dinsdag 11 april 2017, 15:14

Wat ligt er nou op mijn bord?

© Toke Beerens

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: Toke Beerens.

Bij Vittore C in Tilburg, de eerste carpacciobar van Nederland, serveren ze niet alleen de klassieke variant van rund, maar ook van rode biet. In het begin ben ik sceptisch. De keren dat ik zelf met deze groente aan de slag ben gegaan, resulteerde het in een matig gerecht en rode handen. Maar ik ben dan ook geen keukenprinses, zoals ze dat hier wel zijn.

De rode biet carpaccio is dan ook heerlijk. De combinatie van de dunne pakjes gegarneerd met stukjes friszure Granny Smith-appel, geroosterde walnoten en de gemberdressing is perfect. Misschien moet ik de groente toch een tweede kans geven.

Lees ook:

- Knödel

- Dadar gulung

- Struklji

- Octopus

- Mosselen

Meer artikelen in Vrij

Eerste keer alleen op de fiets
1 dag geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's
2 dagen geleden
Lowlands regenachtig van start
2 dagen geleden
VRIJ treint door Ierland
2 dagen geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
2 dagen geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
3 dagen geleden
Wereldreis per zeilschip bijna ten einde
3 dagen geleden
Slangenkuil? Liever paling
19 uur geleden