Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
zaterdag 15 april 2017, 8:21

Zoveel kost het om er jeugdiger uit te zien

© Hollandse Hoogte

Een jonger gezicht? Het kan, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Van filler tot facelift: wat je betaalt, wat je ervoor krijgt en hoe lang je er lol van hebt.

Bij de één verschijnen ze eerder dan bij de ander, maar niemand ontkomt aan rimpels. En de één omarmt ze, de ander vindt ze verschrikkelijk. Die laatste groep zou de klok best een stukje willen terugdraaien, en dat kan. Cosmetisch artsen en plastisch chirurgen hebben een scala aan geavanceerde technieken en behandelingen bedacht om rimpels te lijf te gaan. Maar wat kun je tegenwoordig allemaal laten doen om er jeugdiger uit te zien?

PLATLEGGEN OF OPVULLEN 

Fillers en botox hebben definitief hun plek in de wereld veroverd. Niet zo gek, want de ingrepen zijn relatief eenvoudig, hebben een minimale herstelperiode en geven snel resultaat. Botox en fillers zijn beide injectables, maar met een heel verschillende werking. Botox verlamt de spier, waardoor hij niet meer kan bewegen. Het zet de spier als het ware uit. Dit maakt botox geschikt voor mimische of dynamische rimpels die ontstaan door spierbewegingen, zoals fronsrimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes rond de ogen. Geen spierbeweging, geen rimpel. 

Fillers, de naam zegt het al, vullen de rimpel op en herstellen het volume van de huid. Bij het ouder worden neemt het ondersteunend vetweefsel af en verliest het huid- en spierweefsel aan elasticiteit. Dit zorgt ervoor dat de huid gaat hangen, invallen en rimpels ontstaan. De neus-mondplooi is een typisch voorbeeld van zo’n statische rimpel die door een filler opgevuld kan worden. Maar het werkt ook bij ingevallen wangen of dunne lippen.

Lees verder op VROUW.nl: 'Als niet het hele gezicht gelift hoeft te worden, zijn er ook minder ingrijpende opties'

Meer artikelen in Vrouw

Mijn ex gooide mijn baby van het dak
19 uur geleden
HHB: 'Maarten had het kunnen zien aankomen'
20 uur geleden
'Wij zijn monogaam, met z'n drietjes'
21 uur geleden
Claudia Schoemacher: Ik ben wel eens vreemdgegaan
20 uur geleden
Te weinig zicht op kinderen bij gastouders
1 dag geleden
 'Wildplassen doet toch een beetje afbreuk aan het vrouw zijn'
3 dagen geleden
Deel 88: ingezet op te ervaren vrouw
3 dagen geleden
Martine werd gepest op werk: 'Voor koffie werd ik overgeslagen.'
3 dagen geleden
Zij vonden hun grote liefde via het internet
2 dagen geleden
'Ik ben toch geen kind meer?!'
1 dag geleden