dinsdag 18 april 2017, 12:34

Waarom smaakt vliegtuigkoffie zo raar?

© Hollandse Hoogte

Iedereen die wel eens een kop koffie in een vliegtuig heeft gedronken, weet dat de smaak van deze bakkies pleur niet om over naar huis te schrijven is. Hoe komt dat toch?

Het ligt niet eens echt meer aan de bonen - veel vliegtuigmaatschappijen werken tegenwoordig samen met bedrijven als Starbucks of Dunkin' Donuts als het om de koffie gaat.

Toch gaat het ergens fout. De eerste plek: het water. Elk vliegtuig heeft een tank met water mee, maar dat is niet altijd het schoonste water. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt namelijk dat zo'n 12 procent van de tanks coliforme bacteriën bevat. Dit wordt vaak gebruikt als indicatie dat er ook andere ziekteveroorzakende bacteriën aanwezig zijn. Niet heel schoon water, dus.

Dan is nog het feit dat water op vlieghoogte op een lagere temperatuur begint te koken, waardoor niet alle koffie goed opgenomen wordt in het water. En tenslotte zijn de omstandigheden in een vliegtuig - cabinedruk, droge lucht-  niet geweldig om de koffie goed te kunnen proeven, zo meldt Marie Claire.

Meer artikelen in Vrij

Pijpen
30 minuten geleden
Wie heeft er nog zo'n oude Kip-caravan?
1 dag geleden
Waarom zijn die hotelkamers zo ingewikkeld?
3 dagen geleden
Opvouwen en wegwezen
2 dagen geleden
Van droom tot miljardair stewardess
2 dagen geleden
Aapjes kijken
2 dagen geleden
Wanneer je meer van racefiets verlangt
3 dagen geleden
Gebalanceerd door de bochten
3 dagen geleden
Mountainbikes: echt wat te kiezen
3 dagen geleden
De beste fietsen van de Nationale Fietstest
2 dagen geleden