vrijdag 11 augustus 2017, 12:22

Skyfly voor durfals in Ischgl

Vanaf de berg in het Oostenrijkse Ischgl kun je naar beneden wandelen, fietsen of met de skilift. Echte waaghalzen nemen de Skyfly. In een tuigje, hangend aan een kabel 50 meter boven de grond. Onze Frank van der Vleuten durfde het aan. "Eerst dacht ik: waar ben ik aan begonnen?! Dan roetsj je met zo’n 85 km per uur naar beneden, heerlijk!"

Veel mensen kennen Ischgl als hun broekzak door de turbulente voor-, tussen- en après-ski. In de zomer is alles anders. Ischgl is dan vrijwel leeg. De drukke witte skipistes hebben plaatsgemaakt voor koeien die op groene hellingen staan te grazen. Dat betekent niet dat er niets is te doen. Er kan volop worden gemountainbiket en gefietst en vooral wandelaars komen aan hun trekken. Niet zo gek, want je hebt hier toegang tot de St. Jacobsweg.

In Europa vind je vele Jacobswegen. Enorm populaire pelgrimsroutes die allemaal naar dezelfde plek leiden: het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostela in Spanje. Zover gaan wij echter niet, het moet wel leuk blijven... Dat blijft het, want elke zomer worden in Paznaun-Ischgl wandelen en lekker eten gecombineerd. En dan bedoel ik niet zomaar lekker!

Lees Franks verhaal dit weekend in magazine VRIJ of nu hier online (premium).

 

Meer artikelen in Vrij

Eerste keer alleen op de fiets
1 dag geleden
Ooit weleens een (aansluitende) vlucht gemist?
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's (deel 2)
1 dag geleden
Ingezonden lezersfoto's
2 dagen geleden
Lowlands regenachtig van start
2 dagen geleden
VRIJ treint door Ierland
2 dagen geleden
Ga mee naar Moskou & Sint-Petersburg!
2 dagen geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
2 dagen geleden
Wereldreis per zeilschip bijna ten einde
3 dagen geleden
Slangenkuil? Liever paling
15 uur geleden