zondag 16 april 2017, 16:10

Saya (62): 'Na jaren misbruik ben ik eindelijk gelukkig'

© Eigen foto

Saya (62) reageerde op onze opgebiecht van een vrouw die zich afvraagt waarom ze als slet bestempeld wordt, omdat ze van seks houdt. "Laten we er niet zo spastisch over doen", schrijft ze. Maar ook: "Leer je dochters te genieten en seks normaal te vinden." Saya heeft dit in haar jeugd en latere leven zelf niet geleerd en heeft daar veel last van gehad. VROUW.nl belde haar op.

"Ik kom uit een streng christelijk gezin; alles op gebied van seks was zondig, alles was slecht. Het was een onderwerp waar niet over gesproken werd. Ondertussen werd ik wel vanaf mijn 4e misbruikt door mijn vader en later ook door mijn broer. Mijn moeder keek er naar en deed niets."

"Als ik er met haar over wilde praten, ving ik bot. Ik verzon het en moest mijn mond houden. Ik keerde in mezelf en droeg het geheim met me mee. Ik was heel angstig. Op de plek waar ik juist veilig zou moeten zijn, in mijn eigen gezin, was ik doodsbang."

BEVRIJDING

Saya kan met niemand delen wat haar thuis overkomt. "Op de middelbare school was er wel een juf die doorhad dat er iets niet in orde was met mij, maar ze kwam er niet achter wat het was. Ik liet niets los. Het misbruik is doorgegaan tot ik 17 was en het huis uit ging. Ik ging de verpleging in en kon intern wonen. Het was een bevrijding. Inmiddels was ik al wel volledig verknipt, helemaal op seksueel gebied."

Lees het hele verhaal op VROUW.nl. 'Waarom kijken vrouwen stiekem porno? En waarom scheppen mannen op over zelfbevrediging, terwijl het bij vrouwen als sneu wordt bestempeld?'

Meer artikelen in Vrouw

Mijn bevalling was een hel die 56 uur duurde
8 uur geleden
Mijn dochter (5) overleed aan de gevolgen van epilepsie
13 uur geleden
Sanne: Op vakantie had ik geen eigen hotelkamer nodig
15 uur geleden
Zijn wij ouders betuttelend?
1 dag geleden
Boerin Bertie: Het was net een Chinese massage
1 dag geleden
Heb jij liever een realistische of een flatterende paskamerspiegel?
1 dag geleden
Boerin Ingrid: 'Cupido heeft dus vijf keer raak geschoten'
1 dag geleden
Zo houdt Claudia Schoemacker haar huwelijk spannend
1 dag geleden
Waarom Herman wel móest veranderen
1 dag geleden
Wát een oogst: Alle 5 boeren verliefd!
2 dagen geleden