woensdag 12 april 2017, 14:09

Westerse 'begpacker' irriteert Azië

Er is een nieuw type toerist: de begpacker. Dat zijn Westerse toeristen die op wereldreis geld bedelen om verder te komen.

In Maleisië, Hong Kong, Thailand en Singapore worden steeds meer mensen op luchthavens, stations en winkelcentra gespot die om geld smeken. Deze nieuwe lichting backpackers wordt dan ook smalend beg-bedel-packers genoemd, zo schrijft France24.

Op één van de foto's die massaal wordt gedeeld, staat een stel met een bordje: "Support our trip around the world”. De toeristen verkopen ook briefkaarten. Op een andere foto zingt een man Pink Floyd-liedjes naast een tekst dat hij dringend geld nodig heeft.

 

Aziaten zelf irriteren zich mateloos aan deze blanke klaplopers. Maisarah Abu Samah uit Singapore schrijft op Twitter dat ze nog 'nooit blanke mensen heeft gezien die dit doen'.

Bedelen doe je alleen als je extreem arm bent en voedsel nodig hebt of de school van je kind moet betalen. Het getuigt volgens haar van weinig respect voor de (arme) lokale bevolking.

 

Louisa uit Maleisie doet daar een schepje bovenop. Rijke westerse toeristen beschouwen Aziatische landen als 'hun speeltuin' en maken er een 'karikatuur' van.  Ze vindt het een uitwas van het kolonialisme.

Het irriteert de bewoners van die landen ook dat witte bedelaars wel met rust gelaten worden door de politie.

 

 

 
 

Meer artikelen in Vrij

'Friet van Piet' in Noord-Korea?
2 uur geleden
Hij doet het!
2 uur geleden
Wat ligt er op mijn bord?
2 uur geleden
Hemel(bed) op aarde
3 uur geleden
Robot wijst weg op luchthaven Brussel
4 uur geleden
Nieuw-Zeeland wint America’s Cup
14 uur geleden
Wereldse gerechten die je moét proeven
18 uur geleden
’Ik liet leerling niet in waarde’
1 dag geleden
Voorrang tasloze toeristen moet chaos voorkomen
1 dag geleden
Mystieke tocht boven Cappadocië
1 dag geleden