Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
zaterdag 15 april 2017, 16:10

Daniëlle's dochter liep het zikavirus op

© Sasha Lambert

De zwangere Daniëlle Pellenbarg (34) wilde voor de bevalling nog even met man en kind op vakantie naar Bonaire. Maar door het zikavirus liep haar 2-jarige dochter Jasmijn een ernstige spierziekte op en ze vreesde voor het welzijn van haar ongeboren kind.

"Als ik denk aan wat er allemaal is voortgekomen uit zo’n muggenprik… Door die rotvakantie heb ik mijn beide kinderen blootgesteld aan een enorm risico, zonder dat ik het zelf in de gaten had."

Bijkomen

"Eind 2015 was ik echt aan vakantie toe. De tweede zwangerschap was veel sneller gekomen dan verwacht en onze zolder moest nog worden verbouwd... Mijn man werkt de helft van de tijd in het buitenland en volgde op dat moment ook nog een opleiding."

"Thuis kwam het dus grotendeels op mij neer. Ik zat er doorheen. We boekten een vakantie naar Bonaire, met het gezin en mijn ouders. Even lekker bijkomen. Het leek een veilige bestemming: hygiënisch en met Nederlandse artsen. Over zika hoorde je toen nog niets. Tweede Kerstdag vertrokken we. Ik was toen 26 weken zwanger."

Rode vlekken

"Die eerste nacht sliep Jasmijn bij ons in bed, in plaats van in het kinderbedje met klamboe. De volgende ochtend werd ze wakker met allemaal rode vlekken in haar gezicht, muggenbulten waarschijnlijk. De derde avond stopte ik een moe, maar gezond meisje in. De volgende ochtend hoorde ik haar raar murmelen; normaal wordt ze zingend wakker."

"Ik heb haar uit bed gepakt en zei: ‘Loop maar naar papa.’ Ze probeerde een stap te zetten, maar zakte door haar beentjes. Ze is nog een beetje slaperig, dacht ik. We besteedden er verder geen aandacht aan. Maar tijdens het boodschappen doen, zakte ze steeds vaker door haar benen; ze kon niet zelfstandig lopen. Mijn man Bas en ik keken elkaar aan: ‘Dit gaat niet goed, laten we een huisartsenpost zoeken."

Lees verder op VROUW.nl: 'Binnen een uur hadden we het bericht: ‘We denken aan een hersenbloeding of een tumor.'

Meer artikelen in Vrouw

Mijn ex gooide mijn baby van het dak
19 uur geleden
HHB: 'Maarten had het kunnen zien aankomen'
20 uur geleden
'Wij zijn monogaam, met z'n drietjes'
21 uur geleden
Claudia Schoemacher: Ik ben wel eens vreemdgegaan
20 uur geleden
Te weinig zicht op kinderen bij gastouders
1 dag geleden
 'Wildplassen doet toch een beetje afbreuk aan het vrouw zijn'
3 dagen geleden
Deel 88: ingezet op te ervaren vrouw
3 dagen geleden
Martine werd gepest op werk: 'Voor koffie werd ik overgeslagen.'
3 dagen geleden
Zij vonden hun grote liefde via het internet
2 dagen geleden
'Ik ben toch geen kind meer?!'
1 dag geleden