Hoe word je 100-plus? Deze 100-jarigen verklappen hun geheim

Jeffrey Wijnberg: biecht een slippertje niet op

Marian: Volop aan het wennen aan mijn nieuwe, kleine maagje

Ik ben nu in de derde week na de operatie en voel me super. Ik barst van de energie, en vind dat ik eigenlijk wel weer aan het werk kan. Maar ik doe toch voorzichtig en blijf nog een weekje thuis. Ik ben nog volop aan het wennen aan mijn nieuwe kleine maagje en wil ook niet te vroeg van start.

Flexibiliseren: niet alles is een zekerheid

Ooit, in lang vervlogen tijden, werd er alleen over flexibel gesproken als het ging om materialen als rubber, plastic en elastiek. Tegenwoordig wordt flexibel gebruikt als toverformule voor alles en iedereen die te veel aan elkaar geplakt zit. Zo is ook het woord 'flexibiliseren' geforumuleerd als middel om te onthechten.

Waarom zou je 15 broeken voor je kind kopen?

Een artikel over 'minimaliseermoeders' op FabMama leverde onlangs nogal wat verontwaardigde reacties op. Je kind uit zuinigheid in een te kleine jas laten lopen en droog bood meegeven vindt ook Gera van den Berg (41, remedial teacher) wat te gortig. "Mijn vijf kinderen komen niets tekort maar hebben ook zeker geen bergen speelgoed."

Opgebiecht: 'Vond ik mijn yogalerares meer dan immens knap?'

In deze rubriek kunt u anoniem uw geheim delen. Deze week een vrouw over kriebels voor haar yogalerares.

Angelique heeft een ex-proefdier als huisdier

Angélique en haar vriend Juri zijn dolblij met hun twee huisgenootjes, die ze adopteerden uit een laboratorium. Ze noemden de Beagles naar twee bekende dierenactivisten: Pamela Anderson (Pammetje) en Ricky Gervais (Ricky).

Lachen om kanker mag soms best

Lachen om je eigen kanker? Je mag er soms best de humor van inzien, vindt Machteld Wentzel (54). Ze schreef er het boek Kans op zon over, dat tevens een stappenplan is hoe je met de ziekte, of andere tegenslag in het leven, kan omgaan.

'Zelfmoord van mijn vader bepaald niet mijn leven'

In de nieuwe VROUW videorubriek 'Mijn tattoo en ik' vertellen vrouwen over de bijzondere betekenis die hun tatoeage voor hen heeft.

Na dat afschuwelijke trio had hij dus nog steeds contact met haar?

De volgende dag was ik al om half 7 op kantoor. Ik had gelezen dat je de camera's onklaar kon maken door er boter op te smeren, maar ik was bang dat ik dan alsnog door de mand zou vallen. De meeste camera's waren te bekijken met behulp van een app. Ik wist zeker dat ik Sharons computer makkelijk zou kunnen kraken.

Zelfs mijn bovenstukje is te groot

Claudia Schoemacher leeft op groente-en fruitsapjes in Portugal.

Monique is hooggevoelig: 'Daar heeft niet iedereen begrip voor'

Na een zoektocht van twintig jaar ontdekte Monique Steenvoorden (53) eindelijk de oorzaak van haar klachten: ze is hooggevoelig. En daar heeft niet iedereen begrip voor.

Mijn man ging vreemd, ook al swingen wij

Hoewel de meeste stellen het bijltje er na één buitenechtelijke escapade al bij neergooien, is er bij Sabrina (47)* nog steeds geen haar op het hoofd die daar aan denkt, al is haar man al 16 keer vreemdgegaan. 'Volgens mijn vrienden en familie is het mijn eigen schuld, omdat ik wil swingen.'

Lymepatient Lidewij zingt zondag in Carre: 'Als ik dit heb gedaan, voel ik me een warrior'

Het Koninklijk Theater Carré staat zondag in het teken van de Ziekte van Lyme. Lymepatiënte Lidewij Boeken (27) was vijf jaar lang te ziek en zwak om te zingen, maar speciaal voor de gelegenheid vertolkt ze vandaag het nummer Warrior van Demi Lovato. “Als ik dit heb gedaan, voel ik me ook een warrior.”

Zo vind je innerlijke rust

We moeten tegenwoordig allemaal multitasken en zo veel mogelijk ballen hoog houden. In die hectiek is het belangrijk om rust te vinden.

'Mijn lijf is altijd zomerklaar'

Manuel Broekman, model, acteur en presentator is het gezicht van Baywatch Summer Series in hotel W Amsterdam.

Nadja Hüpscher: 'Ik kan een gesprek voeren en nogal lachen om mezelf'

Actrice Nadja Hüpscher (45) is veranderd, zegt ze. Ze is sterker en liever geworden, rustiger ook. Dankzij het ouder worden, het moederschap... en yoga.

Vallen mannen ook op vrouwen op belangrijke posities?

Succesvolle mannen trekken vrouwen aan. Of het nu de kersverse president van Frankrijk of de zanger van een rockband betreft, ze kunnen steevast rekenen op een grote schare vrouwelijke bewonderaars. Maar vrouwen op belangrijke posities hebben minder vaak te maken met grote aantallen aanbidders. Of lijkt dat maar zo? We vroegen het psychologen Jeffrey Wijnberg en Roos Woltering.

'Ik vluchtte voor mijn man'

Irmgard de Haan (47) was jarenlang slachtoffer van huiselijk geweld, net als Tineke. Na een lange periode te zijn vernederd, geslagen en gekleineerd, wist ze weg te komen. Niet alleen zij was slachtoffer, ook haar zoon ontsprong de dans niet. 'Ik hoop met mijn verhaal andere slachtoffers in te laten zien dat je eruit kunt stappen. Vluchten kan.'

The Bachelor Rutger Vlaming niet langer single

De Nederlandse Rutger Vlaming was dé ultieme droomman in het NET5 televisieprogramma The Batchelor in 2012. In het programma strijden 25 single vrouwen om die ene vrijgezelle droomprins.

Carla (46): 'Ik zoek mijn minnaars via Second Love'

Vele mensen kennen de opvallende reclames van Second Love wel; een datingsite die je aanspoort tot het vinden van een tweede (seks)partner. "Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook", vertelt de zwoele stem van de tv-spot. Voor sommigen een ver-van-je-bed-show, voor anderen realiteit. Zo ook voor Carla (46).

Moeder schrijft ontroerende brief over gepeste dochter

Dat pesten meer kapot maakt dan je lief is, bewijst de ontroerende Facebookbrief van Renate Wijnen (44). Haar prachtige tienerdochter (11) wordt al maandenlang gepest. "Mijn meisje van net 11..... Wat mis ik jouw lach."

Vrouw betast in de trein: 'en nee, dat is niet normaal'

Gisterochtend nam Yvette Luhrs (32) de tram naar haar werk: "Ik ging achterin zitten. Tas naast me, zonnebril en koptelefoon op. Struikelend kwam er een man op mij af en voor ik het wist zat hij aan mij. Toen ik doorhad dat het niet per ongeluk was begon ik te schreeuwen 'Blijf van me af' en 'Dacht het niet'."

Twan (8) beloond voor goede daad

Gisteren plaatsten we het bijzondere verhaal over het verrichten van een goede daad. De vrouw in kwestie kocht namelijk kleding voor iemands dochter, terwijl zij haar niet kende. Het deed lezeres Belinda denken aan een bijzonder voorval met haar zoon.

"Mijn moeder is soms hotter dan ik"

Gordon komt met een nieuw seizoen van zijn make-overprogramma 'Hotter Than My Daughter'. Zijn make-overteam gaat weer langs een aantal moeders die er een uitbundige kleding- en make-upkeuze op nahouden.

Adam Zoekt Eva VIPS: Naakt op zoek naar de ware liefde

Zes bekende Nederlanders gaan in het televisieprogramma 'Adam Zkt. Eva VIPS’ naakt op zoek naar hun ware liefde. DJ Tony Star, voormalig zwemster Inge de Bruijn, Cassius Verbond (B-Brave), realityster Kasia Dolkowska, presentator Curt Fortin en musicalster Chaira Borderslee geven zich letterlijk bloot.

'Ik hoorde op één dag dat mijn ouders ongeneselijk ziek waren'

30 oktober 2014 is een dag die Rosanne van den Berg (30) het liefst uit haar geheugen zou wissen. Het is de dag waarop haar beide ouders hoorden dat ze longkanker hadden en meteen ook dat ze uitbehandeld waren...

'Toen ik vertelde dat ik zwanger was, werd mijn contract niet verlengd'

Je zou denken dat het anno 2017 niet nodig is, maar er komt een meldpunt voor vrouwen die gediscrimineerd denken te worden vanwege zwangerschap of pril moederschap en daardoor hun baan verloren. Lezeres Marleen van de Logt (35) is ervaringsdeskundige tegen wil en dank. "De rechtszaak die ik aanspande duurde vier jaar."

Henriette: Ik laat graag mijn borsten zien

Voor de VROUW rubriek Blootgeven tonen vrouwen trots hun lichaam. Deze week poseeert Henriëtte (51). Ze is door de ziekte van Lyme aangekomen, maar Henriëtte laat zien dat sexy zijn niets met je gewicht te maken heeft. 

Robert ten Brink herenigt kleindochter en opa

In Love is in the Air herenigt Robert ten Brink familie. In deze aflevering wordt de familie Alois verrast en komt hun wens uit. Op naar opa in Canada! De hele Bekijk de hele aflevering is woensdagavond te zien om 20:30 op RTL4.

Patat met chocolade of avocado als brood... 7 gekke trends

Komen boerenkoolchips, Red Bull ijs en quinoa bij jou ondertussen ook je neus uit? Gelukkig maar, want er zijn weer een hele hoop nieuwe trends op het gebied van voeding. Wat dacht je van zeewier met baconsmaak? Of een patatje chocolade?

'Mijn zoon stapte op de motor en verongelukte'

Dit weekeinde hadden we een Opgebiecht van Romy Monteiro waarin ze aan haar moeder Antje opbiechtte dat haar vriend een motor koopt. En dat ze tijdens het testen bij hem achterop zat. En dat terwijl Antje haar op het hart had gedrukt zich verre van motoren te houden. Ook Herman Knaap zag zijn zoon niet graag op een motor stappen. Zíjn angst werd bewaarheid; Eric (toen 20) kwam nooit meer thuis.

Claudia Schoemacher showt haar nieuwe bikinilijf

Voor VROUW vlogt Claudia Schoemacher een weeklang over haar detoxkuur in Portugal. Koffie verruilen voor gezonde sapjes, aquajoggen en wandelen vallen haar zwaar. Maar het resultaat mag er zijn!

Máxima is jarig! Lees alles over haar looks door de jaren heen

Hoera! Koningin Máxima is vandaag 46 jaar geworden. Het is inmiddels 18 jaar geleden dat het koningspaar elkaar leerde kennen. Josine Droogendijk (26), van ModekoninginMaxima, volgt Máxima vanaf het prille begin en weet alles over haar outfits, haar en make-up. "Waarschijnlijk heeft ze een andere visagist."

Thomas Berge: Dit is niets in vergelijking met die meisjes

In India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter. Free a Girl voert deze week een grootschalige actie.

Wij stemmen voor meer witte benen op straat!

Eindelijk tikken we deze week de 20 graden weer aan en kunnen de zomerkleren uit de kast. Maar dan komt het onvermijdelijke dilemma: 'Kan ik met deze melkflessen wel een rokje of korte broek aan'? Journalist Elien schreef deze open brief in maart, toen we ook een paar mooie dagen cadeau kregen. De brief is weer extra actueel. Want... omarm ook vandaag je witte benen!

Bijzondere daad: 'Ik dank deze vrouw vanuit de grond van mijn hart'

Toen Cindy gisteren aan het winkelen was, gebeurde er iets heel bijzonders. Nadat haar dochter een stapel kleding paste, werd Cindy aangesproken door een andere vrouw. “Vind je het erg als ik dat setje koop voor je dochter, want ik vind het zo mooi staan.”

Saskia's tweeling kwam na 27 weken: ik heb mazzel gehad

Het regende reacties op onze Praat mee van vanmorgen over de (geld)zorgen die de geboorte van premature kindjes met zich mee brengen. Saskia Wellink (40) reageerde ook, haar dochters werden met 27 weken geboren. "Ze vragen je wie van de twee ze moeten redden als het misgaat." Saskia: "Toen ik negen jaar geleden zwanger was, was dat een enorm cadeau. Ik was er heel blij mee. Ik wist al snel dat het een tweeling was en alles ging voorspoedig." TTS "Tot ik na 14 weken hevig begon te bloeden. Ik snelde naar het ziekenhuis, maar daar konden ze niets vinden. Wel zagen wel dat het ene kind iets kleiner was dan het andere kind." "Ik werd naar huis gestuurd, waar ik direct googelde wat het kon zijn. Meteen las ik over het Tweeling Transfusie Syndroom (TTS)." Dit houdt in dat het ene kindje via de placenta bloed doorgeeft aan het andere kindje."   DONORTWEELING Hierdoor ontstaat er een ongelijkheid tussen 'donortweeling' en de 'ontvangertweeling': het ene kindje krijgt nauwelijks nog bloed en het andere kindje teveel. Hierdoor kan het donorkindje achter raken in groei, terwijl het andere kindje juist te hard groeit." "Eén van de symptomen is een verschil in lengte. Dit was aan het licht gekomen door de echo. Ik besloot in de zestiende week van mijn zwangerschap naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) te gaan; zij zijn gespecialiseerd in TTS."   Lees verder op Vrouw.nl hoe het Saskia en haar kindjes verder verging. 'Saskia's tweeling kwam na 27 weken: ik heb mazzel gehad'.  

Exclusief voorproefje Dagboek van een Minnares

VROUW heeft alvast een exclusief, spannend voorproefje van de nieuwe aflevering van Dagboek van een Minnares.

Opgesloten met Thomas Berge

Voor Free a Girl sluiten 200 mensen zich vandaag 12 uur lang op om aandacht te vragen voor kinderprostitutie. Vanochtend werd hier bij De Telegraaf de officiële aftrap gegeven.

Ron is privédetective: 'Het doel is om een foto te maken met de minnaar'

Na jaren voor de politie in Amsterdam te hebben gewerkt gooide Ron Troost opeens het roer om. Hij startte zijn eigen privédetectivebedrijf Active CSI. Vreemdgaan is een grote inkomstenbron voor hem: "Het doel is om een foto te maken van de partner met een ander. En dat is moeilijker dan je denkt."

Boer zoekt vrouw Afterparty bijzonder vruchtbaar

Zaterdag was de afterparty van Boer zoekt vrouw internationaal 2017. Naast de vijf boeren van dit seizoen waren er veel boeren en boerinnen uit voorgaande seizoenen.

'Mijn zoon staat op de Coolsingel terwijl hij eindexamens heeft'

De zoon van VROUW-journalist Hester Zitvast heeft morgen examen en zou eigenlijk vandaag snoeihard moeten leren. Maar in plaats van dat de tiener nu geschiedenis leert, schrijft hij vandaag geschiedenis. Met zijn vader, op de Coolsingel. "Maar ergens voelt het als een opvoedkundige fail, dat ik 'm nu niet met ijzeren hand achter de boeken dwing."

Ongemakkelijk: 'Ik ging als minnares naar zijn begrafenis'

Liesbeth (35)* had jarenlang een relatie met een getrouwde man. Ze was zelf toentertijd ook getrouwd. Een jaar nadat de relatie met haar minnaar was verbroken, overleed hij aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Toen brak de ongemakkelijkste dag uit haar leven aan: als minnares naar de begrafenis.

'Mijn kind (18) weet niet wie ik ben'

De zoon van Sarike de Zoeten (51) is volledig van zorg afhankelijk. “Bram is nu een grote, lieve knul die qua ontwikkeling rond de drie maanden zit en nog steeds achteruit gaat.” Om aandacht te vragen voor kinderen als Bram zette zij de actie #ikziejewel op.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg over het verschijnsel ‘ja-mens’

Ja-mens. Zeg maar ja tegen ’t leven, ja tegen ’t leven. Van je Amen en je Gloria joechee. Zeg maar ja tegen ’t leven, ja tegen ’t leven. Anders zegt ’r ’t leven nog nee. Zo zong cabaretier Wim Sonneveld zijn bekende lied in de zestiger jaren.

Romy Monteiro: 'Sorry mam, echt sorry'

In deze rubriek kunt u normaal gesproken anoniem uw geheim delen. Deze week doet Romy Monteiro dat gewoon onder haar eigen naam. Zij heeft het een en ander aan haar moeder op te biechten.

Andrea traint haar konijnen voor wedstrijden

Andrea Zonderen (50) heeft maar liefst 50 konijnen die ze thuis opvangt én zelfs traint voor speciale parcours wedstrijden. Andrea komt uit Duitsland en daar is het trainen van konijnen al jarenlang een officiële sport.

Sanne: 'Blijvende herinnering aan mijn moeder'

Moederdag is toch even anders voor Sanne, die haar moeder verloor aan alvleesklierkanker. Toen het steeds slechter ging met haar moeder, wilde Sanne iets doen wat altijd hetzelfde zou blijven, ook als haar moeder er niet meer zou zijn.

VROUW Glossy enquête: We snacken stiekem!

Eten – we kunnen figuurlijk niet met en letterlijk niet zonder. Wat is dat toch met ons? Want, zo blijkt uit de enquête op VROUW.nl, we snacken zelfs stiekem uit angst voor commentaar.