vrijdag 21 april 2017, 16:10

Corry Konings: 'Ik was gewend mijn eigen boontjes te doppen'

© Marcel van Driel

Op een steenworp afstand van Tilburg ligt Berkel-Enschot, al 23 jaar de woonplaats van zangeres Corry Konings (65). Gaat zij donderdag kijken naar het koningspaar en heeft ze nog weleens een heel apart gevoel van binnen?

Toen je je eerste hit scoorde, was je nog maar 17. Wat vonden je ouders ervan? “Ze zijn gescheiden toen ik nog heel jong was. Mijn moeder trok weer in bij mijn oma; daar woonden haar zus en een vriendin ook al... voor mij was er geen plaats. Zo kwam ik terecht bij een oom en tante, waar ik een prima jeugd heb gehad. Liefdevol en beschermend.

Jong volwassen

Maar door die voorgeschiedenis was ik al jong volwassen. Ik was eraan gewend mijn eigen boontjes te doppen. Ik was ook niet ‘het meisje’ in de band. Ik draaide overal in mee, hielp bij het op- en afbouwen van de podia, sjouwde met de instrumenten. Ik was gewoon één van de jongens. Ik kon me prima staande houden in die wereld, hoe jong ik ook was, en mijn familie wist dat.”

Neem je het je moeder kwalijk dat ze je door anderen heeft laten opvoeden? “Nee, ik heb het mijn moeder nooit kwalijk genomen dat ik ergens anders moest opgroeien. Het was zoals het was. Mijn neefje werd mijn broer, en dat is hij nog altijd. Ik geloof erin dat het leven een bepaald pad voor je uitstippelt dat je moet bewandelen.

Opvoeden

Je kan wel af en toe rechts- of linksaf slaan, maar uiteindelijk kom je altijd weer op dat ene pad terecht. Dit was het mijne. Ik heb wel een tijd minder contact met mijn ouders gehad. Dat werd pas hersteld toen ik trouwde en daarna is de band met mijn moeder altijd hecht gebleven. Ze vond het zelf ook vreselijk dat ze me deels niet zelf had kunnen opvoeden.”

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik word zo’n oma van wie alles mag.'

Meer artikelen in Vrouw

Verpleegster Geralda: 'De reactie van Rutte is oppervlakkig'
5 uur geleden
Alissa (26) bedacht na haar ziekte een draagbaar infuus
6 uur geleden
Mogen vrouwen zomaar naar elkaars kinderwens vragen?
7 uur geleden
'22 collega's hebben 4 uur lang naar je gezocht. Graag gedaan'
8 uur geleden
Worden aso's door de autoriteiten beschermd?
11 uur geleden
Vera viel 47 kilo af na een maagverkleining
12 uur geleden
Nul interpunctie, afkortingen en straattaal... Appen met pubers is niet te doen!
1 dag geleden
Silvia (48) had een schuld van 180.000 euro
1 dag geleden
'Gratis smartphones voor leerlingen: raar signaal naar andere kinderen'
1 dag geleden
Weduwe Marlies reisde zes weken met haar kleuters door Nieuw-Zeeland
2 dagen geleden