vrijdag 21 april 2017, 6:00

Lentedag bij De Ossenwaard

Het is aankomende zaterdag 22 april Lentedag. Zoals op zo veel boerderijen, ook bij jou in de buurt, wordt er feest gevierd bij De Ossenwaard in Werkhoven. De jonge Theo Lagerwei maakt er kaas, zijn broer houdt de koeien. Moeder Lagerwei staat in de winkel, en tante Janny verzorgt het museum.

Het museum? Ja, Kaasboerderij De Ossenwaard herbergt het mooiste particuliere streekmuseum van het hele land. Honderden verrassingen in het voormalige boerenzomerhuis. Van koffiemolen te dorsvlegel en olielampen en ach noem het maar op.

De telers en boeren in de omgeving zijn ook open, voor wandelingen tussen de appelbloesem. Drink de enige (wat een wijze man) single appelsap van Nederland, rood en fris gemaakt van de redlove appel. Of kijk naar de koeien die nu echt het land opgaan. Lunch en kaas, en voel je VRIJ. 

Felix Wilbrink woont er om de hoek en ging vast kijken hoe de oven aanging, want de monumentale steenoven moest twee dagen van de voren aan om zaterdag heet genoeg te zijn voor het heerlijke echte boerenbrood.

Kijk hier voor meer informatie.

Meer artikelen in Vrij

Pijpen
36 minuten geleden
Wie heeft er nog zo'n oude Kip-caravan?
1 dag geleden
Waarom zijn die hotelkamers zo ingewikkeld?
3 dagen geleden
Opvouwen en wegwezen
2 dagen geleden
Van droom tot miljardair stewardess
2 dagen geleden
Aapjes kijken
2 dagen geleden
Wanneer je meer van racefiets verlangt
3 dagen geleden
Gebalanceerd door de bochten
3 dagen geleden
Mountainbikes: echt wat te kiezen
3 dagen geleden
De beste fietsen van de Nationale Fietstest
2 dagen geleden