'Je moeder is toch leuk zoals ze is?'

'Ik heb 25 jaar niet durven rijden'

Ontaarde moeders opgelet!

De Amerikaanse film 'Bad Moms' krijgt een vervolg. In het tweede deel treffen de moeders alle voorbereidingen voor Kerst. VROUW sprak de hoofdrolspelers in LA over hun eigen moederschap. Hoe houden zij hun hoofd koel?

Gerda's zoontje (4) was binnen 48 uur verlamd

Op de dag dat Geuko (4) verkouden aan het ouderlijk bed stond, bevroedde niemand wat in de uren daarna zou volgen. Binnen 48 lag het mannetje op de intensive care en kon hij amper nog bewegen of ademen. Een jaar geleden werd dit horrorscenario realiteit voor Gerda en haar man Gert Jan.

Heleen van Royen: Ik zei 'jij gaat vanavond mee naar mijn hotelkamer'

DONS is dé nieuwe erotische verhalenbundel. Het boek brengt de beste erotische verhalen uit Nederland en België samen. Experts als Heleen van Royen waren aanwezig en lazen voor uit eigen werk.

'Doorbraak onderzoek neuroblastoom zal voor ons niet veel verschil maken'

Februari dit jaar spraken we met Sharon wiens dochtertje neuroblastoom - een tumor van het zenuwstelsel die vooral bij kinderen voorkomt. Het interview eindigde positief: de toen 7-jarige Judith was schoon verklaard. Met het nieuws dat er een doorbraak in het onderzoek naar deze kankersoort is, belden we opnieuw met Sharon. Hoe gaat het nu met haar dochtertje?

'Elk bezoek aan de zonnebank is gevaarlijk'

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) in België  wil een verbod op de zonnebank, omdat het te schadelijk voor de gezondheid zou zijn. In Brazilië en Australië geldt zo'n verbod al. Ondanks de vermeende gevaren verbiedt Nederland de zonnebank (nog) niet. Jetske Ultee is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie en begrijpt waarom een verbod niet de oplossing is.

Deze onderwijzers staken op een héél bijzondere manier...

Afgelopen dinsdag hebben de basisschoolleraren in heel Nederland één uur gestaakt. Basisschoolleraren willen een drastische verlaging van de werkdruk, maar willen bovenal beter worden betaald.

'Hardlopen, kokosolie, stevia: alles is tegenwoordig slecht voor je'

Heb ik eindelijk een sport gevonden die ik leuk vind - nou ja, eentje waarvan ik niet direct depressief word als ik het langer dan een half uur doe - en wat denk je? Is het slécht voor je. Ja hoor. Natuurlijk. Het zal ook eens níet slecht voor je zijn 

We moeten eens meer rekening houden met elkaar

Nederland begint steeds meer te lijken op een land vol streng gelovigen van de oude stempel. Wat jij hebt geleerd van je geloof staat onomstotelijk vast, en je hoeft je verder niet bezig te houden met meningen van anderen.

Nathasja en Leonie moeten hun ex al jaren financieel onderhouden

Slechts in 1% van de echtscheidingen krijgt de man alimentatie toegewezen. Nathasja* en Leonie** behoren tot die 1% en vertellen hoe dat is.

Anita werd misbruikt door haar judoleraar

Anita Staps (56) is 7 als ze begint met judoën. Al snel blijkt ze talent te hebben. Maar er zit ook een schaduwkant aan haar succes. Van haar dertiende tot haar eenentwintigste wordt ze door haar trainer seksueel misbruikt.

'Leg je eigen verwachtingen niet bij je kind op, zonder te luisteren'

'Schildpadouders' - mensen die hun kind niet opjagen tot topprestaties en hoge opleidingen - baren een Paroolcolumnist zorgen. Meer zorgen dan de 'tijgermoeder' - mensen die hun kind juist wel achter de broek aan zitten. VROUW-columnist Hester Zitvast maakt zich op haar beurt zorgen over mensen die hun eigen verwachtingen opleggen, zonder te luisteren naar wat hun kinderen zelf willen.

Sunna (28) lijdt aan MS: Ik accepteer niet dat er geen oplossing is

Voor de VROUW rubriek 'De Week Van' vlogt Sunna (28) over haar leven met MS. Voor deze zenuwziekte bestaat nog geen genezend medicijn. Sunna maakt zich daarom sterk en zamelt geld in voor meer onderzoek naar deze slopende ziekte.

Robert Schoemacher woont nog steeds in Spanje

Voor VROUW vertelt Claudia Schoemacher in de rubriek 'Claudia Door Dik&Dun' openhartig over haar leven. Claudia groeide op met twee vaders; haar biologische Italiaanse vader én haar Nederlandse vader.

Sunna heeft MS en beklimt de Mont Ventoux

Sunna van Gom (28) woont met haar grote liefde én haar zoontje in Amsterdam. Sinds april 2014 lijdt Sunna aan Multiple Sclerose (MS).

'Laat kleuters gewoon lekker kleuteren'

Als we nou eens alle toetsen uit het kleuteronderwijs zouden schrappen? Als we nou eens alle onderwijselementen tot een jaar of 6 in de koelkast zouden zetten? Wat zou er dan gebeuren, vraagt Hester Zitvast zich af.

Steeds meer mensen hebben bestelkoorts

Babi pangang, ruitenwissers, condooms, bandenplaksetjes of vlinderdassen: alles kan tegenwoordig besteld worden. Ja, het consumentisme viert hoogtij; en de leverancier geniet van zijn rinkelende kassa. Tot zover: leuk. Minder leuk is dat de bestelkoorts waanachtige proporties begint aan te nemen.

'Ik wil niet met mijn man naar een naturistencamping'

“Eigenlijk dacht ik dat ik nooit meer gelukkig zou worden. Mijn man en ik hadden een droomleven: een leuk huis, allebei een fijne baan en een grote vriendenkring. En toen ook nog een baby. Tot de dag kwam dat de politie aan de deur stond."

'Ongevraagd opvoedadvies: dat ligt heel gevoelig'

Mieke Kosters is ondernemer en auteur van o.a. Het geheim van slanke mensen. Ze woont samen met Jaap en heeft drie kinderen. Deze week: ongevraagd opvoedadvies.

Is zeewier een superfood? Of valt dat wel mee?

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: zeewier. Als er iets goed voor je is en helpt tegen allerlei kwaaltjes, dan is het wel dit groene goud uit de zee. Maar is dat echt zo?

'De bom in mijn hoofd kan ieder moment ontploffen'

Een jaar geleden werd bij Mariska Jazsvin (46) een hersentumor ontdekt. Ondanks dit verwoestende bericht blijft de moeder van twee hopen op een goede afloop.

'Dit is wat je kunt leren van een man'

Bij wie kunnen vrouwen met hun vragen over mannen nou beter terecht dan bij... een man? Over opslag, de hinderlijke ex of flirten in de kroeg: journalist Matthijs Albers weet raad. 

Zó vind je de perfecte hoed!

VROUW geeft tips hoe je stijlvol van de zomer kunt genieten. Met een leuke hoed op, kun je heerlijk de hele dag buiten zijn. Style- & imagocoach Nynke Politiek weet precies welke hoed je moet kiezen.

Marit werd verliefd op Frans paradijsje

Het licht zien, het roer omgooien, besluiten afscheid te nemen van mensen of gewoonten. We denken er allemaal weleens over, maar doen… da’s best moeilijk. Marit le Noble (53) ging er echt voor.

Sara (2) wordt niet meer beter

De wereld van Emine (38) en Bram (35) staat op z'n kop als ze te horen krijgen dat hun dochtertje Sara (nu 2) lijdt aan de zeldzame en ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Een ziekte waar (nog) geen behandeling voor is. Nu is er een lichtpuntje aan de horizon. Er ís een onderzoek, maar daar moet geld voor worden ingezameld.

Dennis (43) ligt 23 uur per dag in bed

Dennis (43), de man van Renske ’t Hart (37), werd na een hernia nooit meer de oude. Hij brengt elke dag liggend door. Hun laatste hoop op herstel is een dure behandeling in Amerika. 

Deel 86: 'Stom genoeg voelde ik toen toch weer een sprankje hoop'

Op het moment dat ik bij de voordeur kwam, greep Mark me vast. “Zo moet je niet weggaan,” fluisterde hij in mijn oor. “Daar krijg je spijt van.” Hij probeerde me op mijn mond te zoenen, maar ik draaide mijn hoofd weg.

 'Ik moet rondkomen van 50 euro in de week'

Ik zal nooit het beeld vergeten van Stella de Swart die ik volgde voor mijn reportage over de voedselbank en die met hakken, mooie oorbellen en gouden poncho aan haar pakket op ging halen bij de bank. Ik moest aan haar denken toen ik las dat steeds meer slimme 45+ vrouwen zijn afgeschreven. Een hoge opleiding (Stella heeft hbo) is niet langer garantie op werk. Een hoogopgeleide 45-plusser heeft een kans van ongeveer 50 procent om binnen een jaar weer aan het werk te komen.

'Een uitwisselingsstudent verandert je blik op de wereld'

Er is een groot tekort aan gastgezinnen voor uitwisselingsstudenten die hier een jaartje naar school willen. Zonde, vindt Anoesj, die vroeger gastzus was van vijftien studenten en er nu zelf twee in huis heeft.

Met 60 km/uur over het circuit van Zandvoort: 'U rijdt wel erg langzaam he?'

Ter ere van de opening van Bernie’s Beach Bar mocht Marjolein een rondje rijden in een Ferrari. En kinderdroom die werkelijkheid werd. Soms echter, hadden dromen beter dromen kunnen blijven.

'Vrouwen gruwelen van mijn mannenhuishouden'

Op een ochtend nadat mijn ex-genote definitief het huis had verlaten, stond mijn overbuurvrouw onverwachts op de stoep. In haar ene hand had ze een grote emmer en in de andere zo'n grote zwabber.

Daphne Deckers vindt spraytan allesbehalve sexy

Schrijfster/presentatrice Daphne Deckers geeft haar kijk op het leven. Deze week: wit vlees dat maar niet bruin wil worden.

Redacteur Hanna: 'Is het leger iets voor mij?'

Vandaag op Veteranendag staan we even stil bij de vele Nederlandse militairen die meedoen aan missies in het buitenland. 'Is het leger ook iets voor mij?', vraagt redacteur Hanna Gillissen zich af. Om dat uit te vinden, doet ze samen met majoor Marlon van de Luchtmobiele Brigade mee aan een militaire training.

Fajah's lippen zijn niet vergroot; dit is haar trucje

Ook al heeft Fajah Lourens het loeidruk, haar lichaamsgewicht moet constant op peil worden gehouden. Daarom moeten we even wachten tot Fajah klaar is met trainen en douchen. Haar badkamer is adembenemend mooi; met een regendouche waar je u tegen zegt en een tropisch flamingobehang waar je meteen vrolijk van wordt. Toch heeft deze natural beauty niet heel veel tijd en producten nodig.

Deel 75: 'Ik denk dat ik nog nooit echt verliefd ben geweest'

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Myrthe Mylius: 'Na de breuk met Thomas kon ik niets meer'

Myrthe Mylius (32) heeft een zwaar jaar achter de rug nadat zanger Thomas Berge (26) haar verliet. Maar dat was toen. Nu ziet ze genoeg lichtpunten: zoontje Jack (3) natuurlijk, maar ook een nieuwe vriend en een bloeiende carrière als fotograaf. 

De terreur van de groepsapp

Oké, oké, oké, jullie vrouwen zijn geweldig - laat ik er maar geen doekjes om winden. Ik kan niet zonder jullie. Maar er is één ding waar ik echt he-le-maal niks van begrijp: jullie groepsappterreur.

'Na de geboorte van mijn dochter wilde ik alleen maar dood'

Als Marijna du Pre (30) na de geboorte van haar eerste kindje wordt getroffen door een postnatale depressie staat haar leven compleet op zijn kop.

Petra (43) verloor haar man: 'Alleen andere weduwen begrijpen je pijn echt'

Vandaag is het Internationale Weduwendag en dit jaar is het vijf jaar geleden dat Petra van Rij (43) haar stichting De Jonge Weduwe oprichtte. 'Geboorte en geluk, dat mag allemaal, maar op de dood rust een taboe. Lotgenotencontact heeft mij heel erg geholpen in mijn verdriet. Een ander kon mij wel zeggen dat ie het begreep, maar ik voelde dat andere weduwen de pijn écht begrepen.'

Australische politica geeft borstvoeding tijdens haar speech

De Australische politica Larissa Waters maakte een flink statement door tijdens een toespraak in het parlement haar dochter borstvoeding te geven. Larissa wilde 'jonge vrouwen en moeders de boodschap geven dat ze thuishoren op de plek van de macht, zoals het parlement'. Ze hoopt dat borstvoeding in het openbaar door haar actie genormaliseerd wordt.

Actrice Plien kan geluk niet op bij eerste hoofdrol

In de nieuwe film Gek van Geluk speelt actrice Plien van Bennekom, haar eerste hoofdrol. Plien is bekend van het cabaretduo Plien & Bianca. VROUW krijgt als enige een kijkje achter de schermen.  

Thea (56): 'Ik ben drie keer geopereerd voor mijn verzakkingen'

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben bekkenbodemproblemen en veel van hen vinden het lastig om erover te praten. Thea Boele (56) merkte zo’n acht jaar geleden dat er een bolletje uit haar vagina kwam: 'Ik heb er twee jaar mee rondgelopen voordat ik erover ging praten en actie ondernam."

Astrid (61) voelde nooit een band met haar moeder

'Mijn moeder stond nooit open voor wat voor gesprek dan ook. Ze vond dingen snel ingewikkeld. Moeilijke verhalen negeerde ze gewoon, zodat het leek alsof ze er niet waren.'

Realityster Kasia gaat naakt op date

In het televisieprogramma Adam Zkt. Eva gaan vijf BN'ers het naakte avontuur aan. De deelnemers hopen op een tropisch eiland de ware liefde te vinden. Kasia heeft 'talent' ontwikkelt om foute mannen te daten, maar is nu klaar voor de echte liefde.

Nathalie (32) beviel twee jaar geleden: 'Ik zat al 15 jaar in de overgang'

Nathalie Pijl (32) was zeventien toen ze te horen kreeg dat ze vervroegd in de overgang terecht was gekomen. 'Tot overmaat van ramp vertelde de arts erbij dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen.' Toch gebeurde er twaalf jaar later een wonder. 'Ik had alle hoop opgegeven, maar na een vakantie in Thailand bleek ik op natuurlijke wijze tóch zwanger te zijn geraakt.'

Sonja: Mijn benen zijn te groot voor mijn bovenlichaam

Sonja (53) geeft zich deze week bloot in de rubriek Blootgeven van VROUW.  Sonja kampte jarenlang met overgewicht en ging de strijd aan tegen de kilo's. Na haar derde bevalling was ze te licht, maar ze kwam geen gram meer aan!

'Krijgt mijn suïcidale dochter ook hulp?'

Voor de suïcidale Emma is waarschijnlijk een geschikte behandelplek gevonden, maar hoe zit het met de 16-jarige Bo? De dochter van Jolanda Nielsen die al járen niet meer wil leven? 

'Lieve Anouk, trek je niets aan van Herman Brusselmans'

Schrijver Herman Brusselmans haalde in zijn column in Nieuwe Revu flink uit naar onze grootste vrouwelijke rockster Anouk. Wat Marjolein Hurkmans betreft, gaat hij onmiddellijk zijn mond spoelen met zeep.

Dit is waarom cardioloog Janneke Wittekoek geen fan van kokosolie is

Kokosolie het mag al tijden niet ontbreken in je hippe keuken. Het kan, nee móet, in de pan om iets te bakken. En de meisjes van de site The Green Happiness vinden het niet alleen lekker op brood, maar ook geweldig in hun haar en op hun huid. En je zou er ook nog een schimmelinfectie tussen je tenen mee kunnen bestrijden. Maar is het wel echt zo gezond?