zaterdag 15 april 2017, 8:55

'Is het tijd voor mijn kinderen dat ze op kamers gaan?'

© Hollandse Hoogte

Kleine kinderen, ze zijn leuk, maar soms kun je ze wel achter het behang plakken. Maar dat gaat ook op voor grote kinderen, zo vindt Marjolein. Tijd dat ze op kamers gaan. Of toch nog maar liever niet?

Ze reddert rond, zet thee. Het geluid van de waterkoker overstemt de televisie. Ik zit net midden in Flikken Maastricht. Lekker dan! Waar is de afstandsbediening zodat ik de boel op stil kan zetten tot mevrouw is uitgeherried?

Mijn nieuwe schoenen

Zonder zich verder te bekommeren om het feit dat ik tv zit te kijken, ploft ze op de bank en begint een monoloog. Over school en vrienden en andere dingen die haar bezighouden, maar mij momenteel niet bijster interesseren. Ze heeft mijn nieuwe schoenen aan, zie ik.

En die panty komt me ook bekend voor. Er zit een enorme ladder in die er eerder niet zat. Verdorie, ik heb morgen een afspraak waarbij ik een jurk aan wilde. Is mijn enige fatsoenlijke panty ook nog naar de haaien!

Dag badolie

In de badkamer val ik over een paar enorme schoenen. Aha, zoonlief is in bad geweest. De vette rand in het bad verraadt dat hij lekker veel badolie heeft gebruikt. Mijn badolie. Het flesje ligt omgevallen op de wastafel. Hij heeft de dop er niet goed opgedraaid.

Daaaag, badolie! En dan staat er ook nog een leeg pak melk in de koelkast en ligt er geen enkele handdoek meer in de kast. Geen idee waarom, maar kennelijk gebruiken mijn kinderen per douchebeurt al gauw een handdoek of drie. Die ze dan vervolgens mee naar hun kamer nemen waar ze in een hoekje nat liggen te wezen.

Schoon aanrecht

Bij voorkeur op een stapel schoolboeken of de net gevouwen schone was. Voordat ik ’s morgens de deur uitga, ruim ik de keuken op, toch kom ik nooit thuis bij een schoon aanrecht.

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik wil zo graag mijn eigen gedachten weer eens horen. Even niks, even geen pubers die vinden dat de wereld om hen draait en dat wij, ouders, ons daaraan maar moeten aanpassen.'

Meer artikelen in Vrouw

Dagboek van een Minnares; Maaike Martens speelt bedrogen echtgenote
12 minuten geleden
Wat doe je als hooikoorts jouw mooie weekend dreigt te verzieken?
15 uur geleden
Boerin Agnes: 'Doordeweeks zie ik eruit als een halve kerel, maar in de stad draag ik gewoon hakken'
15 uur geleden
Help ons mee: wie is de gemiddelde Nederlandse vrouw?
18 uur geleden
'Als moeder van een puber vliegen mij de meest vreemde uitspraken om de oren'
18 uur geleden
'Mijn dochter stond voor de spiegel en zei dat ze niet meer wilde leven'
20 uur geleden
'Ik kan het eindelijk uitmaken; als hij vreemdgaat, ligt de sympathie bij mij'
21 uur geleden
Bikinishophel:  met lege handen maar nieuw inzicht thuiskomen
1 dag geleden
Astrid trouwt opnieuw met haar man
1 dag geleden
Pauline heeft twee partners
1 dag geleden