vrijdag 17 maart 2017, 14:39

Goedele Liekens: 'Hij vindt het moeilijk als het even om mij gaat'

© Johan Jacobs/Lumen

Het voorjaar is begonnen! En met wie kunnen we het nou beter over de bloemetjes en de bijtjes hebben dan met de Vlaamse seksuoloog Goedele Liekens (54)? Hoe zit het eigenlijk met haar eigen liefdesleven?

Je bent nu vijf jaar samen met je geliefde, voelde je meteen kriebels bij hem? “Nee, we leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijk vriendenkliekje en langzaam maar zeker groeide er iets. Achteraf bleek dat we elkaar al eens eerder hadden ontmoet. We zaten ooit in dezelfde skigroep, maar hij was mij niet opgevallen. Ik probeerde nog: ‘Welke kleur ski-jas had je dan aan?’ In die periode had ik veel liefdesverdriet, dat verklaart het. Inmiddels zijn we al vijf jaar gelukkig samen.”

VOORTOUW NEMEN

Wat is er zo leuk aan hem? “Luc is een echt alfamannetje! Het nadeel is dat hij het moeilijk vindt als het even om mij gaat. Dan moet hij uit zijn comfortzone komen. Het grote voordeel is dat hij altijd het voortouw neemt. Ik heb een man nodig tegen wie ik kan opkijken, die zegt: ‘Ik heb al geboekt.’ Ik ben een denker, een twijfelaar: zou ik dat wel, zou ik dat niet?’ Luc is ondernemer en doet het gewoon.”  

Jullie hebben een LAT-relatie, is dat bewust? “We wonen inderdaad maar deels samen. Hij woont en werkt in Belgisch Limburg, ik in Brussel en onze kinderen hebben daar hun eigen levens. Het is niet zo dat we niet vaker samen wíllen zijn. Het is alleen praktisch gezien onmogelijk om steeds op en neer te reizen. De Belgische regering heeft bijna dertig jaar niets aan het wegennet gedaan, daarom staan we constant in de file. Soms moet ik naar Londen voor werk, en rijdt Luc vanuit Brussel terug naar Limburg... ben ik er eerder dan hij!”

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik denk nu wel: waar maakte ik mij vroeger druk om?'

Meer artikelen in Vrouw

Als vrouw stoppen met topsport; dit is wat je dan te horen krijgt
1 dag geleden
Waarom rammelende eierstokken naar de verkeerde man leiden
20 uur geleden
Dagboek van een Minnares: 'Ik genoot gewoon van je cadeautje'
9 uur geleden
Fajah houdt zich niet altijd aan eigen dieet
2 dagen geleden
Toen Pauline 50 werd trouwde ze met zichzelf
2 dagen geleden
Renate is bevriend met een ter dood veroordeelde
2 dagen geleden
'Outfit van Máxima is de enige juiste keuze'
2 dagen geleden
Anke overleefde aanslag in Apeldoorn
2 dagen geleden
Oranje boven!
2 dagen geleden
Jessica: 'Ik laat toeristen in de waan dat 30 april Koningsdag is'
2 dagen geleden