zaterdag 12 augustus 2017, 7:30

Vissen in stijl

Na overname door de Beneteau Group, zo’n drie jaar geleden, is het ingedutte Amerikaanse Wellcraft helemaal terug. Zes nieuwe modellen volgden en er werd zelfs een ervaren sportvisser in dienst genomen om nog beter aan specifieke klantwensen te kunnen voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is de fonkelnieuwe Wellcraft 182 Fisherman.

Deze kleinste Wellcraft-telg met center console is qua romp gebaseerd op de oude 180, maar onderscheidt zich door een compleet nieuwe dek-layout. Opvallend is de deels doorzichtige, achter de ankerkluis geplaatste visbun; handig om oog op de vangst te kunnen houden, maar minstens zo leuk voor kinderen aan boord. Mede dankzij het hoge vrijboord leent deze kleine Wellcraft zich ook prima voor familiegebruik.

In vergelijking met de 180 beschikt deze Wellcraft over een instrumentenpaneel waar ruim voldoende plaats is voor extra plotters en andere zaken. De zit op de ’flip-up’-bank is prima en ook de voeten vinden goed steun. De rugleuning van de stuurbank kan omklappen zodat deze ook tijdens het vissen kan worden benut. Uiteraard is voldoende ruimte om de hengels zeevast te kunnen opbergen en een aantal RVS-hengelhouders completeert het geheel.

Van boegwater is nauwelijks sprake, ondanks een golfhoogte van bijna kleine meter. De Wellcraft 182 Fisherman duldt maximaal 150 pk aan de spiegel wat ruim voldoende blijkt; de zuinige Yamaha F150 buitenboordmotor is niet alleen goed voor een gemeten topsnelheid van ruim 70 km/u, maar zorgt er bovendien voor dat deze Wellcraft ongekend snel planeert. Ondanks de beperkte lengte van 5,60 meter is er voldoende plaats voor een paar visvrienden, met uitrusting en al.

Qua uitstraling doet deze boot nauwelijks onder voor die andere Amerikaan, de ’onzinkbare visboot der visboten’, maar je hoeft er aanzienlijk korter voor te sparen.

Cijfer 8,5

Comfort & Ruimte * * * *  
Afwerking * * * * *
Ergonomie * * * *  
Vaareigenschappen * * * *  
Prijs / Kwaliteit * * * * *

Technische Specificaties

Lengte 5,60 m.

Breedte 2,49 m.

Diepgang 0,38 m.

Gewicht 998kg

CE categorie C

Masthoogte 22,57 m.

Prijs vanaf 13.655 euro. Prijs testboot 21.000 euro, excl. motor

 

 

Gerelateerde artikelen

Fijne mijlenmaker
05 Aug 17
Zeilend penthouse
29 Jul 17
Zeer doordacht
22 Jul 17
Tijdloos en snel
15 Jul 17
Degelijk waardevast
08 Jul 17

Meer artikelen in Vrij

Lowlands regenachtig van start
4 uur geleden
VRIJ treint door Ierland
4 uur geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
19 uur geleden
Het is vandaag Rollercoasterday!
1 dag geleden
UIT & THUIS
1 dag geleden
Elvis leeft voort
1 dag geleden
Gif? Belgen maken reuzenomelet
2 dagen geleden
Veilige fietsgadgets
1 dag geleden
Stuur je mooiste reisfoto in
2 dagen geleden