Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 20 april 2017, 17:54

Miss-finaliste toont verminkingen na zuuraanval ’vriendje’

In 2007 schitterde Gessica nog als Miss Romagna, nu herstelt het model van een gruwelijke zuuraanval.
Ruim een jaar geleden schitterde Gessica Notaro nog op deze foto.
In 2007 werd Gessica Miss Romagna.
Gessica Notaro vond de moed om haar sjaal af te doen.
„Ik wil laten zien wat hij mij heeft aangedaan.”
Gessica doet haar verhaal in de show van Maurizio Costanzo.
In het ziekenhuis begon Gessica te bidden: „Neem me mijn schoonheid af, maar laat me alstublieft mijn ogen behouden.”

Voormalig finaliste voor de Miss Italië-verkiezing, Gessica Notaro, kreeg de schrik van haar leven toen een man begin dit jaar bijtend zuur in haar gezicht gooide. Ze werd vreselijk verminkt, maar is niet van plan om haar littekens te verbergen voor de wereld. In een Italiaans televisieprogramma laat ze zien wat haar is aangedaan en doet de schoonheid haar verhaal.

In de show van presentator Maurizio Costanzo, die donderdag wordt uitgezonden, vertelt Gessica dat haar vriendje het bijtende zuur uit woede in haar gezicht gooide.

De voormalige Miss Italië-deelneemster start de uitzending met een grote sjaal om haar gezicht, zo is te zien op beelden die al zijn verspreid. Dat schrijft DailyMail, die ook foto’s van het stel vóór de zuuraanval plaatst.

De presentator zegt dat ze die mag blijven dragen als ze dat wil, maar Gessica zegt resoluut: „Ik wil laten zien wat hij mij heeft aangedaan. Dit is geen liefde.”

Ze besluit haar sjaal af te doen en haar verminkte gezicht te onthullen.

De littekens zijn nog lang niet hersteld, zo is te zien. Het duurt dan ook nog een jaar voordat ze genoeg is opgeknapt om in aanmerking te komen voor plastische chirurgie.

De afgelopen maanden waren een hel voor de Italiaanse schone. Ze moest twee maanden ’opgesloten’ in een ziekenhuis doorbrengen. Haar bezoek kon ze alleen spreken met een glazen ruit tussen hen in. Haar moeder moest zich compleet desinfecteren om Gessica te mogen zien.

De littekens zijn nog lang niet hersteld, zo is te zien. Het duurt dan ook nog een jaar voordat ze genoeg is opgeknapt om in aanmerking te komen voor plastische chirurgie.

„Hij heeft mijn schoonheid afgepakt, maar ik heb nog wel hetzelfde gezicht”, aldus het strijdvaardige slachtoffer. „Mijn mond is nog intact, net als mijn neus. Ik herken mezelf nog in de spiegel.” Maar, het belangrijkste voor Gessica: „Ik kan nog zingen.” De Italiaanse heeft dan ook onlangs een album uitgebracht.

Stalken

De ellende met haar ex-vriend begon volgens Gessica vorig jaar augustus. Ze kreeg een duistere kant van Jorge te zien nadat ze hun relatie beëindigde. Hij werd jaloers en begon haar te stalken, zegt ze. „Hij flipte toen ik het uitmaakte. Hij wist precies waar ik werkte en volgde me overal. Als ik twee minuten te laat op mijn werk verscheen, kreeg ik een bericht met allerlei vragen: ’Wat ben je aan het doen? Waarom ben je daar? Met wie ben je?’”

Later begon hij haar te bedreigen. Ook al ging het model samenwonen met haar nieuwe vriend, de jaloerse ex gaf niet op. Zelfs toen ze haar prille relatie opgaf voor haar veiligheid, bleef hij haar lastigvallen.

Haar ex deed alsof hij zelfmoord ging plegen, stond met een touw op haar stoep en dreigde met een zuuraanval, maar de politie kon er niet veel mee.

„Tot de laatste druppel”

De dreigementen bleken serieus. „Ik denk dat hij achter een paar auto’s verstopt zat”, blikt Gessica terug. „Toen ik mijn hoofd uit het raam stak, zag ik hem op mij afkomen. Hij viel me van achteren aan en gooide zuur naar me. Om er zeker van te zijn dat alles op mijn gezicht terechtkwam, schudde hij het flesje tot de laatste druppel leeg.”

Gessica vervolgt: „Ik raakte in paniek. Hoe langer het duurde, hoe ernstiger de schade aan mijn gezicht zou zijn. Ik moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis.”

Al snel wist de Italiaanse dat haar gezicht ernstig verminkt was. In het ziekenhuis begon ze te bidden: „Neem me mijn schoonheid af, maar laat me alstublieft mijn ogen behouden.” Het lijkt erop dat haar wens uitkomt. „Dit oog”, zegt ze, wijzend naar haar ooglapje, „had blind kunnen zijn. Maar hij doet het nog...”

Haar 29-jarige ex-vriendje Jorge, die in voorarrest zit, ontkent alle betrokkenheid.

Meer artikelen in Vrouw

 'Wildplassen doet toch een beetje afbreuk aan het vrouw zijn'
2 uur geleden
Deel 88: ingezet op te ervaren vrouw
18 uur geleden
Martine werd gepest op werk: 'Voor koffie werd ik overgeslagen.'
18 uur geleden
Linda scheelt 21 jaar met haar man
2 uur geleden
Greet kreeg strottenhoofdkanker en zingt nu met spraakknop
21 uur geleden
Jan Smit: Ik weet wat écht verdriet is
3 uur geleden
Astrid moet soms wildplassen
23 uur geleden
Vandaag komt boek uit dat Prisca (43) voor haar kinderen naliet
23 uur geleden
Anouk van Nes vindt het moeilijk haar taille te behouden
1 dag geleden
Ode aan Femke van der Laan
1 dag geleden