zondag 6 augustus 2017, 12:00

VRIJ... op weg naar de top

Onze redacteur Hortence Chen gaat binnenkort een bijzondere reis maken. Ze gaat namelijk de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van Afrika, beklimmen. Zo’n reis vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Hortence houdt jullie de komende weken op de hoogte van haar voorbereidingen op haar grote avontuur. Vandaag deel 2: volhouden!

Week 1 zit erop! Een week waarin mijn discipline werd getest. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik toch best een beetje schrok van Jeroens advies om vier keer per week te sporten. Maar ik heb het braaf gedaan (met best wel wat gemok) en dat voelt nu toch wel als een kleine overwinning.

Ik heb donderdag even gebeld met Jeroen om de afgelopen week door te nemen. De hardloopsessies (op woensdag en zondag), gingen minder goed dan ik had gehoopt. Conditioneel hield ik het wel vol, maar ik vond het nog een hele klus om tijdens het rennen te letten op mijn techniek, hartslag en ademhaling. „Komt wel goed”, zegt Jeroen.

Via online platform Yoursportpro.nl, dat me eerder in contact bracht met mijn hardloopcoach, heb ik nog een trainer gevonden die me gaat begeleiden bij mijn krachttrainingen. Onze eerste ontmoeting volgt volgende week. Ik ben heel benieuwd!

De afgelopen dagen heb ik overigens ook mijn wandelschoenen ingelopen en mijn visum aangevraagd. Moet ook gebeuren! Net als het bij elkaar zoeken van mijn spullen...

Gelukkig heb ik de komende week een afspraak bij het hoofdkantoor van ALLSAFE MiniOpslag in ’s Graveland om alvast een broek en fleecevest te passen. Geschikte kleding is natuurlijk een must als ik de Kilimanjaro ga beklimmen!

Tot volgende week!

Lees ook:
Blog 1: De aftrap

Blog 3: Kennismaking met Debby

----------

ALLSAFE Climb4School expeditie

Ik mag met een groep van maximaal veertig personen mee met de ALLSAFE Climb4School expeditie richting de top van de Kilimanjaro (5895m).

Deze expeditie heeft als grootste doel zoveel mogelijk kinderen naar school te krijgen.

In 2014 en 2015 hebben expeditieleden ervoor gezorgd dat ruim 430 kinderen een 4-jarige middelbare schoolopleiding kunnen volgen.

Gerelateerde artikelen

VRIJ... op weg naar de top
30 Jul 17

Meer artikelen in Vrij

Lowlands regenachtig van start
4 uur geleden
VRIJ treint door Ierland
4 uur geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
19 uur geleden
Het is vandaag Rollercoasterday!
1 dag geleden
UIT & THUIS
1 dag geleden
Elvis leeft voort
1 dag geleden
Gif? Belgen maken reuzenomelet
2 dagen geleden
Veilige fietsgadgets
1 dag geleden
Stuur je mooiste reisfoto in
2 dagen geleden