Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 10 april 2017, 12:22

Bak zelf een paasbrood!

© Felix Wilbrink

De bakkers staken? We zullen het zien. Maar je hoeft niet zonder paasbrood te zitten hoor. Afgelopen weekeinde hielden we weer de VRIJ paasbakdag. Een geweldig leuke dag met enthousiaste bakkers. We hebben de heerlijkste broden gebakken, onder andere dit Paasbrood. Als je het nu maakt, is het met Pasen het allerlekkerst!

Nodig voor een Paasbrood

  • 300 gram bloem (Amerikaanse patent 14%)
  • 6 gram zout
  • 9 gram suiker
  • 30 gram verse bakkersgist
  • 150 gram melk
  • 50 gram ei
  • 50 gram boter
  • Vulling: 250 gram gewelde rozijnen en 50 gram gebruineerde gebroken hazelnoten

BEREIDING

Bloem, melk, suiker en zout mengen.

Ei toevoegen en mengen met verse bakkersgist en begin met kneden. Meng de boter in 3 fasen door het deeg en kneed tot een soepel deeg van 26 °C.

Draai voorzichtig de vulling erdoor heen. Maak van het deeg een punt.

Laat het deeg 30 minuten rijzen bij een omgevingstemperatuur van 30-31 °C. Rol met een stok (of een bezemsteel) het deeg in de breedte uit. Niet helemaal uitrollen maar totdat je twee dikke lippen krijgt.

Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen bij een omgevingstemperatuur van 30-31 °C

Bakken op 190 °C voor 35 minuten. Na bakken insmeren met geklaarde roomboter.

Zalig Pasen!

Meer artikelen in Vrij

Storm in huis
40 minuten geleden
Volgende Volvo Ocean Race begint niet al over twee jaar
3 uur geleden
De zingende sjamaan
4 uur geleden
Rivierkreeftjes met peulen
4 uur geleden
’Collega gebruikte me als alibi’
23 uur geleden
Autospot: supercars in parkeergarage
1 dag geleden
Nadal koopt droomboot
1 dag geleden
Kabeljauw uit de oven
1 dag geleden
Rotterdammers kunnen schaatsen onder Euromast
1 dag geleden
Kreukvrij op vakantie!
2 dagen geleden