zaterdag 15 april 2017, 8:55

'Is het tijd voor mijn kinderen dat ze op kamers gaan?'

© Hollandse Hoogte

Kleine kinderen, ze zijn leuk, maar soms kun je ze wel achter het behang plakken. Maar dat gaat ook op voor grote kinderen, zo vindt Marjolein. Tijd dat ze op kamers gaan. Of toch nog maar liever niet?

Ze reddert rond, zet thee. Het geluid van de waterkoker overstemt de televisie. Ik zit net midden in Flikken Maastricht. Lekker dan! Waar is de afstandsbediening zodat ik de boel op stil kan zetten tot mevrouw is uitgeherried?

Mijn nieuwe schoenen

Zonder zich verder te bekommeren om het feit dat ik tv zit te kijken, ploft ze op de bank en begint een monoloog. Over school en vrienden en andere dingen die haar bezighouden, maar mij momenteel niet bijster interesseren. Ze heeft mijn nieuwe schoenen aan, zie ik.

En die panty komt me ook bekend voor. Er zit een enorme ladder in die er eerder niet zat. Verdorie, ik heb morgen een afspraak waarbij ik een jurk aan wilde. Is mijn enige fatsoenlijke panty ook nog naar de haaien!

Dag badolie

In de badkamer val ik over een paar enorme schoenen. Aha, zoonlief is in bad geweest. De vette rand in het bad verraadt dat hij lekker veel badolie heeft gebruikt. Mijn badolie. Het flesje ligt omgevallen op de wastafel. Hij heeft de dop er niet goed opgedraaid.

Daaaag, badolie! En dan staat er ook nog een leeg pak melk in de koelkast en ligt er geen enkele handdoek meer in de kast. Geen idee waarom, maar kennelijk gebruiken mijn kinderen per douchebeurt al gauw een handdoek of drie. Die ze dan vervolgens mee naar hun kamer nemen waar ze in een hoekje nat liggen te wezen.

Schoon aanrecht

Bij voorkeur op een stapel schoolboeken of de net gevouwen schone was. Voordat ik ’s morgens de deur uitga, ruim ik de keuken op, toch kom ik nooit thuis bij een schoon aanrecht.

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik wil zo graag mijn eigen gedachten weer eens horen. Even niks, even geen pubers die vinden dat de wereld om hen draait en dat wij, ouders, ons daaraan maar moeten aanpassen.'

Meer artikelen in Vrouw

Mandy doneert kraamcadeaus aan moeders die letterlijk niks hebben
1 uur geleden
Cheyenne vanwege wijnvlek bestempeld als undateable
18 uur geleden
Claudia Schoemacher: Achteraf heb ik spijt van mijn borstvergroting
18 uur geleden
Iris (22): 'Ik heb een hersenontsteking overleefd'
20 uur geleden
'Onze buurman schoot een huis-aan-huisverkoper dood'
1 dag geleden
Zó ben je een goede gast
1 dag geleden
Bye bye buikje!
1 dag geleden
Dit zijn de ongeschreven naturistenregels
2 dagen geleden
Moeder van transgenderzoon: 'Ik was in rouw, maar mijn kind leefde nog'
2 dagen geleden
Durf jij de lucht in, liggend vanuit het water?
2 dagen geleden