Zijn wij ouders betuttelend?

Boerin Bertie: Het was net een Chinese massage

Echtparen zijn vaak vreselijk onbeleefd tegen elkaar

De Nederlander behoort niet tot de meest beleefde soort. Toch valt hier en daar nog wel enige keurigheid te ontdekken. ‘Goedemiddag’, ‘alstublieft’, ‘dankuwel’, ‘graag gedaan’ zijn beleefdheden die vooral door onbekenden worden uitgewisseld. In de privésfeer is het, merkwaardig genoeg, een heel ander verhaal: hoe dichter mensen tot elkaar staan, hoe onbeleefder ze elkaar bejegenen.

Boerin Ingrid: 'Cupido heeft dus vijf keer raak geschoten'

Na de uitzending van Pauw, waar Yvon verklapte dat alle vijf de boeren erg gelukkig waren, was ik nu toch wel heel erg nieuwsgierig. Nou ja, nieuwsgierig... Belangstellend. Alle vijf betekent dat Olke en Riks misschien toch de liefde hadden gevonden of anders besloten hadden heel erg gelukkig te worden tussen de koeien. Had Sandra dan toch haar doosje laten zien?

Zo houdt Claudia Schoemacker haar huwelijk spannend

Claudia Schoemacher (46) woont weer met haar gezin in Nederland en vlogt speciaal voor VROUW over haar nieuwe leven. Om de lege tuin een make-over te geven brengt familie Schoemacher het tuincentrum een bezoekje.

Waarom Herman wel móest veranderen

Een puntje van kritiek voor boer Herman en nieuws over het vólgende, tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw.

Heb jij liever een realistische of een flatterende paskamerspiegel?

Met de zomer in zicht, slaan we massaal aan het shoppen. Maar vind jij (zwem)kleding passen in een pashokje met TL-licht ook zo'n crime?

Wát een oogst: Alle 5 boeren verliefd!

We zijn er allemaal ingetuind: Riks is helemaal geen botte boer! Of ja ook wel, maar tegenwoordig is hij bovenal een verlíefde boer. En die had ik niet zien aankomen. Yvon had vrijdag bij Pauw wel verklapt dat alle vijf boeren gelukkig zijn in de liefde, maar HOE DAN?

'Mijn ex feestte op de gracht, terwijl ik bij hem inbrak'

In deze rubriek kun je anoniem je geheim delen. Deze week een gescheiden vrouw die op Koningsdag haar spullen terughaalde.

Debby wordt net als de koning 50: 'De wet van de zwaartekracht slaat helaas toch toe'

Koning Willem-Alexander wordt 27 april alweer 50, net als deze vrouwen. Zo’n kroonjaar moet je vieren. En natuurlijk trek je dan iets feestelijks uit de kast.

'Zou het koningspaar langs de lantaarnpaal lopen waaronder ik mijn eerste zoen kreeg?'

Het koningspaar bezoekt op 27 april Tilburg, de stad waar redacteur Marjolein opgroeide. Alleen al van het idee wordt ze helemaal nostalgisch.

Sabine Leenhouts gaat de ultieme uitdaging aan

Als het aan VROUW-verslaggeefster Sabine Leenhouts ligt, moeten alle vrouwen dit kunnen: driften op het circuit. In haar rubriek Gretig Leven gaat ze deze uitdaging aan.

Je kent zijn vrouw en toch ga je ermee door...

Ellen begon te lachen. “Met jou altijd, moppie. Mag ik wel ff een foto van je vriend zien?”Ik zocht hem op in mijn telefoon. “Kijk, dat is ‘m.”“Jeetje, wel een stukkie ouder dan jij, zeg. Maar niet lelijk hoor. Weet je wel zeker dat je dit wilt? Er gaan relaties kapot aan dit soort acties.”“Als ik met jou kan afspreken dat het eenmalig is, wel. Kun je volgende week donderdag? App ik je mijn adres.”

Een kijkje op de set van Dagboek van een Minnares

Het langst lopende en meest zinderende feuilleton van VROUW, Dagboek van een Minnares, is binnenkort te zien als serie! Wij namen een kijkje bij de opnames en spraken hoofdrolspelers Viggo Waas en Eva Laurenssen.

Lieke: 'Ik stuurde mijn vader geen trouwkaart'

Net als bij koningin Máxima was ook de vader van Lieke van der Velden (26) de grote afwezige op haar bruiloft. Alleen nam zij zélf de moeilijke beslissing om hem geen trouwkaart te sturen.

Marina van der Wal: 'Leer kinderen dat verdriet bij het leven hoort'

Het is een onvoorstelbaar groot verdriet: op jonge leeftijd een ouder verliezen. Aan de achtergebleven ouder/verzorger zijn/haar verdrietige kind(eren) te begeleiden. Geen makkelijke opgave wanneer je zelf ook in de rouw bent.

Kinderen: spreek je voetbalouders strenger toe

Afgelopen week werd ik gebeld door Editie NL. Ze hadden de naam van mijn voetbalvereniging doorgespeeld gekregen vanuit de KNVB. Of ik namens het bestuur wilde reageren op een voorval dat zich had afgespeeld bij een club in Roosendaal. Een speler is daar weggestuurd omdat zijn moeder zich bij herhaling publiekelijk zou hebben misdragen.

Yvonne (41): 'Ik weiger mij te schamen voor de overgang'

Ja, het kan. 41 jaar en al in de overgang. Maar er openlijk over praten doen we nog steeds liever anoniem op forums. Alsof de overgang iets 'vies' is; een geheim wat niemand in de directe omgeving mag weten. Want dat is niet sexy. Houd toch op! Hoezo doen we zo geheimzinnig over iets wat volstrekt normaal is?

Single Eva 'Wat ben je toch ook een stoute vrouw!'

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Corry Konings: 'Ik was gewend mijn eigen boontjes te doppen'

Op een steenworp afstand van Tilburg ligt Berkel-Enschot, al 23 jaar de woonplaats van zangeres Corry Konings (65). Gaat zij donderdag kijken naar het koningspaar en heeft ze nog weleens een heel apart gevoel van binnen?

Wat doe jij als jouw man het recht in eigen hand neemt?

Stel, jouw dochter wordt lastiggevallen door een oudere man die zich voordoet als een zeventienjarige hunk en jouw man is in alle staten. Hij neemt contact op met de politie, maar omdat hij amper gehoor krijgt, besluit hij het recht in eigen hand te nemen. Wat doe je dan? Steun jij jouw man of keur jij zijn daden af?

Richelle doet boekje open over Married at First Sight 

Bij elkaar worden gezocht door de wetenschap en elkaar pas zien op de trouwdag? In het programma Married at First Sight gebeurt het. Dinsdag was de laatste aflevering en wij spraken met Richelle (25), die gekoppeld was aan Jeroen (26). Zij besloten te gaan scheiden. 'Ik ben niet boos op de wetenschappers en ook niet op Jeroen.'

Eva van de Wijdeven ontmaskert vreemdgangers in nieuwe serie

In de nieuwe serie De Mannentester speelt Eva van de Wijdeven de rol van femme fatale Victoria Kramer. De hoofdrolspeelster wordt ingehuurd om mannen te verleiden en vreemdgangers te ontmaskeren.

Miss-finaliste toont verminkingen na zuuraanval ’vriendje’

In 2007 schitterde Gessica nog als Miss Romagna, nu herstelt het model van een gruwelijke zuuraanval.

Voormalig finaliste voor de Miss Italië-verkiezing, Gessica Notaro, kreeg de schrik van haar leven toen een man begin dit jaar bijtend zuur in haar gezicht gooide. Ze werd vreselijk verminkt, maar is niet van plan om haar littekens te verbergen voor de wereld. In een Italiaans televisieprogramma laat ze zien wat haar is aangedaan en doet de schoonheid haar verhaal.

Marianne werd misbruikt door haar vader

Niet naar de begrafenis van je vader of moeder gaan, dan moet er wel heel wat gebeurd zijn. Marianne Kimmel besloot niet bij de herdenkingsdienst van haar vader te zijn: "Aan de manier waarop zijn voetstappen op de trap klonken, wist ik wat hij wilde."

'Onbegrijpelijk dat er niet altijd aangifte wordt gedaan'

Waarom doen zo weinig vrouwen aangifte van seksuele misstanden? En waarom proberen instanties - of in dit geval een Haags zwembad - misstanden onder de mat te vegen? Vandaag twee zaken in het nieuws die mijn mannenharen overeind doen staan.

Nederlandse man is aartslui in het huishouden

Nou, Nederlandse man: jullie scoren vandaag maar weinig punten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jullie je tijd vooral spenderen op de bank. De man die net zoveel tijd in het huishouden steekt als een vrouw, bestaat niet, aldus economische denktank OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

'Er sprong een 16-jarig meisje voor mijn trein'

De brief van machiniste Janine Hoogeveen ging de afgelopen dagen het hele internet over. Ze richt haar emotionele betoog aan een 10-jarige jongen die afgelopen weekend voor de grap op het spoor ging staan. Dat het ook helemaal verkeerd kan aflopen weet Queenie Schut (45) maar al te goed. 

Kan jij nog zonder telefoon?

Gister kwam het bericht naar buiten dat T-Mobile nog dit jaar tegen betaling snel internet in het vliegtuig gaat aanbieden. Binnenkort kun je dus videobellen met het thuisfront, je Facebookstatus updaten of je lievelingsserie streamen. Wat is dat toch met die telefoon? Kunnen we nou zelfs in de lucht niet meer zonder?

Temptation Ken had meerdere relaties met oudere vrouwen

Heel Nederland lijkt in de ban van Temptation Island. En met zijn mooie lokken en romantische gitaarmuziek is Ken Stoffers (23) de publiekslieveling. Maar hoe je ook in zijn dromerige ogen kunt verdwalen, een braverik is hij niet altijd geweest...

Lenie (64) gaat uit de kleren

Lenie Bijenveld gaat deze week uit de kleren in de nieuwe VROUW! Lenie (64) vindt haar sprekende ogen het mooiste aan zichzelf.

Sanne Hans leert jonge stotteraars rappen

Singersongwriter Sanne Hans lanceert binnenkort haar eigen ontwikkelde app voor stotterende kinderen. Met deze 'rap app' hoopt Sanne het zelfvertrouwen van stotterende kinderen een boost te geven.

Kim Feenstra brengt wens in vervulling

Juliëtte is 23 jaar en heeft het syndroom van Down, haar droom is om model te worden. Kim Feenstra zorgt ervoor in het televisieprogramma Hotel Syndroom dat Juliëtte als een echt model voor de camera kan schitteren.

'Plots kreeg mijn dochter grote, kale plekken op haar hoofd'

Melissa (20) is amper 10 als haar moeder Tineke Korvemaker (49) een kale plek op haar hoofd ontdekt. Het zijn de eerste tekenen van alopecia areata, een aandoening waarbij plotseling kale plekken ontstaan.

Wanita bezwijkt bij DNA-uitslag

De moeder van Wanita is ervan overtuigd dat zij na de bevalling niet haar biologische dochter mee naar huis heeft gekregen. Ook Wanita heeft naarmate de jaren verstrijken het gevoel dat dit niet haar echte familie is.

Zijn hormoonpreparaten tijdens de overgang echt slecht?

Francine Oomen maakt een hoop tongen los met haar autobiografische boek Oomen stroomt over. Hiermee wil ze vrouwen die net zoals zij door de menopauze gaan, helpen door middel van grappige tekeningen en beschrijving van herkenbare situaties. Maar één onderdeel is nog wel het meest opvallend: Oomen is fel tegen het slikken van hormoonpreparaten.

In de overgang en minder zin in seks? Hartstikke normaal!

Ben jij rond de vijftig jaar en heb je opeens veel minder zin in seks? Vind je je man nog steeds heel lief, maar toch echt een stuk minder aantrekkelijk? Wijs hem dan niet meteen de deur, want misschien ben je wel 'gewoon' in de overgang.

Catherine Keyl: Is dit het laatste restje ongeëmancipeerd gedrag?

‘De jongens hoeven niks en de meisjes moeten alles’, zegt mijn vriendin. En zij kan het weten, want ze heeft twee broers en twee zoons. ‘Wat bedoel je?’ vraag ik.

Doutzen: 'Rihanna in mijn bikinilijn? Geweldig'

Doutzen Kroes presenteert in Berlijn haar eigen Swimwear collectie en Marjolein Hurkmans kreeg een exclusief voorproefje.

'Mijn zaad mag ik niet aan anderen geven'

De film Voor elkaar gemaakt gaat donderdag in première. Een komedie over liefde, onenightstands, onvruchtbaarheid en grote kinderwens.

Zo vergiste Sandra zich in Olke

Hoe Olke gekwetst werd en boeren blijken in de ríj te staan voor Riks' afgewezen Marit, weet Mariët Oosterwijk.

'Paaskilo's? Je wordt niet dik van een paar dagen snoepen'

Vermeed jij na dit lange weekeinde vol paaseitjes, alcoholische versnaperingen en paasbrood ook de weegschaal uit vrees dat de kilo's eraan zijn gevlogen? Geen nood, want volgens gewichtsconsulente Linda Oskam zitten die gevreesde feestdagenkilo's gewoon tussen je oren.

Geen koolhydraten eten is onverantwoord

Mariecke Fransen heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om een obsessie te hebben met eten.

Hermien heeft geen lichaamshaar

Hermien lijdt aan de ziekte Alopecia Areata waardoor ze nergens op haar lichaam haar heeft. Presentator Tim Hofman zoekt haar op in het BNN-programma Je zal het maar hebben.

Gisele runt samen met haar vriend een gigolo-service

Als Gisèle (53) op een feestje is, wordt haar het hemd van het lijf gevraagd. Gisèle is eigenaar van een escortbedrijf samen met haar vriend: "Veel mensen weten niet dat er bij onze service soms zoveel meer komt kijken dan alleen seks.’

'Boer Olke en Sandra: dat is niet best'

Boerin Bertie heeft zo haar twijfels over sommige koppels bij Boer Zoekt Vrouw Internationaal. 

Claudia Schoemacher eet bij dochter Liesbeth List

Claudia Schoemacher vlogt wekelijks voor VROUW in haar rubriek 'Claudia door dik en dun'. Het sporten en diëten heeft ze even op een laag pitje gezet, aangezien ze nog maar net herstellende is van de griep.

'In België vonden we de juiste school voor Mike'

De meeste mensen brengen hun kind naar de school om de hoek, maar Suzanne van Lieshout-Verdonck verhuisde voor de juiste school van haar kind naar België.

'We lieten onze dochter tot haar achtste in de paashaas geloven'

Mijn man en ik maken er tegenwoordig vooral grapjes over. Dan stoten we elkaar aan en zeggen we: 'Weet je nog?', waarna mijn dochter – nu negentien – met haar ogen rolt en ons kwaad aankijkt. Zij vindt het helemaal niet zo grappig dat ze destijds als enige van haar klasgenoten in de Paashaas geloofde.

Mirjam de Graaff: 'Ik mis Bart nog elke dag'

Dit paasweekeinde zou Bart de Graaff 50 zijn geworden. De tv-held Bart overleed 15 jaar geleden op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn nierziekte. Zijn zus Mirjam mist hem nog elke dag: "Zelfs als ik tv kijk."