dinsdag 11 april 2017, 15:14

Wat ligt er nou op mijn bord?

© Toke Beerens

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Toke Beerens.

Bij Vittore C in Tilburg, de eerste carpacciobar van Nederland, serveren ze niet alleen de klassieke variant van rund, maar ook van rode biet. In het begin ben ik sceptisch. De keren dat ik zelf met deze groente aan de slag ben gegaan, resulteerde het in een matig gerecht en rode handen. Maar ik ben dan ook geen keukenprinses, zoals ze dat hier wel zijn.

De rode biet carpaccio is dan ook heerlijk. De combinatie van de dunne pakjes gegarneerd met stukjes friszure Granny Smith-appel, geroosterde walnoten en de gemberdressing is perfect. Misschien moet ik de groente toch een tweede kans geven.

Lees ook:

- Knödel

- Dadar gulung

- Struklji

- Octopus

- Mosselen

Meer artikelen in Vrij

Net als bij la mamma
2 uur geleden
Uit & Thuis
4 uur geleden
Wat ligt er nou op mijn bord?
1 dag geleden
Roestig
1 dag geleden
Amsterdam top 10 'sex positive'-steden
1 dag geleden
Krankzinnig: zo bezorgen deze waaghalzen de post in New York
1 dag geleden
Stuur in: Grappige momenten met je huisdier
2 dagen geleden
'Nooit met pleegouders gepraat'
2 dagen geleden
Gadget van de Week: Sony A1 OLED-tv
4 dagen geleden
Op de fiets door de stad Rotterdam
2 dagen geleden