woensdag 9 augustus 2017, 16:01

De mooiste treinreizen ter wereld

Belmond Andean Explorer
Glacier Express
Maharaja's Express
Rocky Mountaineer
The Ghan
The Pride of Africa

Wat is er nou fijner dan in alle luxe en comfort te reizen door de meest prachtige landschappen? In de trein is dat mogelijk, maar dan bedoelen we natuurlijk niet de NS. We hebben de mooiste treinreizen op een rijtje gezet. Onze verslaggevers gaan met enkele van deze treinen mee en hun reisverhalen lees je de komende maanden in de VRIJ.

Al Andalús (Europa)

Spanje is een smeltkroes van oosterse en westerse culturen. Feniciërs, Romeinen, Arabieren en andere volkeren hebben in de loop der eeuwen een uniek cultuurlandschap gecreëerd. Deze treinreis brengt u naar de mooiste steden die allemaal op de Werelderfgoedlijst staan: Sevilla, Córdoba, Toledo, Ávila, León en Santiago de Compostela.

http://www.renfe.com/trenesturisticos/eng/alandalus.html

 

Belmond Andean Explorer (Zuid-Amerika)

De nieuwe slaaptrein Belmond Andream Explorer biedt vier type luxe cabines waarin je kunt genieten van het ruige landschap van Peru en de Andes. Er kunnen 48 passagiers mee op de bijzondere twee- of driedaagse reis.

https://www.belmond.com/belmond-andean-explorer/

 

Belmond Grand Hibernian (Europa)

Stap aan boord van de Belmond Grand Hibernian en geniet van een eigen compartiment, de gezellig bar en de overheerlijke maaltijden in de restaurantwagens. Elke dag brengt een nieuw avontuur met inspirerende bestemmingen in Ierland.

https://www.belmond.com/grand-hibernian-train/

 

Glacier Express (Europa)

Deze reis duurt maar 7 uur, maar je gaat wel door 91 tunnels en over 291 spoorbruggen. Dankzij het glazen dak heb je extra mooi uitzicht over de sneeuw bedekte bergen en zomerse weiden.

https://www.glacierexpress.ch/en/

 

Golden Eagle Trans-Siberian Express (Azië)

De Trans-Siberië Express is de droom van elke treinliefhebber en tevens ‘s werelds langste aaneengesloten treintraject. De beroemde route is 9.000 kilometer lang en verbindt Moskou met Vladivostok aan de Japanse Zee en doorkruist daarbij Europees- en Aziatisch-Rusland. Je doorkruist daarbij maar liefst 7 tijdzones.

http://www.goldeneagleluxurytrains.com/

 

Maharaja’s Express (Azië)

Aan luxe ontbreekt het niet met de Maharaja’s Express van Delhi naar Mumbai. Afhankelijk van jouw wensen kun je drie tot zeven dagen over de reis doen met tussenstops op prachtige plaatsen als Agra (waar de Taj Mahal staat), Jaipur, Udaipur en Ranthambore.

https://www.maharajas-express-india.com/

Rocky Mountaineer (Noord-Amerika)

Tijdens een tweedaagse reis van Vancouver naar Lake Louise reis je door de indrukwekkende Rocky Mountains met een overnachting in het plaatsje Kamloop. Aan boord heb je panoramisch uitzicht en chefskoks bereiden lekkere maaltijden.

https://www.rockymountaineer.com/

The Ghan (Oceanië)

Reis dwars door Australië heen met The Ghan. De trein doet er 54 uur over om de 2979 kilometer af te leggen van Darwin in het noorden naar het zuidelijke Adelaide. De trein is wellicht iets minder luxe, maar nog steeds erg comfortabel.

http://www.greatsouthernrail.com.au/trains/the-ghan

The Pride of Africa (Afrika)

De trein is zo chique dat een stropdas verplicht is. Overdag dienen de gasten zich minimaal smart casual te kleden en in de avond geldt een formele dresscode. In je eigen suite heb je natuurlijk alle vrijheid om te dragen wat je wil. Maar laten we het Afrikaanse uitzicht niet vergeten.  

https://www.rovos.com/

Meer artikelen in Vrij

Lowlands regenachtig van start
4 uur geleden
VRIJ treint door Ierland
4 uur geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
7 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
19 uur geleden
Het is vandaag Rollercoasterday!
1 dag geleden
UIT & THUIS
1 dag geleden
Elvis leeft voort
1 dag geleden
Gif? Belgen maken reuzenomelet
2 dagen geleden
Veilige fietsgadgets
1 dag geleden
Stuur je mooiste reisfoto in
2 dagen geleden