donderdag 20 april 2017, 14:08

Nederlandse man is aartslui in het huishouden

© Hollandse Hoogte

Nou, Nederlandse man: jullie scoren vandaag maar weinig punten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jullie je tijd vooral spenderen op de bank. De man die net zoveel tijd in het huishouden steekt als een vrouw, bestaat niet, aldus economische denktank OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Wat een tegenvaller... Wij zetten tien tips op een rijtje waarmee je jouw zoon voor deze algehele luiheid kunt behoeden.

Begin bijtijds

Baby's schijnen al heel veel op te pikken. Liedjes bijvoorbeeld. En woorden. Aan jou dus de schone taak om hem wat mantra's bij te brengen. 'Vrouwen hoeven niet alles in het huishouden te doen', bijvoorbeeld. Of 'Een dag op de bank zitten en alleen doelloos zappen is lui.' Gewoon heel zachtjes influisteren tijdens het voeden of het verschonen. Het beklijft vast ergens in die hersentjes.

Jong geleerd

Je hoeft je peuter echt niet al eevvn stofzuiger in de handen te drukken, maar laat 'm helpen het speelgoed opruimen. Of de kleertjes met jou in de wasmand gooien. Jong geleerd is oud gedaan. En als je het een beetje op speelse wijze brengt, dan wordt het vanzelf de normaalste zaak van de wereld.

Maak geen onderscheid

Heb je een dochter en een zoon, dan mag je je handen dichtknijpen. Dan kun jij je zoon namelijk aan den lijve laten ondervinden dat er geen onderscheid wordt gemaakt in wat een meisje thuis moet doen en wat een jongen kan doen. Maak desnoods een schema waarop hij kan zien dat het 50-50 verdeeld is met de klusjes thuis. Mannen zijn gék op schema's.

Lees de rest van de tips op VROUW.nl

Meer artikelen in Vrouw

Mijn bevalling was een hel die 56 uur duurde
6 uur geleden
Mijn dochter (5) overleed aan de gevolgen van epilepsie
11 uur geleden
Sanne: Op vakantie had ik geen eigen hotelkamer nodig
12 uur geleden
Zijn wij ouders betuttelend?
1 dag geleden
Boerin Bertie: Het was net een Chinese massage
1 dag geleden
Heb jij liever een realistische of een flatterende paskamerspiegel?
1 dag geleden
Boerin Ingrid: 'Cupido heeft dus vijf keer raak geschoten'
1 dag geleden
Zo houdt Claudia Schoemacker haar huwelijk spannend
1 dag geleden
Waarom Herman wel móest veranderen
1 dag geleden
Wát een oogst: Alle 5 boeren verliefd!
2 dagen geleden