Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 30 augustus 2017, 8:00

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Met z’n tweeën de wereld rond

Sanne: „Een wereldreis maken is al een tijdlang een droom. Ik ben vaker langer op reis geweest. Zeven maanden backpacken en verder heb ik op Curaçao gewoond. Toen ik samen met Nick twee verre reizen had gemaakt, heb ik hem over mijn droom verteld. Voor hem was reizen ook een passie geworden.

We hadden een huis en allebei een baan, maar besloten dat we nog eens vol van het leven wilden genieten. Ons werk hebben we opgezegd en voor de poes wordt gezorgd. Vrienden en familie geven ons groot gelijk dat we dit nu doen. We gaan bloggen en vloggen, dus iedereen kan ons volgen: Sanshine Travel op Facebook.

We vliegen op Salvador in Brazilië, waar we vier dagen blijven. Dan naar Rio de Janeiro en daarna ligt alles open. We willen Zuid-Amerika door, naar Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Azië...

We hebben een beetje in gedachten wat we allemaal willen zien, maar plannen kunnen wijzigen.

We hebben hiervoor ruim een jaar gespaard. Als het geld op is, is het op. We gaan niet werken, misschien wel vrijwilligerswerk doen. Relaxed is dat we nergens rekening mee hoeven te houden. We hoeven alleen te genieten!”

Wie: Nick (28) en Sanne (29), Den Hoorn (Z-H)

Naar: de wereld rond

Accommodatie: hotels, AirBnB, camper etc.

Tijd: onbepaald

Reden: wereldreis

Tijd staat stil in Griekenland

’We zochten zon, zee en strand. Na advies van het reisbureau kwamen we op Lesbos uit.

In de jaren 90 waren we op Rhodos, Kos, Santorini en Kreta. Voor ons gevoel is er niet veel veranderd. Het lijkt alsof de tijd in Griekenland een beetje is blijven stilstaan. Ook op Lesbos: allemaal netjes, maar wat gedateerd.

De mensen op Lesbos zeggen dat er geen geld voor aanpassingen is omdat er steeds minder toeristen komen vanwege de crisis en de vluchtelingen. Maar van de vluchtelingen zie je niks. Je merkt dat er weinig toeristen zijn, dat vonden we eigenlijk best fijn.

Toen we net aankwamen, leek het alsof we een privézwembad bij ons appartement hadden. ’s Avonds kon je gewoon een plekje uitzoeken in een restaurant, er was geen massale drukte.

We hadden medelijden met de Grieken. Overal deed het personeel ontzettend z’n best, maar slechts voor een paar man. Het is te hopen voor ze dat het aantrekt. Dat zouden we ook terecht vinden, want het is een prachtig eiland met kleine, pittoreske vissersdorpjes. Dat is toch wat we willen op vakantie? Op een rieten stoeltje bij een cafeetje zitten met zo’n blauwwit geruit tafellaken en dan uitkijken op de zee en de bootjes.”

Wie: familie Geurts, Sevenum

Terug uit: Lesbos, Griekenland

Accommodatie: appartement in Gorgona, Molyvos

Tijd: 11 dagen

Reden: familievakantie

Meer artikelen in Vrij

Leuke adresjes in Madrid
12 uur geleden
Volkswagen XL1 is een zuinigheidswonder
1 dag geleden
Gouden treinreis door Siberië
1 dag geleden
Arie Boomsma vroeg naar bed voor seks
15 uur geleden
De Telegraaf Gouden Gehaktbal 2017
1 dag geleden
Nationaal Veteraan Treffen
1 dag geleden
Recept: tosti voor altijd tussendoor
2 dagen geleden
Storm voor de boeg
15 uur geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
2 dagen geleden
Ruimtevaarder
14 uur geleden