donderdag 20 april 2017, 16:31

Marianne werd misbruikt door haar vader

© Eigen beeld

Niet naar de begrafenis van je vader of moeder gaan, dan moet er wel heel wat gebeurd zijn. Marianne Kimmel besloot niet bij de herdenkingsdienst van haar vader te zijn: "Aan de manier waarop zijn voetstappen op de trap klonken, wist ik wat hij wilde."

Marianne maakte tot haar tiende een ernstige vorm van seksueel misbruik mee. "Ik weet het niet precies, maar ik denk dat het misbruik begon rond mijn vierde. En het werd heftiger naarmate ik ouder werd." 

Dominante man

"Mijn vader was een dominante man. Zijn wil was wet. Hij wilde dat er om zes uur eten op tafel stond. Dan was het ook zes uur. Geen minuut later, anders werd hij boos. Mijn moeder ging daar in mee."

"Zo kwam hij ook altijd heel doelgericht naar mijn kamer. Aan de manier waarop zijn voetstappen op de trap klonken, kon ik horen wat hij wilde. Dat verschilde per avond. Soms wilde hij mij aanraken, soms moest ik hem oraal bevredigen. Als mijn moeder er niet was, bleef hij langer."

Een smoes

"Soms had hij een smoes voor mijn moeder, dan zei hij dat we iets voor haar aan het voorbereiden waren. Dat we een verrassing hadden. Mijn moeder ging daar altijd in mee. Ik heb haar proberen te vertellen wat er gebeurde, maar nooit in zoveel woorden." 

"Meer op een kindermanier. Ik zei: 'Papa doet mij pijn als hij mij naar bed brengt', of 'Papa is niet lief voor mij als hij mij goedenacht wenst'. Ze ging daar nooit op in, zei dat ik me aanstelde. Ik heb het ook weleens bij een juf aangegeven, maar ik werd daar niet in gehoord...." Lees verder op VROUW.nl: "Toen ik al in de dertig was kwam ik er per toeval achter dat mijn vader op zijn computer op een hele plastische manier schreef over seks met kinderen."

Meer artikelen in Vrouw

Fajah's lippen zijn niet vergroot; dit is haar trucje
11 uur geleden
Deel 75: 'Ik denk dat ik nog nooit echt verliefd ben geweest'
11 uur geleden
De terreur van de groepsapp
12 uur geleden
'Na de geboorte van mijn dochter wilde ik alleen maar dood'
16 uur geleden
Petra (43) verloor haar man: 'Alleen andere weduwen begrijpen je pijn echt'
16 uur geleden
Australische politica geeft borstvoeding tijdens haar speech
18 uur geleden
Thea (56): 'Ik ben drie keer geopereerd voor mijn verzakkingen'
1 dag geleden
Actrice Plien kan geluk niet op bij eerste hoofdrol
1 dag geleden
Astrid (61) voelde nooit een band met haar moeder
1 dag geleden
Realityster Kasia gaat naakt op date
1 dag geleden