vrijdag 21 april 2017, 6:00

Recept: Koninginnesoep

© TLG

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #oranje. Koningsdag komt er immers weer aan. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

Benodigdheden voor vier personen:

• 11/2 liter gezeefde en ingekookte kip- en kalfsbouillon

• 60 gr boter

• 60 gr bloem

• 100 gr kippendijvlees

• 100 gr kipfilet

• 1 deciliter room

• 1 eidooier

• 4 eetl doperwten uit de diepvries

• 4 eetl gekookte wortel in kleine blokjes

 

Bereiding:

Meng kip en kalfsbouillon door elkaar. Kook kippendijen en de kipfilet in de bouillon gaar. Snij in kleine blokjes. Doe het kippendijvlees samen met een paar scheppen bouillon in een blender. Draai glad. Voeg weer toe aan de warme bouillon.

Smelt de boter. Doe de bloem er in één keer bij, en roer tot een glad papje. Laat enkele minuten 'zweten'. Doe dan een lepel bouillon-met-puree erbij. Roer goed. Doe er weer wat bouillon bij, en roer tot er geen klontjes meer zijn. Ga zo door. Breng de soep uiteindelijk weer tegen de kook aan.

Giet de room bij de eidooier, klop tot een egaal mengsel. Giet dan een lepel hete soep erbij, roer goed, dan de volgende lepel, en zo voort.

Als het ei-roommengsel ongeveer zo heet als de soep is, giet je het in de pan. Goed roeren. Doe wat van de blokjes kip op de borden en schep daar de warme soep over. Versier eventueel nog met wat geblancheerde doperwten uit de diepvries en blokjes gekookte oranje wortel. Natuurlijk oranje.

Meer artikelen in Vrij

Net als bij la mamma
2 uur geleden
Uit & Thuis
4 uur geleden
Wat ligt er nou op mijn bord?
1 dag geleden
Roestig
1 dag geleden
Amsterdam top 10 'sex positive'-steden
1 dag geleden
Krankzinnig: zo bezorgen deze waaghalzen de post in New York
1 dag geleden
Stuur in: Grappige momenten met je huisdier
2 dagen geleden
'Nooit met pleegouders gepraat'
2 dagen geleden
Gadget van de Week: Sony A1 OLED-tv
4 dagen geleden
Op de fiets door de stad Rotterdam
2 dagen geleden