Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 8 september 2017, 11:46

Recept: gevulde paprika

Groen, geel, rood en zelfs oranje. Dit weekend brengen we op onze culinaire fotopagine een ode aan de kleurrijke en smaakvolle paprika. Zelf aan de slag? Probeer dit recept dan eens!

Benodigdheden

½ kopje rijst

500 gr rundergehakt

6 rode paprika's of die nieuwe gevlamde

4 eetl tomatenpuree

3 tenen knoflook, grof gehakt

1 bouillonblokje

2 uien, fijn gesneden

1 theel pittig paprikapoeder

bosje peterselie, fijngehakt

olijfolie

mintblad naar smaak, fijngehakt

zout en peper

Bereiding

Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en pitten, hoedjes bewaren om ze later weer terug op de paprika's te plaatsen. Was de rijst goed, en doe die samen met de gehakt, gesnipperde ui, tomatenpuree, peper en zout, de peterselie en de mint, een scheut olijfolie, in een kom. Vermeng alles heel goed. Doe de vulling in de paprika's totdat ze bijna gevuld zijn.

Zet de paprika's stevig rechtop in een pan. Hoedjes er weer op. Vul de pan met water totdat de paprika's voor 3/4 onder staan. Doe er nog een in vieren gehakte ui bij, het bouillon blokje, en de knoflook. Laat in ongeveer 3 kwartier tot 1 uur gaar worden. Serveer met een knoflook/yoghurtsaus. Nee, dat is niet moeilijk, knijp een paar tenen knoflook in yoghurt en draai er wat zout en peper bij. Klaar.

Meer artikelen in Vrij

Leuke adresjes in Madrid
12 uur geleden
Volkswagen XL1 is een zuinigheidswonder
1 dag geleden
Gouden treinreis door Siberië
1 dag geleden
Arie Boomsma vroeg naar bed voor seks
15 uur geleden
De Telegraaf Gouden Gehaktbal 2017
1 dag geleden
Nationaal Veteraan Treffen
1 dag geleden
Recept: tosti voor altijd tussendoor
2 dagen geleden
Storm voor de boeg
15 uur geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
2 dagen geleden
Ruimtevaarder
14 uur geleden