woensdag 12 april 2017, 14:09

Westerse 'begpacker' irriteert Azië

Er is een nieuw type toerist: de begpacker. Dat zijn Westerse toeristen die op wereldreis geld bedelen om verder te komen.

In Maleisië, Hong Kong, Thailand en Singapore worden steeds meer mensen op luchthavens, stations en winkelcentra gespot die om geld smeken. Deze nieuwe lichting backpackers wordt dan ook smalend beg-bedel-packers genoemd, zo schrijft France24.

Op één van de foto's die massaal wordt gedeeld, staat een stel met een bordje: "Support our trip around the world”. De toeristen verkopen ook briefkaarten. Op een andere foto zingt een man Pink Floyd-liedjes naast een tekst dat hij dringend geld nodig heeft.

 

Aziaten zelf irriteren zich mateloos aan deze blanke klaplopers. Maisarah Abu Samah uit Singapore schrijft op Twitter dat ze nog 'nooit blanke mensen heeft gezien die dit doen'.

Bedelen doe je alleen als je extreem arm bent en voedsel nodig hebt of de school van je kind moet betalen. Het getuigt volgens haar van weinig respect voor de (arme) lokale bevolking.

 

Louisa uit Maleisie doet daar een schepje bovenop. Rijke westerse toeristen beschouwen Aziatische landen als 'hun speeltuin' en maken er een 'karikatuur' van.  Ze vindt het een uitwas van het kolonialisme.

Het irriteert de bewoners van die landen ook dat witte bedelaars wel met rust gelaten worden door de politie.

 

 

 
 

Meer artikelen in Vrij

Pijpen
2 uur geleden
Met deze 7 tips verdien je geld op de vrijmarkt!
1 dag geleden
Wie heeft er nog zo'n oude Kip-caravan?
2 dagen geleden
Waarom zijn die hotelkamers zo ingewikkeld?
3 dagen geleden
Opvouwen en wegwezen
2 dagen geleden
Van droom tot miljardair stewardess
2 dagen geleden
Aapjes kijken
2 dagen geleden
Wanneer je meer van racefiets verlangt
3 dagen geleden
Gebalanceerd door de bochten
3 dagen geleden
Mountainbikes: echt wat te kiezen
3 dagen geleden