vrijdag 17 maart 2017, 14:39

Goedele Liekens: 'Hij vindt het moeilijk als het even om mij gaat'

© Johan Jacobs/Lumen

Het voorjaar is begonnen! En met wie kunnen we het nou beter over de bloemetjes en de bijtjes hebben dan met de Vlaamse seksuoloog Goedele Liekens (54)? Hoe zit het eigenlijk met haar eigen liefdesleven?

Je bent nu vijf jaar samen met je geliefde, voelde je meteen kriebels bij hem? “Nee, we leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijk vriendenkliekje en langzaam maar zeker groeide er iets. Achteraf bleek dat we elkaar al eens eerder hadden ontmoet. We zaten ooit in dezelfde skigroep, maar hij was mij niet opgevallen. Ik probeerde nog: ‘Welke kleur ski-jas had je dan aan?’ In die periode had ik veel liefdesverdriet, dat verklaart het. Inmiddels zijn we al vijf jaar gelukkig samen.”

VOORTOUW NEMEN

Wat is er zo leuk aan hem? “Luc is een echt alfamannetje! Het nadeel is dat hij het moeilijk vindt als het even om mij gaat. Dan moet hij uit zijn comfortzone komen. Het grote voordeel is dat hij altijd het voortouw neemt. Ik heb een man nodig tegen wie ik kan opkijken, die zegt: ‘Ik heb al geboekt.’ Ik ben een denker, een twijfelaar: zou ik dat wel, zou ik dat niet?’ Luc is ondernemer en doet het gewoon.”  

Jullie hebben een LAT-relatie, is dat bewust? “We wonen inderdaad maar deels samen. Hij woont en werkt in Belgisch Limburg, ik in Brussel en onze kinderen hebben daar hun eigen levens. Het is niet zo dat we niet vaker samen wíllen zijn. Het is alleen praktisch gezien onmogelijk om steeds op en neer te reizen. De Belgische regering heeft bijna dertig jaar niets aan het wegennet gedaan, daarom staan we constant in de file. Soms moet ik naar Londen voor werk, en rijdt Luc vanuit Brussel terug naar Limburg... ben ik er eerder dan hij!”

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik denk nu wel: waar maakte ik mij vroeger druk om?'

Meer artikelen in Vrouw

'Na de geboorte van mijn dochter wilde ik alleen maar dood'
2 uur geleden
Petra (43) verloor haar man: 'Alleen andere weduwen begrijpen je pijn echt'
3 uur geleden
Australische politica geeft borstvoeding tijdens haar speech
5 uur geleden
Thea (56): 'Ik ben drie keer geopereerd voor mijn verzakkingen'
21 uur geleden
Actrice Plien kan geluk niet op bij eerste hoofdrol
20 uur geleden
Astrid (61) voelde nooit een band met haar moeder
21 uur geleden
Realityster Kasia gaat naakt op date
23 uur geleden
Nathalie (32) beviel twee jaar geleden: 'Ik zat al 15 jaar in de overgang'
1 dag geleden
'Krijgt mijn suïcidale dochter ook hulp?'
1 dag geleden
Sonja: Mijn benen zijn te groot voor mijn bovenlichaam
1 dag geleden