dinsdag 11 april 2017, 15:14

Wat ligt er nou op mijn bord?

© Toke Beerens

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Toke Beerens.

Bij Vittore C in Tilburg, de eerste carpacciobar van Nederland, serveren ze niet alleen de klassieke variant van rund, maar ook van rode biet. In het begin ben ik sceptisch. De keren dat ik zelf met deze groente aan de slag ben gegaan, resulteerde het in een matig gerecht en rode handen. Maar ik ben dan ook geen keukenprinses, zoals ze dat hier wel zijn.

De rode biet carpaccio is dan ook heerlijk. De combinatie van de dunne pakjes gegarneerd met stukjes friszure Granny Smith-appel, geroosterde walnoten en de gemberdressing is perfect. Misschien moet ik de groente toch een tweede kans geven.

Lees ook:

- Knödel

- Dadar gulung

- Struklji

- Octopus

- Mosselen

Meer artikelen in Vrij

Kamelen racen door de woestijn
6 uur geleden
De fietstelefoon van Chriet Titulaer
7 uur geleden
Wat ligt er nou op mijn bord?
7 uur geleden
Baden-Württemberg ideale Duitse fietsroute
7 uur geleden
Genoeg te doen op het strand tijdens druilerige meivakantie
8 uur geleden
Bikiniklaar, fit en stralend voor de zomer
9 uur geleden
Slim fietshulpje wijst de weg
10 uur geleden
Pijpen
12 uur geleden
Hippe fiets zonder ketting
1 dag geleden
Met deze 7 tips verdien je geld op de vrijmarkt!
1 dag geleden