zondag 16 april 2017, 16:10

Saya (62): 'Na jaren misbruik ben ik eindelijk gelukkig'

© Eigen foto

Saya (62) reageerde op onze opgebiecht van een vrouw die zich afvraagt waarom ze als slet bestempeld wordt, omdat ze van seks houdt. "Laten we er niet zo spastisch over doen", schrijft ze. Maar ook: "Leer je dochters te genieten en seks normaal te vinden." Saya heeft dit in haar jeugd en latere leven zelf niet geleerd en heeft daar veel last van gehad. VROUW.nl belde haar op.

"Ik kom uit een streng christelijk gezin; alles op gebied van seks was zondig, alles was slecht. Het was een onderwerp waar niet over gesproken werd. Ondertussen werd ik wel vanaf mijn 4e misbruikt door mijn vader en later ook door mijn broer. Mijn moeder keek er naar en deed niets."

"Als ik er met haar over wilde praten, ving ik bot. Ik verzon het en moest mijn mond houden. Ik keerde in mezelf en droeg het geheim met me mee. Ik was heel angstig. Op de plek waar ik juist veilig zou moeten zijn, in mijn eigen gezin, was ik doodsbang."

BEVRIJDING

Saya kan met niemand delen wat haar thuis overkomt. "Op de middelbare school was er wel een juf die doorhad dat er iets niet in orde was met mij, maar ze kwam er niet achter wat het was. Ik liet niets los. Het misbruik is doorgegaan tot ik 17 was en het huis uit ging. Ik ging de verpleging in en kon intern wonen. Het was een bevrijding. Inmiddels was ik al wel volledig verknipt, helemaal op seksueel gebied."

Lees het hele verhaal op VROUW.nl. 'Waarom kijken vrouwen stiekem porno? En waarom scheppen mannen op over zelfbevrediging, terwijl het bij vrouwen als sneu wordt bestempeld?'

Meer artikelen in Vrouw

De Kaptafel Van... visagiste Carmen!
1 uur geleden
Elisa liet haar zoon (7) meebeslissen over longtransplantatie
1 uur geleden
Antoinette (50) en Roel trouwden op de dag dat Ajax d Champions League won
5 uur geleden
"Ik had gewoon zin om vreemd te gaan"
6 uur geleden
Tamara (38) was draagmoeder voor haar broer
21 uur geleden
Als jij even niet kijkt: Sudocreme overal en grenzeloze kunstwerken
21 uur geleden
'Het lijkt bijna een wraakactie van Melania Trump op haar man'
22 uur geleden
'Vorige week stond ik met mijn dochter ook bij dat concert'
23 uur geleden
Inge de Bruijn: Ik heb geen gĂȘne voor mijn lichaam
5 uur geleden
'Kind, lief kind, waar ben je?'
1 dag geleden