vrijdag 21 april 2017, 16:10

Corry Konings: 'Ik was gewend mijn eigen boontjes te doppen'

© Marcel van Driel

Op een steenworp afstand van Tilburg ligt Berkel-Enschot, al 23 jaar de woonplaats van zangeres Corry Konings (65). Gaat zij donderdag kijken naar het koningspaar en heeft ze nog weleens een heel apart gevoel van binnen?

Toen je je eerste hit scoorde, was je nog maar 17. Wat vonden je ouders ervan? “Ze zijn gescheiden toen ik nog heel jong was. Mijn moeder trok weer in bij mijn oma; daar woonden haar zus en een vriendin ook al... voor mij was er geen plaats. Zo kwam ik terecht bij een oom en tante, waar ik een prima jeugd heb gehad. Liefdevol en beschermend.

Jong volwassen

Maar door die voorgeschiedenis was ik al jong volwassen. Ik was eraan gewend mijn eigen boontjes te doppen. Ik was ook niet ‘het meisje’ in de band. Ik draaide overal in mee, hielp bij het op- en afbouwen van de podia, sjouwde met de instrumenten. Ik was gewoon één van de jongens. Ik kon me prima staande houden in die wereld, hoe jong ik ook was, en mijn familie wist dat.”

Neem je het je moeder kwalijk dat ze je door anderen heeft laten opvoeden? “Nee, ik heb het mijn moeder nooit kwalijk genomen dat ik ergens anders moest opgroeien. Het was zoals het was. Mijn neefje werd mijn broer, en dat is hij nog altijd. Ik geloof erin dat het leven een bepaald pad voor je uitstippelt dat je moet bewandelen.

Opvoeden

Je kan wel af en toe rechts- of linksaf slaan, maar uiteindelijk kom je altijd weer op dat ene pad terecht. Dit was het mijne. Ik heb wel een tijd minder contact met mijn ouders gehad. Dat werd pas hersteld toen ik trouwde en daarna is de band met mijn moeder altijd hecht gebleven. Ze vond het zelf ook vreselijk dat ze me deels niet zelf had kunnen opvoeden.”

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik word zo’n oma van wie alles mag.'

Meer artikelen in Vrouw

'Leg je eigen verwachtingen niet bij je kind op, zonder te luisteren'
28 minuten geleden
Sunna (28) lijdt aan MS: Ik accepteer niet dat er geen oplossing is
1 uur geleden
Robert Schoemacher woont nog steeds in Spanje
2 uur geleden
Sunna heeft MS en beklimt de Mont Ventoux
20 uur geleden
'Laat kleuters gewoon lekker kleuteren'
23 uur geleden
Marit werd verliefd op Frans paradijsje
2 dagen geleden
'Een uitwisselingsstudent verandert je blik op de wereld'
3 dagen geleden
 'Ik moet rondkomen van 50 euro in de week'
2 dagen geleden
'Vrouwen gruwelen van mijn mannenhuishouden'
3 dagen geleden
Met 60 km/uur over het circuit van Zandvoort: 'U rijdt wel erg langzaam he?'
3 dagen geleden