dinsdag 18 april 2017, 12:34

Waarom smaakt vliegtuigkoffie zo raar?

© Hollandse Hoogte

Iedereen die wel eens een kop koffie in een vliegtuig heeft gedronken, weet dat de smaak van deze bakkies pleur niet om over naar huis te schrijven is. Hoe komt dat toch?

Het ligt niet eens echt meer aan de bonen - veel vliegtuigmaatschappijen werken tegenwoordig samen met bedrijven als Starbucks of Dunkin' Donuts als het om de koffie gaat.

Toch gaat het ergens fout. De eerste plek: het water. Elk vliegtuig heeft een tank met water mee, maar dat is niet altijd het schoonste water. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt namelijk dat zo'n 12 procent van de tanks coliforme bacteriën bevat. Dit wordt vaak gebruikt als indicatie dat er ook andere ziekteveroorzakende bacteriën aanwezig zijn. Niet heel schoon water, dus.

Dan is nog het feit dat water op vlieghoogte op een lagere temperatuur begint te koken, waardoor niet alle koffie goed opgenomen wordt in het water. En tenslotte zijn de omstandigheden in een vliegtuig - cabinedruk, droge lucht-  niet geweldig om de koffie goed te kunnen proeven, zo meldt Marie Claire.

Meer artikelen in Vrij

’Afscheid markt viel zwaar’
1 uur geleden
Opnieuw chaos door problemen British Airways
20 uur geleden
Eindhoven Airport: kom extra op tijd
1 dag geleden
Gadget van de Week: Co-de-Rups
2 dagen geleden
Check jij in met je smartphone?
2 dagen geleden
Op een ouwe fiets...
2 dagen geleden
Geen omkijken naar
2 dagen geleden
Rapha Rides komt naar Amsterdam
4 dagen geleden
Man adopteert tijdens roadtrip gevonden puppies
3 dagen geleden
Doventolk steelt de hip-hopshow
3 dagen geleden