woensdag 2 augustus 2017, 9:44

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Helemaal gek van Bali

 

’Voor de derde keer op rij gaan we naar Bali. We zijn helemaal gek van die plek. Van de cultuur, de natuur, de mensen, alles! 

We hebben inmiddels een heleboel vrienden die we gaan opzoeken. We slapen in het hotel waar we altijd zijn, maar hebben al feestjes gepland bij mensen thuis. 

We hebben vrienden gemaakt onder het hotelpersoneel, maar ook onder de mensen van de schildpaddenopvang. Ook mochten we een begrafenis meemaken. Dat diegene was overleden was natuurlijk sneu voor de mensen, maar interessant om te zien hoe zoiets daar gaat. 

Raymonds ouders hebben net een rondreis op Bali gemaakt en hebben in die periode nog veel meer gezien dan wij tot nu toe. 

Dus hebben we even gekeken wat wij daarvan leuk zouden vinden om te doen! We willen graag met manta’s zwemmen, de vulkaan bezoeken en mountainbiken. De vlindertuin, Bali Butterfly Park, staat ook op de lijst. 

We kennen het eiland verder best goed. Aanraders zijn de rijstvelden, de watervallen, de schildpaddenstranden en de vele tempels. De natuur is ook heel mooi. Het verkeer is chaotisch. We hebben er ooit gefietst, maar dat doen we nooit meer! We doen nu alles lopend of laten ons rijden door scooters of taxi’s.”

Wie Jacqueline Johannis (42) en Raymond Beulink (35), Rotterdam
Bestemming Bali
Accommodatie hotel The Laguna
Tijd 2 weken
Reden vriendenbezoek

 

Met collega’s naar Griekenland

 

’Ik ben tien dagen in Griekenland geweest. Samen met dertien collega’s, maar niet voor werk. Dit is een groep waarmee we trainingen hebben gevolgd. Een van ons komt uit Griekenland en zij heeft dit georganiseerd met twee anderen zodat we nog eens bij elkaar konden komen, maar dan niet tijdens een cursus. 

We zaten aan de kust in het noorden, bij Thessaloniki, en zijn daarna de bergen in gegaan. 

Ik had van tevoren gekeken wat er in noord-Griekenland was te doen. Ik hou ervan om actieve dingen te doen, ik wil niet alleen op het strand te liggen. We zijn met een aantal mensen naar de Vikoskloof gegaan. Dat schijnt een van de diepste kloven ter wereld te zijn in een prachtig wandelgebied. Er komen niet veel toeristen. 

Het Griekse eten was heerlijk. Het allerlekkerst vond ik de courgetteballetjes met zo’n tzatzikisausje. We verbleven in een 200 jaar oud, sfeervol huisje in Papingo dat we via Airbnb hadden gevonden. Het was ook nog eens een van de goedkopere opties. 

Aan het einde van de vakantie besloot ik een dag eerder naar huis te gaan aangezien mijn vriendin een halfjaar op reis gaat. Dat stond al gepland toen we elkaar leerden kennen. Gelukkig zien we elkaar nog even.”
 

Wie Bas Mentink (28), Rotterdam
Bestemming Griekenland
Accommodatie Airbnb
Tijd 10 dagen
Reden vakantie

Meer artikelen in Vrij

Eerste keer alleen op de fiets
1 dag geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's
2 dagen geleden
Lowlands regenachtig van start
2 dagen geleden
VRIJ treint door Ierland
2 dagen geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
2 dagen geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
2 dagen geleden
Wereldreis per zeilschip bijna ten einde
3 dagen geleden
Slangenkuil? Liever paling
15 uur geleden