dinsdag 18 april 2017, 12:34

Waarom smaakt vliegtuigkoffie zo raar?

© Hollandse Hoogte

Iedereen die wel eens een kop koffie in een vliegtuig heeft gedronken, weet dat de smaak van deze bakkies pleur niet om over naar huis te schrijven is. Hoe komt dat toch?

Het ligt niet eens echt meer aan de bonen - veel vliegtuigmaatschappijen werken tegenwoordig samen met bedrijven als Starbucks of Dunkin' Donuts als het om de koffie gaat.

Toch gaat het ergens fout. De eerste plek: het water. Elk vliegtuig heeft een tank met water mee, maar dat is niet altijd het schoonste water. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt namelijk dat zo'n 12 procent van de tanks coliforme bacteriën bevat. Dit wordt vaak gebruikt als indicatie dat er ook andere ziekteveroorzakende bacteriën aanwezig zijn. Niet heel schoon water, dus.

Dan is nog het feit dat water op vlieghoogte op een lagere temperatuur begint te koken, waardoor niet alle koffie goed opgenomen wordt in het water. En tenslotte zijn de omstandigheden in een vliegtuig - cabinedruk, droge lucht-  niet geweldig om de koffie goed te kunnen proeven, zo meldt Marie Claire.

Meer artikelen in Vrij

Dít is de populairste plek op Airbnb
6 uur geleden
Alcoholvrij proosten
7 uur geleden
Uit & Thuis
1 dag geleden
Verkoeling voor huisdieren
1 dag geleden
Kids zoet op de achterbank
1 dag geleden
Reizigers dol van ondoorzichtige stijging bagagekosten vliegtuig
1 dag geleden
Wat ligt er op mijn bord?
2 dagen geleden
Gespreid bedje in hartje stad
2 dagen geleden
Even lachen: 10 x hilarische vertalingen
2 dagen geleden
Los in het pretpark!
2 dagen geleden