Als meisje in een jongenslichaam: 'Ik dacht regelmatig aan zelfmoord'

Sexting: is de dader altijd dader?

'Totaal onverwacht ging zijn hartje langzamer kloppen en hield er plots mee op'

Eind vorig jaar sprak ik Dietrich over zijn zieke zoontje Wesley, die leed aan het zeldzame syndroom van Vici, een stofwisselingsziekte waaraan de meesten al sterven bij de geboorte. Wesley vocht maar liefst vijf jaar voor zijn leven, waaraan deze maand alsnog veel te vroeg een einde kwam.

Kosten exclusieve schoolreisjes rijzen de pan uit

Een uitwisseling naar China, een bliksembezoek aan New York of een week meedraaien op een school in Zuid-Afrika; de kosten voor deze exclusieve schoolreisjes zijn voor veel ouders niet te betalen. Zo ook voor alleenstaande moeder van drie, Wilma (30).

'Iedereen wordt gek in deze hitte'

Suriname is helemaal niet zo anders dan Nederland.

Zet in op de ijdelheid van deze lafbekjes!

Dat is dus dolle pret voor die mannetjes, onder wie veel lichtgetinte galbakken van Noord-Afrikaanse of Europees-Aziatische afkomst.

Een traditionele kaasmarkt gevuld met knappe, gespierde mannen

Stel je eens even voor: een traditionele kaasmarkt gevuld met knappe, gespierde mannen die je een blokje kaas aanreiken. Daar kún je toch bijna geen 'nee' tegen zeggen?

Niet meer gillend van de pijn in een auto of ambulance

De thuisbevalling wordt steeds zeldzamer. Nog maar 13% van de bevallingen vindt thuis plaats. Steeds meer vrouwen willen pijnstilling en dat kan niet thuis. Journalist Hester Zitvast is verheugd om dat te horen: "Want aan een dood kind heeft niemand iets."

'De Alice in Wonderland vibe laat je even ontsnappen aan de werkelijkheid'

Modejournalist Jiska Fischer verslaat voor VROUW en De Telegraaf de Italiaanse modeweek. Elke dag kiest ze een ‘Défile van de Dag’. Vandaag de eer aan Gucci.

'Overprikkeld, hooggevoelig, uitgeput: Ik geef toe, heel gezellig klinkt het niet.'

Na een lange werkdag nog even gezellig met vriendinnen op stap of uren door bikkelen zonder een hap te eten, zit er voor journalist Lotte Gerritse niet in. Ze is hooggevoelig en stuit steeds vaker op onbegrip. Tijd om met die vooroordelen af te rekenen, vond Lotte, en dus klom ze in de pen om haar kant van het verhaal te vertellen.

'Later die dag kwam hij thuis als een compleet andere man'

Als de relatie van een lezeres in zwaar verkeert, bedenkt ze een wel heel drastische oplossing om haar relatie te redden.

Het Kinderpanel over de Verkiezingen

Nog even en het is zo ver, dan mogen alle volwassenen in ons land weer stemmen. Maar ook kinderen willen graag hun stem laten horen!

Vrouwen: veel straatintimidatie Rotterdam

Rotterdamse vrouwen hebben veel last van straatintimidatie in de Maasstad. Uit een groot onderzoek van de Erasmus Universiteit in opdracht van de gemeente Rotterdam blijkt dat er veel wordt gesist en nageroepen. Soms worden de vrouwen zelfs in het nauw gedreven of achtervolgd.

'Mijn oma van 90 rijdt nog steeds als een coureur rond'

Een bejaarde spookrijder veroorzaakte onlangs een ongeluk waarbij de toekomst van een jong gezin werd verwoest. Marjolein Goedhardt-Westerbaan denkt na het lezen aan haar eigen oma (90), die ook nog steeds autorijdt, en schreef deze rake blog.

Isalyn (19) is zwanger en blijft door roken

Isalyn is op haar 19e per ongeluk zwanger geraakt van haar vriend Johnny. Terwijl ze momenteel zwanger is, is ze niet van plan om te stoppen met roken. Kim Kötter begeleidt Isalyn in het televisieprogramma 'Vier handen op een buik'.

Intersekse is net zo gewoon als flaporen

De term 'gender' komt steeds vaker voor in de media. Maar welke rol speelt gender in onze maatschappij?

'Ik was helemaal perplex en kon geen woord meer uitbrengen'

Als Denise (30) na een positieve zwangerschapstest een eerste echo laat maken, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze blijkt niet in verwachting van één, maar van drie kinderen!

Yvon is kattengedragstherapeut

Yvon Sweere (49) helpt mensen die een 'probleemkat' hebben. Als kattengedragstherapeut geeft ze advies over onder andere onzindelijke en agressieve katten. Speciaal voor VROUW vlogt ze een week lang over haar bijzondere beroep. Bekijk hier haar eerste vlog!

Lennie: 'Ik verliet mijn zieke man'

Lennie de Man (61) verliet vijf jaar geleden - na 27 jaar huwelijk - haar zieke man.

Vraag mannelijk plus-size model in de lift

Albert-Jan Buitendijk (31) was altijd al een vrij stevige vent. Tegenwoordig verdient hij zijn geld ermee, is hij plus-size model.

Je kunt Tristans moeder niet de schuld geven

Dertien slachtoffers van Tristan van der Vlis - die in april 2011 zes mensen doodschoot in Alphen aan den Rijn - zijn een bodemprocedure gestart tegen Tristans ouders. Zo proberen ze een schadevergoeding te verhalen op de verzekeraar van de ouders. Daarvoor moet erkend worden dat de ouders hadden kunnen ingrijpen toen hun zoon ontspoorde. Marjolein Hurkmans denkt hun woede en verdriet te begrijpen. "Maar je kunt mensen niet de schuld geven van wat hun kinderen doen." Ze schreef een open brief aan Tristans moeder.

Boerin Ingrid: ’De leukste is David’

Ingrid, die vlak voor kerst haar relatie met de ’Deense’ boer Johan op de klippen zag lopen, blogt hier wekelijks over het tweede internationale seizoen Boer zoekt vrouw. „Waar beginnen we... bij de leukste, de liefste, de stilste, de knuffeligste of bij Riks?”

Boerin Bertie verrast door boer Herman

Boerin Bertie was een van de 3,8 miljoen Nederlanders die naar de tweede aflevering van Boer Zoekt Vrouw Internationaal heeft gekeken. Zij weet natuurlijk als geen ander hoe moeilijk het speeddaten kan zijn, want vorig jaar heeft ook zij op basis van slechts 5 minuten een aantal vrouwen weg moeten sturen.

Door mijn baby slaap ik nooit meer dan drie uur achter elkaar

Het is halfvijf in de ochtend als ik voor de derde keer wakker word van het liefste stemmetje dat ik ken. En hoe lief ik dat stemmetje ook vind, ik hoor hem nu liever even niet. Ik ben zo moe.

Een leukere moeder met wat tijd voor mezelf

Een van de - weinige - voordelen van scheiden is dat je er 'me-time' voor terug krijgt. Gewoon even een weekeindje of een weekje voor jezelf! Te beginnen met vandaag. Mij staat een lekkere lange kinderloze week te wachten.

’Boer Herman maagd én toyboy’

Verkapte beledigingen, nieuwe onthullingen: Mariët Oosterwijk en Maarten Steendam blikken terug op de speeddates in Boer Zoekt Vrouw.

Karin heeft smetvrees: 'Ik douche met chloor'

Karin Noordam (35) heeft smetvrees. Ze doucht twee keer op een dag, gebruikt zes flessen zeep, en toch blijft ze zich vies voelen. Elke dag is één groot gevecht tegen haar dwanggedachten. 

VROUW kijkt BZV: Herman krijgt het warm van Fleur

De kijker mag dan nog maar net weer een beetje in het Boer zoekt vrouw-avontuur zitten, voor Marc, Olke, David, Herman en Riks is het alweer bijna een jaar bezig. Zo begonnen zij al voorjaar 2016 met zaaien (oproep opnemen) en oogstten ze al najaar 2016 (brieven lezen).

Opgebiecht: Het huis van mijn vriendin is ongelooflijk smerig

Ik heb een heel lieve vriendin bij wie ik altijd terechtkan. Fijn mens, echt waar. Maar haar huis is zo ongelooflijk vies; ik durf er nauwelijks iets aan te raken.

Met deze schoonmaakoefeningen vliegen de kilo's eraf

Liggen de op 2 januari gekochte hardloopschoenen alweer te verstoffen in een hoekje? Pak de stofzuiger en doe er iets aan. Ja echt, want met het huishouden kun je net zoveel calorieën verbranden als met sporten!

10 carnavalsregels voor een onvergetelijk feest

Steeds meer mensen uit de Randstad vieren carnaval mee in het zuiden. Hartstikke leuk. Maar wel handig als je een paar ‘regels’ kent. VROUW hoofdredacteur Marieke gaat elk jaar naar ’t Kielegat. Ze geeft je hierbij wat tips!

Als een van je tweeling chronisch ziek is

Eline (37) is getrouwd met Maud (46) en het stel heeft vijf kinderen; Mickey (19), Maud jr. (17), Senna (7) en de tweeling Ruby en Isis (4). Twee jaar geleden kregen Eline en haar man te horen dat Ruby diabetes type I heeft.  

'Ik was alleen maar bezig met wat ik moest of juist niet mocht'

Elke week geeft een lezeres zichzelf bloot. In lingerie of topless... dát bepaalt ze zelf!

Bijzonder! Judith heeft 9 stekelige huisdiertjes

Judith Bos (24) heeft maar liefst negen egels in huis! VROUW sprak haar dan ook in de video-rubriek 'Mijn huisdier en ik'.

'Jij én nog een ander meisje, allebei in een spannend rood setje'

Pas de volgende dag had ik hem weer aan de telefoon. 'Het was afschuwelijk. Gelukkig gaat het nu weer wat beter, maar de komende nacht blijf ik nog wel even bij haar denk ik.'

Over de liefde en dingen die voorbijgaan

In mijn praktijk als advocaat familierecht (denk: scheidingen) gaat het niet altijd over de leuke zaken van het leven.

Alleen samen is de tattoo compleet

Net als Wendy van Dijk en haar broer laten veel mensen tegenwoordig een 'matching tattoo' zetten. Alleen als je samen bent is je tattoo compleet.

'Verkracht in mijn slaap'

Veel van onze lezeressen konden zich niet voorstellen dat je als vrouw niet wakker wordt van ongewilde seks. De 31-jarige Rosa* wel. Zij werd zelf verkracht in haar slaap.

Poetsdame op Paleis Soestdijk

Je hebt er misschien een broertje dood aan, maar voor sommigen is schoonmaken hun lust en hun leven. Deze professionele poetsvrouwen werken op bijzondere plekken en genieten pas als alles weer glimt. 

Waarom krijg ik honger als ik eten zie?

Hongerige hersenenen

Telefoon maakt je een minder leuke vader

Het was ergens in de zomer van 2010. Mijn voormalige directeur vertelde mij, dat ze er eindelijk in waren geslaagd om een nieuwe collega aan te trekken. Haar curriculum vitae zag er indrukwekkend uit en met haar leeftijd zou ze in één keer onze gemiddelde leeftijd een stuk naar beneden halen.

Van lelijk eendje naar mooie zwaan

Vroeger werden ze gepest of keek er niemand naar ze om, maar moet je deze prachtige vrouwen nu eens zien! Laatbloeiers in het zonnetje.

Een matching tattoo om vriendschap te bezegelen

Davida Oomes (36) en Kelly van Akkeren (32) zijn al jarenlang vriendinnen. Na een zwaar jaar is hun band nòg hechter geworden, omdat ze elkaar door een zware tijd heen hebben geholpen.

Iris Kroes dankt haar succes aan winnen TVOH

Iris Kroes won 5 jaar geleden The Voice of Holland

Ik stel me de seks voor met dat accent in mijn oren

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Gallyon van Vessem: 'Ik had Julie een broertje of zusje gegund'

Presentatrice Gallyon van Vessem (48) is een ondernemend type. Ze begon 27 jaar geleden als omroepster, maar runde ook jarenlang een cosmetische kliniek. Apart? Misschien wel, maar Gallyon doet de dingen nou eenmaal graag anders dan anderen.

Wat te doen als je kind slaapt, maar jij niet

Vrouwen en hun nachtrust: vaak een lastig verhaal. Hormonen hebben veel invloed op onze slaapkwaliteit en dat verklaart waarom die gedurende ons leven nogal kan wisselen. In dit slaapdossier behandelen we, samen met onze slaapexpert Dr. Winni Hofman van Somnio, wekelijks een ander aspect van het wonderlijke fenomeen slaap. Deze week: alles over lekker slapen na de bevalling.

Het gebeurt maar zelden dat de man zegt: 'en nu is het klaar'

In deze rubriek behandelt VROUW-psycholoog Jeffrey Wijnberg wekelijks een onderwerp. Deze week: liefdesverdriet.

Sandra en Erik trouwen op de Huishoudbeurs

Zaterdag stappen Sandra en Erik in het huwelijksbootje. Op de Huishoudbeurs!

Britt's lichaam is helemaal verbrand

Britt is op haar negende verbrand door kerstboomkortsluiting. Ze ondervindt er nog dagelijks hinder van.