naar de bezichtiging, te vertellen dat ze ervan overtuigd was dat dit het echt was!

 

„Hij zou immers helpen bij het opknappen, dus hij moest het wel zien zitten.” Gelukkig kon ook vader Broekhuis door de chaos heen kijken.

Samen met pa en onder het toeziend oog van de volgers van haar woonblog, koseligblog.nl, en haar Instagramfans knapte Sandra de woning helemaal op. Voorlopig heeft zij over ruimte niet meer te klagen. Dat is toch zo, Sandra? Ze kijkt bedenkelijk: „Nou… de zolder staat best vol met spulletjes, hoor.” Monter: „Maar daar is hij voor!”

Bewoner

Sandra Broekhuis

Huisdieren

Poes Pippa en drie konijnen

Oppervlakte

130 m2

Woz-waarde

€196.000

Kamers

5

Woonstijl

Scandinavisch met pastellen.

Meer artikelen in Vrij

Pizzarobot komt naar Nederland
8 uur geleden
Betaald worden om in luxe te leven
9 uur geleden
Uit & Thuis
10 uur geleden
De allerbeste boerenkazen
1 dag geleden
Wat ligt er nou op mijn bord?
1 dag geleden
Tips om bootdiefstal te voorkomen
2 dagen geleden
Veiligheidsbeurs Scheveningen
2 dagen geleden
Origineelste en duurste Airbnb’s in Nederland
2 dagen geleden
(No) Need for speed
1 dag geleden
Dit zijn de populairste bestemmingen voor ’eerste keer’-reizen
2 dagen geleden