dinsdag 11 april 2017, 15:14

Wat ligt er nou op mijn bord?

© Toke Beerens

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Toke Beerens.

Bij Vittore C in Tilburg, de eerste carpacciobar van Nederland, serveren ze niet alleen de klassieke variant van rund, maar ook van rode biet. In het begin ben ik sceptisch. De keren dat ik zelf met deze groente aan de slag ben gegaan, resulteerde het in een matig gerecht en rode handen. Maar ik ben dan ook geen keukenprinses, zoals ze dat hier wel zijn.

De rode biet carpaccio is dan ook heerlijk. De combinatie van de dunne pakjes gegarneerd met stukjes friszure Granny Smith-appel, geroosterde walnoten en de gemberdressing is perfect. Misschien moet ik de groente toch een tweede kans geven.

Lees ook:

- Knödel

- Dadar gulung

- Struklji

- Octopus

- Mosselen

Meer artikelen in Vrij

'Friet van Piet' in Noord-Korea?
2 uur geleden
Hij doet het!
2 uur geleden
Wat ligt er op mijn bord?
2 uur geleden
Hemel(bed) op aarde
3 uur geleden
Robot wijst weg op luchthaven Brussel
4 uur geleden
Nieuw-Zeeland wint America’s Cup
14 uur geleden
Wereldse gerechten die je moét proeven
18 uur geleden
’Ik liet leerling niet in waarde’
1 dag geleden
Voorrang tasloze toeristen moet chaos voorkomen
1 dag geleden
Mystieke tocht boven Cappadocië
1 dag geleden