donderdag 20 april 2017, 14:08

Nederlandse man is aartslui in het huishouden

© Hollandse Hoogte

Nou, Nederlandse man: jullie scoren vandaag maar weinig punten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jullie je tijd vooral spenderen op de bank. De man die net zoveel tijd in het huishouden steekt als een vrouw, bestaat niet, aldus economische denktank OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Wat een tegenvaller... Wij zetten tien tips op een rijtje waarmee je jouw zoon voor deze algehele luiheid kunt behoeden.

Begin bijtijds

Baby's schijnen al heel veel op te pikken. Liedjes bijvoorbeeld. En woorden. Aan jou dus de schone taak om hem wat mantra's bij te brengen. 'Vrouwen hoeven niet alles in het huishouden te doen', bijvoorbeeld. Of 'Een dag op de bank zitten en alleen doelloos zappen is lui.' Gewoon heel zachtjes influisteren tijdens het voeden of het verschonen. Het beklijft vast ergens in die hersentjes.

Jong geleerd

Je hoeft je peuter echt niet al eevvn stofzuiger in de handen te drukken, maar laat 'm helpen het speelgoed opruimen. Of de kleertjes met jou in de wasmand gooien. Jong geleerd is oud gedaan. En als je het een beetje op speelse wijze brengt, dan wordt het vanzelf de normaalste zaak van de wereld.

Maak geen onderscheid

Heb je een dochter en een zoon, dan mag je je handen dichtknijpen. Dan kun jij je zoon namelijk aan den lijve laten ondervinden dat er geen onderscheid wordt gemaakt in wat een meisje thuis moet doen en wat een jongen kan doen. Maak desnoods een schema waarop hij kan zien dat het 50-50 verdeeld is met de klusjes thuis. Mannen zijn gék op schema's.

Lees de rest van de tips op VROUW.nl

Meer artikelen in Vrouw

Verpleegster Geralda: 'De reactie van Rutte is oppervlakkig'
5 uur geleden
Alissa (26) bedacht na haar ziekte een draagbaar infuus
6 uur geleden
Mogen vrouwen zomaar naar elkaars kinderwens vragen?
7 uur geleden
'22 collega's hebben 4 uur lang naar je gezocht. Graag gedaan'
8 uur geleden
Worden aso's door de autoriteiten beschermd?
11 uur geleden
Vera viel 47 kilo af na een maagverkleining
12 uur geleden
Nul interpunctie, afkortingen en straattaal... Appen met pubers is niet te doen!
1 dag geleden
Silvia (48) had een schuld van 180.000 euro
1 dag geleden
'Gratis smartphones voor leerlingen: raar signaal naar andere kinderen'
1 dag geleden
Weduwe Marlies reisde zes weken met haar kleuters door Nieuw-Zeeland
2 dagen geleden