Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 18 april 2017, 12:34

Waarom smaakt vliegtuigkoffie zo raar?

© Hollandse Hoogte

Iedereen die wel eens een kop koffie in een vliegtuig heeft gedronken, weet dat de smaak van deze bakkies pleur niet om over naar huis te schrijven is. Hoe komt dat toch?

Het ligt niet eens echt meer aan de bonen - veel vliegtuigmaatschappijen werken tegenwoordig samen met bedrijven als Starbucks of Dunkin' Donuts als het om de koffie gaat.

Toch gaat het ergens fout. De eerste plek: het water. Elk vliegtuig heeft een tank met water mee, maar dat is niet altijd het schoonste water. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt namelijk dat zo'n 12 procent van de tanks coliforme bacteriën bevat. Dit wordt vaak gebruikt als indicatie dat er ook andere ziekteveroorzakende bacteriën aanwezig zijn. Niet heel schoon water, dus.

Dan is nog het feit dat water op vlieghoogte op een lagere temperatuur begint te koken, waardoor niet alle koffie goed opgenomen wordt in het water. En tenslotte zijn de omstandigheden in een vliegtuig - cabinedruk, droge lucht-  niet geweldig om de koffie goed te kunnen proeven, zo meldt Marie Claire.

Meer artikelen in Vrij

Storm in huis
38 minuten geleden
Volgende Volvo Ocean Race begint niet al over twee jaar
3 uur geleden
De zingende sjamaan
4 uur geleden
Rivierkreeftjes met peulen
4 uur geleden
’Collega gebruikte me als alibi’
23 uur geleden
Autospot: supercars in parkeergarage
1 dag geleden
Nadal koopt droomboot
1 dag geleden
Kabeljauw uit de oven
1 dag geleden
Rotterdammers kunnen schaatsen onder Euromast
1 dag geleden
Kreukvrij op vakantie!
2 dagen geleden