zaterdag 15 april 2017, 6:00

Aspergesoep met dragon

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: aspergesoep met dragon.

30 min – 6 personen

Benodigdheden:

500 g groene asperges

200 g verse doperwten

1 grote ui, gesnipperd

1 sjalot, gesnipperd

800 ml groentebouillon

sojaroom

1 tl olijfolie

3 tl verse dragon + extra om te garneren

versgemalen zwarte peper

zeezout

Bereiding:

Fruit de ui en de sjalot in de olie. Voeg de helft van de bouillon toe.

Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Doe de asperges, doperwten en dragon in de bouillon met uien. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.

Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje sojaroom.

Tips:

Deze soep kun je als maaltijdsoep nuttigen, bijvoorbeeld met zuurdesem volkoren speltbrood en salade erbij.

Als je de soep als voorgerecht neemt, kun je als hoofdgerecht kiezen tussen vis, kip, kalkoen of een vegetarisch gerecht. Kortom, deze soep kun je met alles combineren.

Gerelateerde artikelen

Gevulde courgette
08 Apr 17
Parmezaan worteltjes
25 Mar 17
Paddenstoelencurry met quinoa
18 Mar 17
Havermoutmuffins met blauwe bessen
11 Mar 17
Hüttenkäseomelet met knoflook
04 Mar 17

Meer artikelen in Vrij

Dít is de populairste plek op Airbnb
6 uur geleden
Alcoholvrij proosten
7 uur geleden
Uit & Thuis
1 dag geleden
Verkoeling voor huisdieren
1 dag geleden
Kids zoet op de achterbank
1 dag geleden
Reizigers dol van ondoorzichtige stijging bagagekosten vliegtuig
1 dag geleden
Wat ligt er op mijn bord?
2 dagen geleden
Gespreid bedje in hartje stad
2 dagen geleden
Even lachen: 10 x hilarische vertalingen
2 dagen geleden
Los in het pretpark!
2 dagen geleden